utorak, 16. kolovoza 2016.

Dodjoska presents : Golden Rose Contour Powder Kit!

Helou bjuti svijete!

U prošlom postu najavih dolazak Golden Rose noviteta, a sa predstavljanjem jednog sam naročito požurila, jer želim dojmove podijeliti sa svima vama, koji stalno pitate za njega. Odnosno nju - paletu za konturisanje.

Već smo svi utvrdili da konturisanje nije ništa novo, nego da se jednostavno o ovoj tehnici nije pričalo na sva zvona i ljudi se nisu meljali preko pribora za jelo i slično. Međutim, popularizacija ove tehnike šminkanja lica krenula je prije par godina i ne jenjava.

Meni se sviđa, dok god je s ukusom i kvalitetno odrađeno.

Fan kremastih proizvoda za konturisanje lica - nisam. To sam više puta naglasila i to znaju i ptice na grani. Uvijek pribjegavam praškastim proizvodima, jer smatram da izgledaju dosta prirodnije i da je lakše postići željeni efekat, sa minimalnim rizikom da izgledate kao da vas je neko isprebijao. Ponovo, ukoliko znate kako i s čim raditi.

Iz svih navedenih razloga sam svisnula kada sam vidjela da je Golden Rose izbacio trobojnu paletu kamenih pudera za konturisanje!

Paleta je veličine dlana i dolazi u kartonskoj kutijici, na čijoj su poleđini ispisani svi bitni podaci, a također su ubacili i slikovito objašnjenje kako koristiti ovu paletu, ukoliko do sada niste bili u dodiru sa sličnim proizvodima.





Sama ambalaža je minimalistička, crna, od čvrste plastike sa dobrim mehanizmom zatvaranja. Na prednjoj strani je otisnut logo, a unutrašnjost je zaštićena folijom koja još jednom napominje za šta je koji puder namijenjen.

Tu je i potpuno funkcionalno ogledalo koje ispunjava čitavu unutrašnjost poklopca.




Svjetlost ne laska ovoj paleti, kada je fotografisanje u pitanju, pa boje izgledaju dosta "zemljanije" i toplije, nego što zapravo jesu.





Naravno, kao i sa bilo kojim drugim proizvodom, vi možete eksperimentisati te mu nametati i druge uloge, pored onih za koje je namijenjen. No, za početak, ova paleta vam daje prijedlog šta, gdje i kako koristiti.

Najtamnija nijansa je predviđena za konturisanje. Sužavanje i sjenčenje lica i za ovu namjenu, smatram da su sasvim pogodili nijansu. Dovoljno je hladna za osobe neutralnog i hladnog tona kože (poput mog), no, probala sam raditi i na tamnoputijim klijenticama i tu me nije razočarao.



Bronzere lično rijetko koristim, iz prostog razloga što nikada ne potamnim dovoljno da bi laskali mom tenu, zato ovakve nijanse nanosim ovlaš, vrhom kista i tek da dodam malo topline, tamo gdje treba. Smatram da ovakve nijanse najljepše pristaju djevojakama koje su sretnice i sa mora osim soli u kosi donesu i divnu, osunčanu put.



Boja koja je zamišljena kao highlight, po meni je više za "bake" tehniku, odnosno setovanje concealera i korektora, te se na taj način dijelovi lica mogu dodatno posvijetliti. Ova nijansa je mat, tako da nije highlight u klasničnom smislu iluminiziranja lica.



Na swatchu ispod možete vidjeti kako puderi izgledaju na mojoj koži. Kao podlogu sam koristila Revlonov puder u nijansi 150. Obzirom da je treća nijansa jednaka mom tenu pa se i ne vidi, nanijela sam Maybelline Age Rewind concealer i setovala ga sa highlight nijansom iz palete, čisto da pokažem kako se ponaša u tu svrhu.




 Sve tri nijanse su potpuno mat, čime su na prvu kod mene zaradile plus kao kuću. Svaki puder težak je 3,5g. Trušenje kod dodira kista i proizvoda je minimalno i nema pretjeranog, nepotrebnog rasipanja. Blendaju se sa lakoćom i ne ostavljaju mrlje po licu, a moguće je i nadograditi intenzitet. Sviđa mi se što ambalaža nije glomazna, nego zauzima minimalno prostora, dok nudi tri nijanse koje se mogu koristiti i u svrhu sjenila i time olakšavaju neseser za još jednu paletu.

Voljela bih da brend ponudi ovu paletu u još par varijanti, kada su tonovi u pitanju i svakako bih voljela vidjeti highlight nijansu sa mljevenim shimmerom, umjesto mat pudera i to je ujedno jedina zamjerka koju nalazim ovoj paleti.


Za ovu paletu izdvojit ćete 10KM, a osim vama najbližih GR prodavnica, odnedavno i nju, kao i sve ostale proizvode možete nabaviti sa www.goldenrose.ba :)


Da li ste već probale ovaj novitet i kako vam se čini?

Ehhhh, za najupornije, koji su stigli do kraja posta, imam jedno, pa ne baš malo iznenađenje! :) U suradnji sa Golden Rose brendom, odlučila sam vas nagraditi sa paketićem u vrijednosti od oko 70KM!

U naredne dvije sedmice, imate se priliku igrati sa nama i tako sebi dati šansu da postanete vlasnica paketića sa slike ispod.

Na poklon ćete dobiti :

- neseser
- novu contour paletu o kojoj sam pisala u ovom postu
- gel liner
- mat sjenilo
- maskaru
- kreon
- novi Ice Chic lak za nokte
- set mini velvet matte ruževa
te novi gel za čišćenje lica!



Pravila su sljedeća :

- otići na Golden Rose BiH Facebook stranicu
- lajkati Golden Rose BiH
- zapratiti Instagram nalog Golden Rose BiH lajkati sliku i u komentaru označiti dvije prijateljice
- lajkati sliku NA GOLDEN ROSE STRANICI
- ostaviti komentar ispod slike NA GOLDEN ROSE STRANICI u kome ćete tagovati dvije prijateljice i napisati pod kojim nickom nas pratite na Instagramu!

Igramo se do 7.9.2016. god, a pobjednik će biti nasumično izabran, putem generatora. Darivanje je otvoreno za BiH!

Sretno!

Do čitanja,
Love,
Dođoška!



Broj komentara: 5:

  1. Fino izgleda paleta, a nagrada ti je momačka :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivna je i kupujem definitivno,kad ce doc u Arenu ? :D

    OdgovoriIzbriši
  3. oooo baš je dobra, mogla bih probati :D da se i ja počnem konturirati :P

    OdgovoriIzbriši
  4. Djeluje odlicno...3 nijanse na jednom mjestu a pristupacno...Sta vise pozeljeti?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!