nedjelja, 30. kolovoza 2015.

Dodjoska presents : Golden Rose Velvet Matte - 28!

Helou bjuti svijete! Nije li divno od mene što držim obećanja? :) 

Danas u tu svrhu donosim recenziju ili bolje rečeno prve utiske, o novoj nijansi iz linije Velvet Matte, koju nam donosi brend Golden Rose.

Sjećam se kako sam šenula kada sam vidjela da Golden Rose izbacuje tri nove nijanse, među njima i ovu, a u posljednje vrijeme me baš držala želja za nabavkom ljubičastog ruža.

Ovi ružići dolaze zapakovani u plastičnu foliju, a sama ambalaža je od tvrde plastike. Na dnu se nalaze podaci i nijansi i gramaži.



Ova nijansa je jedna od onih u koje možete biti ili zaljubljeni ili je mrziti iz dna duše. Nema između. Nema "nako mi je". Ja sam  zaljubljena u nju, moj momak je mrzi. I mati. I drugarice. I kolege. I svi.

Jučer dok sam radila look koji se po meni fino slaže sa ovim ružem, tiho sam mu pjevala "zar ti nije milo Zoko, što ja tebe gledam? Neka priča ko šta hoće, drugome te ne dam!".


Ono što sam prvo primjetila jeste da se nešto teže maže i da se treba malo potruditi da se lijepo izjednači, pogotovo na unutrašnjem dijelu usana.

Ja sam ga za svoj look kombinovala sa Flormar olovkom za usne u nijansi 226, koja se uživo lijepo slaže s njim, iako je dosta toplija, ali se na slikama ona primijeti, tako da to je ovo crvenkasto oko ruža.


Ovakvi, hladni ruževi, čine zube bjeljim i dominiraju licem, zato bi ostatak šminke trebao biti minimalistički. Ja sam se odlučila za srebrni presovani pigment iz Urban Decay Electric palete, tuš i naravno, umjetne trepavice. Krivo mi je što nisam imala neko berry rumenilo, ali i to će se uskoro promijeniti.


Osim što se nešto teže maže, ne zna se baš ni ponašati na usnama. Suši ih i nakuplja se na unutrašnjem dijelu usana, pa ga radije skinem skroz, pa ponovo nanesem, nego da popravljam. Voljela bih da mu je formula nešto nosivija.

Također, na različitoj svjetlosti izgleda drugačije, logično.

Ovo je na direktnoj prirodnoj svjetlosti :



A ovo je na umjetnoj (štedna sijalica i zatvoren prostor).


Cijena mu je 3,5KM u Lukavcu, a varira mislim marku gore, u zavisnosti od prodajnog mjesta.

Boja mu je fenomenalna, tekstura mu je problematična, zato sam neodlučna po pitanju ocjene koju mu dajem. Plus je svakako cijena, jer šta očekivati za 3,5KM? Nadam se da će se na formuli poraditi, jer iako jedini, to mu je veliki minus.

Kako se vama sviđa? Da li bi ga nosile?

Do čitanja,
love,
Dođoška!



Broj komentara: 16:

  1. Hahahah mi voliiiimo a svi oko nas mrze XD steta zbog formule, stvarno. Valjda je tesko napraviti kvalitetan ruz s ljubicastim pigmentom, kao i one svijetle roze i nude mat koji znaju biti krecasti i skupljaju se u naborima usana. Jos nisam odlucila hocu li ga ganjati da ga kupim, mozda kad bih vidjela uzivo tester, znala bih. Meni se 29 jako sviđa, prije bih njega. I olovcica mat 01 mi je prelijepa, to bih kupila isti tren.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam o tome razmišljala, jer se to fakat dešava samo sa ili ekstra svijetlim ili ekstra tamnim ruževima. Kupi ga, treba ti! :D

      Izbriši
  2. Ja ga nikad ne bih nosila jer nikako ne vidim sebe sa tim bojama na usnama kao ni bordo i braon ali ja ne znam da li sam još videla da tebi neka boja ne stoji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja te ne mogu zamisliti s njim na usnama, ti si meni sva nježna i blaga i uz tebe mi takve nijanse najljepse i pristaju! Hvala ti puno <3

      Izbriši
  3. Jedna od retkih drogerijskih nijansa tog tipa koja se super maže a da sam je ja probala je Nyx Medusa. Ja sam skoro uzela GR 16, predivna braon nijansa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morat ću pogledati tu nijansu, jer nekako mi je izgleda promakla :D Ja sam shvatila da imam premalo ovih mat ruževa, pa sad radim na tome da to promijenim :D

      Izbriši
  4. Kako si slatka, ljudi moji! Tačno se po fotkama vidi da ga voliš! :)
    Šteta što tako isušuje, inače bih ga i ja kupila. Svakako, izgledaš super sa njim! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Andjela! Moze ga se iznijeti, sa dobro hidriranim usnama, ali i ogledalom za cesce popravke. Jeste malo posla oko njega, ali divan je pa mu oprastam :D

      Izbriši
  5. Ja ne bih imala hrabrosti da nosim ovu nijansu, ali tebi odlicno stoji. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja donedavno nisam imala, a onda sam shvatila da sminka i treba da bude igranje i probanje, pa ajde reko' da probam iiii eto ljubav se rodila :)

      Izbriši
  6. Joj ja sam jedva cekala da stignu kod nas da vidim recenzije i sad sam skroz ohladila od njega :D mislim da bi mi ruzno stojala nijansa, previse sam svijetla...steta zbog teksture... tebi lijepo stoji ^_^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene je tekstura razocarala, ali mi je nijansa i dalje predobra :D Hvala ti :*

      Izbriši

Hvala na komentaru!