srijeda, 3. lipnja 2015.

Golden Rose pigmenti - 105,106 & 210.

Volite li i vi jeftine, a dobre proizvode, kao i ja? Sigurna sam da volite! :) Eh, večeras je riječ baš o jednom takvom. Jednom, ali u tri nijanse. 

Kao što se iz naslova da iščitati, riječ je o Golden Rose pigmentima. Svoj prvi sam kupila prije par godina, na lokalnoj pijaci. Mislim da je to bio jedan do prvih komada šminke koje sam ikada kupila, jer ga iz nepoznatog razloga čuvam i dan danas. Stvar je u tome da sam ja to samo negdje ostavila po strani i nikad se nisam previše zanimala šta je taj crni, šljokičavi prah u kutijici. Onda je došla bratova svadba i bila sam u potrazi za pigmentima, te tako svratila u Makeup Arena prodavnicu. Ljubazna prodavačica mi je pokazala Golden Rose pigmente. Na njenu preporuku, kupila sam dva holografska. Eh, sad par tehničkih stvari :) 





Pigmenti dolaze u teglici od čvrste plastike, koja u svojoj abalaži ima minijaturno sito, kroz koje vi dozirate proizvod. Obzirom da je pigment, kao što mu samo ime kaže, nešto najpigmentovanije što postoji, onda možete pretpostaviti da vam za cijeli look treba proizvoda veličine riže i da će vas ova jedna teglica (u kojoj dođe 2,8g proizvoda) služiti baš, baš dugo! 




Pigment koji ja koristim gotovo svakodnevno na sebi, a često i na djevojkama koje šminkam (i uvijek dobijem novi val oduševljenja) je onaj koji se krije pod brojem 106. Riječ je o holografskom pigmentu, koji se iz srebrnkasto bijele preliva u zlatnu, prema svjetlosti.



Sva tri pigmenta su sitno mljeveni prah, tako da sa nanošenjem treba biti oprezan, pogotovo kada su tamne boje u pitanju. Meni se kao najbolja tehnika pokazalo - pljosnati kist i tapkanje na kapak.


S lijeva na desno : 106, 105, 210.

Obzirom da sam prvi već opisala, o druga dva imam reći sljedeće :

105 je također holografski pigment koji se iz tirkizne preliva u zelenu i plavu boju prema svjetlosti.

210 je jedini među njima koji u teksturi ima krupne, zlatne šljokice, koje i nisu pretjerano naglašene, jednom kada proizvod dospije na kapak.



Koliko koštaju i gdje ih nabaviti? Cijena im je 5,5KM u Makeup Areni, a na pijaci su pretpostavljam 1-2KM. Mana? Mana im je što ih povlače iz prodaje, pa tako da preporučujem da odete na prodajna mjesta Golden Rose kozmetike i napravite svoje zalihe. Ja sam sebi obećala da ću se potruditi da nađem još nijansi ovih odličnih proizvoda!

Za kraj slika jednog mog starog looka, u kome sam koristila pomenute proizvode (nijanse 105 i 106)
 iz perioda kada sam puštala obrve! :)



Da li ste ih već probale?

Do čitanja,
love,
Dođoška!

Broj komentara: 8:

  1. Wow! Moje sramote, ja nisam ni znala da GR ima pigmente! Ja sam vec dugo vijerni fan NYX pigmenata,ali ovi GR pravo dobro izgledaju,odusevljena sam,bas cu ih potraziti u Bgu:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju da :) I ja sam ih nanovo otkrila prošle godine :) Neke stvari nam promaknu :)

      Izbriši
  2. Ja imam pigment 105, ali je moje iskustvo sa njim skroz drugacije. Meni nikako nije odgovarao, boja je bila odvise bleda, gotovo transparentna. I mada nije bio skup, imala sam utisak da sam bacila novac :(
    A na tebi deluju svi tako dobro, pogotovo zlatni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja boju svakog nadogradjujem pomalo, a najbolje se ponaša ukoliko ispod ima bazu u istoj ili sličnoj boji, još bolje ako je to sjenilo na fazon Color Tattoo sjenila, da se pigment zalijepi za njega. Zlatni mi je jedan od omiljenih proizvoda koje posjedujem! :)

      Izbriši
  3. Nisam imala pojma da GR ima pigmente! Kako samo dobro izgledaju, a look koji si kreirala je prelep, super ti stoji. Ja imam neke NYX pigmente, da li si probala njih, kakvi su u odnosu na ove?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju, da! :) Hvala na lijepim rijecima za look! Imam i NYX pigmente, nisam nezadovoljna, ali u poređenju sa ovima, ovi su mi draži. :)

      Izbriši
  4. SUTRA IDEM U POTRAGU!!!!!!!!!

    :**********

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!