petak, 26. lipnja 2015.

Max Factor novitet : Creme Puff rumenilo u 2 nijanse!


 Helou bjuti svijete! Proizvodi koje ću vam danas predstaviti su u naše drogerije stigli početkom mjeseca, a ja sam ih dobila nešto ranije i imala dovoljno vremena da ih istestiram, prije nego s vama podijelim svoje mišljenje. 

Kao što se iz naslova da naslutiti, danas vam donosim recenziju novog Max Factorovog Creme Puff rumenila. Ja posjedujem dvije nijanse, pa ću vam ih pojedinačno i pokazati.

Max Factor je ponudu nadopunio sa šest nijansi pečenih rumenila, koja potiču iz porodice najprodavanijeg kamenog pudera, dobro poznatog Creme Puffa. Fin je izbor nijansi jer idu od neutralnih, baby pink, bronzanih pa sve do berry tonova, tako da vjerujem da svako može naći nešto za sebe.

*slika preuzeta s interneta


Prijašnja Max Factor rumenila su dolazila također u 6 nijansi, međutim ova se znatno razlikuju, kako po pakovanju, tako i po teksturi i nijansama. Ova imaju tercotta fazon, odnosno mješavinu više boja, koja miješanjem postaje unikatan spoj.

Nijanse koje vam ja danas predstavljam su 25 Alluring Rose, te 10 Nude Mauve.

Rumenila dolaze u okrugloj plastičnoj ambalaži sa providnim poklopcem, na kome je prepoznatljivo ime brenda.


Na poleđini se nalaze informacije  o nijansi te preporuka da se proizvod potroši unutar 36 mjeseci.



Sam proizvod je zaštićen naljepnicom, pa ćete biti sigurne da ga niko prije vas nije otvarao. Jupi! Uvijek navijam za ovakvu zaštitu proizvoda!



Zatvara se jako čvrsto i čuje se "klik", tako da se proizvod neće sam otvoriti i rasuti se po neseseru ili torbi.



Uz ovo rumenilo ne dolazi kistić, no, iskrena da vam budem, ja te kistiće nikad ne iskoristim jer su mi totalno nepraktični, pa ovo ne smatram nekim minusom. Voljela bih, recimo, da dolazi sa ogledalcem, to bi bilo praktično za eventualne popravke.



Što se same nijanse Alluring Rose tiče, isprva sam bila jako skeptična, jer imam totalnu averziju prema rumenilima koja iole naginju na bronzu, ali srećom sam svakodnevno u prilici da swatcham sve i svašta, tako da sam i ovom rumenilu odlučila dati šansu i nisam se pokajala!

Iako se u pakovanju čini skoro pa smeđe, na licu je zapravo svježa breskvasta boja.



Ovo rumenilo u sebi ima sitni shimmer. U suštini sva rumenila u sebi imaju nešto shimmera, no, on na prirodnom svjetlu apsolutno nije primjetan u vidu šljokica, radije daje izgled laganog highlighta, odnosno blistavog tena. Poneka svjetlucava čestica se vidi tek pod dobrim umjetnim svjetlom.



Ovako Alluring Rose izgleda na mojoj koži, na prirodnom svjetlu. Ovakve nijanse nosim uz minimalno šminke, a rado bih da sam malo preplanula, jer mislim da bi onda rumenilo pokazalo svoju pravu ljepotu. Trenutno na meni bljedunjavoj, izgleda otužno :D



Fino je pigmentovano, ali se vrlo lako blenda, pa bih radije rekla da je nadogradivo i da se neće desiti da ostane pečat na jednom mjestu. Ne trusi se ni malo.


A evo i svjetlucavih čestica na umjetnom LED svjetlu. Mislim da nije strašno :)



Nijansu Nude Mauve sam dobila u tester formi, ali to ne znači da vam je ne trebam pokazati u svoj njenoj ljepoti :)



Ova nijansa bi na nekom tamnijeg tena mogla služiti i kao highlighter, dok mom licu daje "djevojka sa polja zelenih" svježi izgled. Skoro je neprimjetna, a opet je dovoljno ima da osvježi lice. Mene najviše podsjeća, što teksturom, što bojom, na decentniju verziju Chanelovog Jardin de Chanel rumenila.



Iako u pakovanju vuče na narandžasto, kada se nijanse pomiješaju, dobije se puderasta boja. Shimmer u ovoj nijansi je skoro neprimjetan i vrlo malo se vidi i na umjetnom svjetlu.



Ovako izgleda na mom licu.



Rekla bih da je ovo moja nijansa. Obzirom da ja najčešće naglašavam oči, onda volim da mi je ostatak lica neutralan i ovakve nijanse se najljepše uklapaju.



A evo nijanse Nude Mauve i na umjetnom svjetlu. Kao što rekoh, svjetlucave čestice kod ove nijanse su (skoro) neprimjetne.



Kao što rekoh, pored ove dvije nijanse, u ponudi je još četiri rumenila, koja definitivno, s vremenom želim imati u svojoj kolekciji.



Tekstura im je izuzetno puterasta i kist je vrlo lako pokupi. Ukoliko se radi o jačim nijansama preporučila bih da se kist prvo otrese, ali kada je riječ o ovim nježnijim, može se nanositi direktno na lice. Na mom nornalnom/suhom licu traju od jutra do večeri i nisu mi izazvala nikakve neželjene reakcije u vidu bubuljica i slično.



Za 1,5g ovog rumenila izdvojit ćete 21,95KM, ali kao što to obično biva, vrlo često u drogerijama možete naći cjelokupan brend snižen i do 30%. Do nedelje vam dm slavi rođendan i imate 10% popusta na cjelokupnu kupovinu, pa eto prilike! :D

Creme Puff kameni puder je definitivno kultni proizvod, a obzirom na kvalitet rumenila, ne sumnjam da će i ona zaživjeti kod šminkoljubaca.

Da sumiram, rumenilo po mom skromnom mišljenju ima zadovoljavajuću pigmentaciju, puterastu teksturu, ne trusi se, trajnost mu je dobra i ima dovoljno raznolik izbor nijansi. Jedina zamjerka koju imam jeste ambalaža, tj. nedostatak ogledalca, ali nije baš da ću umrijeti bez njega. :)

Da li ste već imale priliku probati ovaj novitet? Kakvo je vaše iskustvo s njim?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Broj komentara: 8:

  1. Znaš koliko volim MF ali rumenila ne koristim, dok ne mogu da ne komentarišem kako je lepa nijansa i kako ti lepo stoji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što ne koristiš? :O Meni su rumenila pored highlightera baš drag komad šminke :) hvala ti draga!

      Izbriši
  2. Sad sam i pročitala :-P Meni je ovo 25 Alluring Rose predivnooooo <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nemoguće da si pročitala :D Ja sam radije za roskastih nijansi, ali nije mi ružno :D

      Izbriši
  3. Ja se dvoumim izmedju Lovely Pink i Nude Mauve... ali kad bude neko snizenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nude Mauve ako ti treba baš baš nude nijansa :) Nadam se da će uskoro sniženje, svi nam dobro dođu :D

      Izbriši
  4. Ja sam ih gledala, ali nisam kupila, nakon ovog posta čini mi se da bih mogla da ih probam. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!