srijeda, 23. prosinca 2015.

Dodjoska presents : Essence Olovke za usne - sve nijanse!

Helou bjuti svijete! Večeras vam na pregled donosim nove Essence olovke za usne, swatcheve i svoje mišljenje o njima.

Bez odugovlačenja, krenut ću sa generalnim informacijama.

Dolaze u plastičnoj ambalaži na odvrtanje, čep se čvrsto drži i neće se desiti da se oštete u neseseru ili torbi.Dolaze u sedam nijansi i to :

- 01 Ready for Red
- 02 Sweetheart
- 03 Yummy Berry
- 04 Peach Beauty
- 05 Lovely Frappuccino
- 06 A Girl's Dream
- 07 Plum CakeAmbalaža je reprezentativna, tako da ne morate zagledati koji je broj, nego po samoj boji ambalaže znate koja se to boja nalazi unutra.


Dolaze zašiljene, međutim špic se gubi pri prvom dodiru usana i olovke, no, obzirom da je cijelom dužinom olovka uska, taj gubitak špica ne otežava nanošenje ni malo.


Pigmentacija im je više nego dobra. Tekstura puterasta, s lakoćom se nanose i klize po usnama. Ipak, moram napomenuti, da ja usne svakodnevno pripremam radeći piling (četkicom za zube) te obavezno prespavam sa balzamom za usne (trenutni favorit Labello Butter).

Evo swatcheva na ruci. S lijeva na desno od nijanse 01 do 07.
A evo ih i na usnama.

Nijansa 01 Ready for Red je klasična crvena, na mojim usnama nisam primjetila nikakve podtonove, pa je ne mogu okarakterisati ni kao hladnu ni toplu, nego je - klasična! :)S unutrašnjeg dijela usana mi najbrže nestaje i to je ujedno i jedina mana koju sam našla ovoj olovci. Dakle, svakako bih preporučila da se doda malo ruža, koji će je držati na mjestu.

Nijansa 02 Sweetheart je divna baby pink nijansa, koja će, po meni, pristajati svima. Suptilna i nosiva, vrlo ugodna na usnama.


Nijansa 03 Yummy Berry je nešto vatrenija roza. Kao što ime kaže, ima "berry" podton. Mislim da bi djevojkama tamnije puti prekrasno pristajala.


Nijansa 04 Peach Beauty je ona s kojom se najneugodnije osjećam. Ne znam zašto, ali ovo nikako nisu moje boje. Vedra mi je i divna i sve, ali nikako da se naviknem na ove nijanse. Klasična, breskvasta, prava proljetna boja. Možda joj na proljeće opet dam šansu! :)


U drugu ruku, nijansa 05 Lovely Frappuccino je totalno moja nijansa!  Zagasita, smeđa, koja nije pretamna, je baš moj tip!

 06 A Girl's Dream i ja ćemo se također rado družiti u budućnosti. Zagasita crvena, sa bordo podtonom. Prava jesenja nijansa, koja opet nije pretamna, da ispere ostatak lica.
Posljednja, ali ne i najmanje bitna je 07 Plum Cake. Mislim da je ovo ujedno i nijansa koja je izazvala najveću pomutnju jer je došla kao zamjena, mnogima omiljenoj Satin Mauve iz stare kolekcije Essence olovaka. Hladna, zagasita mauve nijansa, iskreno me seeekuundicu razočarala, jer mi je prehladna, ali mislim da se može miksati s drugim nijansama.Pitale ste me i za usporedbu stare Satin Mauve i nove Plum Cake, pa evo usporedbe :

Gornja je Satin Mauve
Donja je Plum Cake


I evo ih još jednom na okupu!

Cijena ovih olovaka je 3,15KM (što je za marku više od starih), a za te novce dobijete količinu od 0,23g, dok su stare imale 1g. Dakle, skuplje, a manje ih dođe - nije fer.

Teksturom su mi jednako dobre, ako ne i bolje od starih. Jako kremaste, ne isušuju usne i nijanse su mi super.

Savjet od blogokolegica jeste da ih ne odvrćete do kraja da vidite koliko je ostalo, jer se onda neće zavrnuti na trag.

Fun fact : kada odvojite donji "poklopac", tamo ćete naći malo oštrilo, ali po meni ono samo skine dio proizvoda, koji ste mogle iskoristiti, tako da, eto, tu je, da se spomene, ali po meni nije baš korisno.

Sve u svemu, jako mi se sviđaju nijanse i tekstura. Voljela bih da su jeftinije i da je gramaža samog proizvoda veća, ali eto, za ove pare, nemam se prava baš puno žaliti!

Da li ste ih probale? Koja je vama omiljena? I da li se, po vama, mogu porediti sa starim olovkama?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!


4 komentara:

 1. Lovely Frappuccino bi je dobra, a za zadnju cu razmislit dal da je kupim :D Ostale nisu moje boje. Jos imam pola Satin mauve doma ahhh

  OdgovoriIzbriši
 2. Ta breskvasta ti savršeno stoji 😍
  a frappuccino je na meni puno svjetliji nego na tvojim fotkama, izgledam mrtvo i spremno za kopanje sa tom nijansom 🙈

  OdgovoriIzbriši
 3. Ta breskvasta ti savršeno stoji 😍
  a frappuccino je na meni puno svjetliji nego na tvojim fotkama, izgledam mrtvo i spremno za kopanje sa tom nijansom 🙈

  OdgovoriIzbriši
 4. razocara ti mene skroz sa ovom 07 Plump Cake, ali zato sutra idem o Frappuccino :)

  OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!