subota, 21. lipnja 2014.

Hairy much?

Dragi bjuti svijete, ne znam za vas, ali čim počnu topliji dani, tako i ja počnem tragati i za najpovoljnijim/najučinkovitijim/najbezbolnijim najnajnaj proizvodom za depilaciju. Ove godine sam si dala oduška i krenula isprobavati sve i svašta. Mislim da sam našla favorita za duge staze, pa vam ga u današnjem postu i predstavljam!

Riječ je o Cleopatra šećernoj pasti!



Pasta je balkanskog porijekla, tačnije, zemlja porijekla je naša komšijska Hrvatska. To je po meni prvi plus!

Moram vam reći da sam ovu pastu pokušala napraviti i sama, u više navrata i nije mi uspjelo, tako da mi je ova kupovna ispala odlična alternativa!

Dakle, samo pakovanje paste, dolazi zapakovano u kartonsku kutijicu. Pasta dolazi u teglici od tvrde plastike. Pored teglice u kojoj je pasta, u kutijici ćete naći i plastičnu špatulicu.



Kada sam prvi put pokušala raditi s pastom, naišla sam na prvi minus. No, taj minus se može pripisati meni, jer naime, moje ruke se dosta znoje, a pasta u tom slučaju počinje da se lijepi za kožu, a samim tim je neupotrebljiva i onda jedino što vam preostaje je da je isperete mlakom vodom. - Spada od prvi put.
Dakle, alternativa radu sa rukama je upravo ova plastična špatula koja dolazi u pakovanju.

Šećerna pasta, kao što već rekoh, dolazi u posudici od tvrde plastike, a dodatno je zaštićena poklopcom, koji sprječava razlivanje paste. Pastu je potrebno prstima izvaditi i razmekšati dok ne poprimi boju zlata, a onda ukoliko vam se, kao meni, ruke znoje nalijepiti na sam rub špatulice, koja će onda raditi posao namijenjen vašim rukama, a poštedit će vas lijepljenja, usljed znojnih ruku.

Korištenje je više nego jednostavno - pasta se nanosi u smijeru suprotnom od smijera rasta dlačica, a skida u smijeru rasta, kratkim trzajima iz zgloba. Što je sloj paste tanji, to će kraće dlačice uhvatiti! Dakle, nemojte se stiditi da dooobro razvučete pastu prstima ili špatulom!

Jedna čajna kašikica paste je dovoljna da se depilira čitava jedna potkoljenica! Obzirom da u posudici dođe 120g proizvoda, mogu reći da je omjer cijene i kvalitete odličan! Sve informacije o proizvodu fino i čitko su ispisane na kutiji u kojoj proizvod dolazi.



Ono što mi se jaaako sviđa je što je sam postupak bezbolan! Jedino što me tu i tamo zaboli je samo nanošenje paste,  a uklanjanje dlačica ni malo, jer se pasta lijepi samo za dlačice, ali ne i za kožu! Inače poslije depilacije imam podljeve, ranice, urasle dlačice, no s ovom pastom nisam imala ama baš ni jednog od tih problema!

Našla sam i video same firme Cleopatra, a možete ga pogledati ovdje! Tu je sve fino objašnjeno, kako, zašto i td. Meni je uveliko pomogao s korištenjem.

Cijena ovog proizvoda je 12,55KM u DM prodavnicama (nigdje više je nisam vidjela), a dolazi i u Sensitive varijanti.

Moje oduševljenje ovim proizvodom slabo može stati u post! Iritacije gotovo da i nema, nešto malo crvenila se povuče za najviše sat vremena od korištenja, koža ostaje neopisivo meka, a dlačicama ni traga!

Stvarno mi je drago što sam konačno pronašla nešto što mi olakšava borbu sa dlačicama, a uz to ne boli, nije preskupo ni komplikovano za korištenje i ono što mi je najviše bitno - ne iritira mi kožu, kao što to rade ostali preparati! Moja velika preporuka ide za Cleopatra šećernu pastu za depilaciju! 5/5!


Koji je vaš omiljeni način depilacije? Da li ste probale ovu pastu? Pišite mi vaše dojmove u komentarima!

Do čitanja,
love,
Dođoška! 

Broj komentara: 6:

  1. Nisam znala da se ova pasta može kupiti u DM-u, mislila sam da je djevojke prodaju samo privatno (što me je uvijek odvraćalo od kupovine). Već neko vrijeme razmišljam da probam ovu vrstu depilacije jer sam probala sve ostale metode (možda si čitala post o mukama po dlakama na mom blogu), a ovo su mi ljudi preporučili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas u Tuzli ima da se kupi, tako da vjerujem da ima i u ostalim DM prodavnicama. Mislim da sam čak negdje pročitala da su oni zastupnici. Definitivno trebaš probati s ovim, sigurna sam da ćeš biti zadovoljna!

      Izbriši
  2. Jednom sam pokušala da napravimovu pastu, ne moram ni spominjati da je sve ostalo samo na pokušaju. Vidjela sam ovu pastu, ali mi se učinilo da nije nimalo ekonomična, ali ako kažeš da tako malo proizvoda treba za potkoljenicu, možda bih i mogla da pokušam nešto sama. Inače depilaciju prepuštam tetama iz salona, jer da sama čupam dlačice voskom, sigurno bih tri sata u kupatilu sjedila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Itekako je ekonomična, pogotovo ako uzmeš u obzir da će ti trebati na svake 3 sedmice (više-manje) po kašičica. Ja sam se prvi put namučila, a sav problem je bio u mojim znojnim rukama, otkako sam skontala da špatula ne služi da se s njom struže, nego nanosi proizvod, mojim mukama je došao kraj! :D

      Izbriši
  3. I ja imam sve pohvale za taj proizvod. Samo ne preporucujem da se spatulicom puno pritisce koza jer ostaju flekice.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!