subota, 19. rujna 2015.

Dodjoska presents : MAC - Faux!


Prije par mjeseci mi se javila moja host mama i obavijestila me da dolaze u Bosnu, te da želi da joj kažem šta želim da mi ponesu. Šta bih, neko šminku! :) Naposljetku sam, osim šminke, dobila na poklon i dva laka za nokte i par komada odjeće, koje ću vam predstaviti u nekom od fashion postova, koje planiram objaviti. Zato, prije svega, hvala puno mojoj host porodici, što uvijek misli na mene! 

Obzirom da se nisam mogla odlučiti između nijansi Up the Amp i Faux, zamolila sam host mamu da ona izabere i iznenadi me. Njena odluka je pala na Faux!


Nijansa se, kao i kod svih MAC ruževa, nalazi na vrhu ambalaže.Kao što na kutijici u kojoj dolazi ruž, piše, ovaj ruž je iz linije koja se zove Satin.Sastojci se nalaze na poleđini kutije i oni su sljedeći :Što se Satin linije tiče, ruževi su blago sjajni, više vuku ka mat, kremastiji su i nešto manje dugotrajni. (prema riječima kolegice sa bloga Cosmoholic)


Što se pigmentacije tiče, super su pigmentovani i swatch na donjoj slici je nastao iz jednog poteza.
Ruž je izuzetno kremast i klizi po usnama.Okarakterisala bih ga kao nude nijansu, sa smećkasto-mauve podtonom. Primjetila sam da se malo uvlači u linijice na usnama, ali mi se čini da baš iz tog razloga, usne izgledaju punije.Iako je u ambalaži taman, na usnama je to mauve nijansa, koja ne izbriše lice, ali i ne tuče se sa jačim makeupom.Na slikama ispod, prilažem dokaze :)

Samo Faux na usnama.

Jači makeup na očima i Faux na usnama.


Za 3g ovog proizvoda, na američkom tržištu, potrebno je izdvojiti $17.

Otkako ga imam, ne odvajam se od njega. Rodila se ljubav. Mislim da ovakve nijanse laskaju mojim usnama i ostatku lica, te da idu uz sve moguće makeup kombinacije. Ono što mi se ne sviđa, jeste da mu dugotrajnost nije jača strana, recimo nekih 5h traje na usnama, ako ne jedem i ne pijem. Ukoliko nešto konzumiram, moram ga obavezno popraviti, no, obzirom da ga nosim uz sebe, nije mi to teško.

Također, super izgleda u kombinaciji sa Satin Mauve olovkom od Essence-a.

Kako se vama sviđa? Jeste li ga imale priliku probati?

Do čitanja,
love,
Dođoška!

2 komentara:

  1. Odlicno izgleda posebno kompletan izgled sa sminkom na ocima. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super izgleda! :)

    http://beautybyema.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!