petak, 16. prosinca 2016.

Dodjoska presents : MUR Naked Underneath paleta!

Helou bjuti svijete! Vratia se Šime i donia frišku .. šminku! :)

Prije otprilike mjesec dana, na Facebooku profilu EM Prodaja izbidovala sam paletu (+ single foiled sjenu i olovku za oči) o kojoj ću vam danas pisati.

Kao što i sam naziv posta kaže, njeno ime je Naked Underneath, a dolazi nam od brenda Makeup Revolution ili mnogima poznatijeg kao MUR. Makeup Revolution ima tri podbrenda i ova paleta pripada onome pod nazivom I <3 Makeup.

Paleta je došla zapakovana u kartonsku ambalažu, na kojoj su se nalazile osnovne informacije.


Prvo što me iznenadilo jeste činjenica da je prednja strana ambalaže čupava! Na sredini se nalazi 3D kamen u obliku srca i pakovanje mi se baš sviđa!

Na poleđini objašnjavaju da je paleta nastala iz njihove ljubavi prema životinjama, tako da je naravno krzno umjetno.
U paleti se nalazi 16 sjenila, od kojih se jedno (donje desno) može koristiti kao highlighter. Da vam odmah kažem, kad bi ljudi proizveli baš ovu nijansu highlightera u veličini palete, ja bih bila najsretnija osoba na svijetu, a u nastavku ćete saznati i zašto.

Sjenila su došla zaštićena folijom, na kojoj su ispisana imena nijansi. Pokušavala sam naći neku poveznicu među imenima nijansi, ali nije mi baš uspjelo! :)Unutrašnjost također krije ogledalo odlične veličine.Primjetit ćete da sam bila nestprljiva pa sam dirala sjenila prije nego sam ih slikala, ali sigurna sam da mi opraštate. 


U posljednjih par sedmica ovu paletu sam koristila više puta, pa sam formirala neko mišljenje o njoj. 

Neke nijanse se swatchaju neravnomjerno, no, to ne predstavlja nikakav problem pri samom nanošenju na kapak.

Sve nijanse sam swatchala prstom, preko tankog sloja Face&Body pudera (MAC).

Paleta je miks mat, sedefastih i šimerastih sjena, tako da pokriva većinu lookova. Nijanse također variraju od hladnih ka toplih, no, kako i samo ime "naked" kaže, radi se o nijansama koje među sobom nemaju ludih boja.

U prvom redu se nalazi pet sjenila, od kojih je prvo po imenu Free. Radi se o mat sjenilu boje kože koje je jedno od dva sjenila, koja su duplo veća od ostatka. Ovo je jedna od onih klasičnih boja, koje se koriste svaki dan, za setovanje baze, da se ublaže prelazi i generalno za sve što vam padne na pamet.

Nijansa Stroke je siva sedefasta, sa ljubičastim podtonom. Ovakva nijansa se najbolje slaže sa hladnim tonovima na ostatku lica i volim je nositi preko cijelog kapka.

Reveal je topla, čokoladna, ponovo sedefasta nijansa, sa roskastim shimmerom. Za nju važi da se dobro slaže sa toplim tonovima.

Naredne dvije nijanse se nisu fino swatchale, a baš ova naredna, po imenu Meow je meni jedna od omiljenih, pa ćete u nastavku naći samo nju na slici, gdje je malo ljepše uhvaćena. Riječ je o nijansi šljivastog podtona, koja ima krupni, bakarno-zlatni shimmer u sebi i sviđa mi se što shimmer nije samo površinski nego se provlači cijelom dubinom sjenila.

Darkness je klasična, crna, mat nijansa koja se isto kao i ona prva uvijek koristi za raznorazne lookove. Nisam oduševljena pigmentacijom, jer ove crne nijanse obično djeluju isprano, a i ova nije izuzetak. Nadogradiva je i to je plus.


Mislim da ovdje ljepotica dolazi do izražaja! :)U sljedećem redu je ponovo mix završnica i nijansi. Prva od njih je Love, sedefasta narandžasta sa ultra sitnim, zlatnim shimmerom. Volim ovakve nijanse dodati preko cijelog kapka.

Hidden bi bila neka tamnija, čokoladna. Završnica joj je mat i generalno se dobro slaže sa svim toplim nijasama.

Naredna je 2004 i u njoj preovladava ultra sitni shimmer šampanj boje, a podloga je zlatna. Ove nijanse fino posvijetle unutrašnji kut oka, ali i preko cijelog kapka.

Glory bakarna, sedefasta, sa zlatnim shimmerom. Rekla bih da je miks nijansi Love i 2004.

Zatim slijede dvije hladne nijanse. 1970 je metalik siva sa sitnim srebrenim shimmerom, dok je After Hours tamnija varijanta ove prethodne i kod nje dominira plavičasto-sivi podton.


Posljednji red vjerovatno najviše koristim.

Attention mi se mnogo sviđa, jer je odlična prelazna nijansa. koja se prilagođava i hladnijim i toplijim tonovima. Mat je i ima neki mauve podton.

Seeking je mat ciglasta nijansa, također vrlo popularna ove godine kao prelazna nijansa. Divno pristaje svima i često posežem za njom.

Covered je klasična smeđa, a završnica joj je između mat i sedefaste. Fino se ponaša u pregibu oka i recimo da bih je koristila u skoro svakom looku, jer fino utopli ostatak nijansi.

Missle mi je također vrlo draga, jer ima bordo podton i bakarni sitno mljeveni shimmer. Nadam se da ću uskoro raditi nekoga sa plavim ili zelenim očima, pa da ova nijansa zasija u svom punom sjaju.

Posljednja i najljepša u paleti je Wonderous. Ova nijansa je je jedan od najljepših highlightera koje sam ikada imala priliku probati. Na mom izuzetno blijedom tenu stvarno divno izgleda i dođe mi da se okupam u njemu. Super se ponaša i kao sjenilo, ali meni žao da ga trošim u tu svrhu. :) 

Nisam uspjela pronaći gramažu ove palete na internetu, a paleta mi nije pri ruci u ovom trenutku, tako da ću tu informaciju naknadno dodati.

Kao što na početku rekoh, ovu paletu sam kupila preko profila EM Prodaja, skupa sa single sjenilom i olovkom za oči po cijeni od 33KM. Njena cijena na oficijelnoj stranici je 11,18 eura.

Smatram da je ova paleta vrijedna novca. Ambalaža je kvalitetna, a izbor nijansi sasvim dovoljan da se oslonite na nju kada nemate mjesta za ponijeti puno šminke. Sjenila su puterasta, u ambalaži se truse, no u dodiru sa kožom ne. Blendaju se sa lakoćom i sve nijanse su nadogradive.

Sve u svemu, od mene ima 5/5!

Da li ste probali ovu ili neku drugu MUR paletu? Kakvi su vaši dojmovi o njima?

Do čitanja,
Love,
Dođoška! 

1 komentar:

  1. Imam MUR Matte paletu (32 senke), MUR Romantic smoked paletu i I<3Make up No photos please paletu i zaista volim sve tri :) Planiram da uzmem jos neku :) Ova koju ti imas mi prelepo izgleda, mozda mi bas ta bude sledeca :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!