subota, 12. studenoga 2016.

Dodjoska presents : Farmasi Matte Lipstick - Nijanse 25 & 28

Helou bjuti svijete!

Čini mi se prošli mjesec, ponovo je zavladala Farmasimanija. U standardnu ponudu njihovih mat ruževa, došlo je još šest novih nijansi. Poredane su numerički, kao nastavak na prijašnju ponudu, tako da nove nijanse nose brojeve 23-28.

Sve nijanse su mi se svidjele, barem u katalogu, a za početak sam se odlučila za 25 i 28, koje vam i predstavljam u današnjem postu.


Dolaze u klasičnom kartonskom pakovanju, na kome se nalaze podaci o gramaži, nazivu linije, sastojcima i slično, a ja sam svoje kutijice uspjela izgubiti, pa iz tog razloga vas zakidam za sliku istih.

Sami ruževi, kao i oni iz standardne kolekcije, dolaze u minimalističkom, crnom pakovanju, od tvrde plastike, na čijem se dnu nalazi broj nijanse. Pri zatvaranju se čuje "klik" i sigurni ste da se ruž neće otvoriti u neseseru.

Na vrhu je ugraviran prepoznatljivi Farmasi cvjetić, koji nestaje nakon 1-2 korištenja.Svaku svoju internet ili katalošku prodaju dobro proučim, tražeći nijanse po internetu, upoređujući ih sa drugima, pa tek onda se odlučim na kupovinu. Kako su ovo nove nijanse, nisam imala baš previše informacija, pa sam izabrala naslijepo, prema katalogu.

Iskreno, voljela bih da u katalogu postoji opis svake nijanse, kako bi se barem prema tonu ili podtonu moglo ocijeniti šta vas čeka.

Kao što rekoh ranije, odlučila sam se na nijanse 25 - Hot Gossip  i 28 - Violetta in Plum, jer mi se učinilo da je nijansa 25 neki nude fazon, mauve podtona, dok sam o 28 mogla zaključiti iz imena, šta me čeka.

Mislim da sam sa 25 pogriješila, dok mi je 28 dobar izbor. Kad kažem pogriješila, mislim na nijanse koje nosim i one koje nikada ne biram.Tekstura ruževa nije promijenjena, tako da kao i ranije, mislim da su kremasti, ne zatežu i ne isušuju usne, a samo pri prvom nanošenju ih je nešto teže nanijeti, valjda jer treba da "prorade" sa toplinom usana. Mirišu na vaniliju, blago, no, miris ne ostaje u ustima niti se zadržava, što je OGROMAN plus od mene. Također je bitno napomenuti da ovi ruževi po meni nisu potpuno mat, nego su više na fazon Velvet Matte ruževa od Golden Rose-a, što vjerovatno doprinosi osjećaju lakoće na usnama.

Pigmentacija izgleda zavisi od nijanse do nijanse. Nije loša, samo je intenzitet drugačiji, što ćete vidjeti na slikama ispod.

Nijansa 25 Hot Gossip ima u sebi puno više ciglastog podtona, nego što se to meni dopada. Ovakve nijanse nikada ne nosim jer se prosto ne osjećam dobra sa njima. Nekako, nisu mi definisane i ne znam uz šta bih ih sparila.

Potreban je jedan sloj, da bi se usne potpuno obojile, a kao i kod svakog klasičnog ruža, mislim da ga je lakše preciznije nanijeti uz pristajuću olovku. U nedostatku iste dorađivala sam vanjski rub kistom i korektorom.Na usnama je izuzetno ugodan, trajnost mu je oko 4h, a na usnama ostavlja stain. Preživjet će piće i laganiju hranu, nakon čega će trebati popravak.


Nijansa 28 Violetta in Plum je svakako više "moja" nijansa. Sad ću opet iznivljati i reći da bih voljela da ima dominantniji podton, bilo u roze, bilo u šljivastom smjeru, ovako mi je sekundicu "providna", ali dobro, to je samo moja lična preferenca. Pigmentacija mi se čini slabija nego kod prethodne nijanse.


Kao i inače sa tamnijim ruževima, ovaj mi je bilo puno teže uredno nanijeti, naročito zbog olovke. Ukoliko imate olovku za preporučiti, slobodno to učinite u komentarima.Kao što vidite po toplini boje kože, trudila sam se uslikati ga pod različitim kutovima, no, svi su na prirodnoj svjetlosti. Kao i prethodnik, ugodan je na usnama, a boja se da nadograđivati prema još tamnijoj. Smatram da je ovakve ruževe neophodno nositi sa olovkom, naročito ukoliko, poput mene, imate nedefinisane uglove usana i uvijek ih morate malo precrtati, kako bi dodali na simetriji. 


Svoje ruževe sam ulovila na promotivnoj akciji i platila 4,95KM, trenutna cijena im 6,55KM (a redovna 9,90KM). Za ovu cijenu dobijete 4g proizvoda.

Moj ukupni dojam je pozitivan, što se tiče pigmentacije, ugodnosti na usnama i trajnosti, te, svakako cijene, a što se tiče nijanse sama sam sebi kriva. Ipak, dok prođe još koji dan, sigurna sam da će više djevojaka pisati o njima, pa ćemo imati više informacija i dostupnih slika.

Ukoliko i vi želite probati neku od nijansi, javite se svojoj Farmasi djevojci, a ukoliko je nemate, javite se meni u inbox, da vas spojim sa jednom. :)


Da li ste ih i vi probale i kako vam se dopadaju?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

2 komentara:

  1. Za ovaj drugi ti preporučujem olovku essence u nijansi 05 soft berry a prvi bi mogla 06 girls dream:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej, pa imam obje olovke! Moram ih probati u toj kombinaciji onda! :D Hvala na preporuci!

      Izbriši

Hvala na komentaru!