subota, 26. travnja 2014.

"New in" by MF and What's in my bag? :)

Na pisanje današnjeg posta, ponukao me brat. Njega sam, naime, zamolila da mi doda nešto iz torbe, na što je on samo pogledao unutra i rekao "Bože sačuvaj", prije nego mi je dodao torbu, da sama zarovim. Čemu takva njegova reakcija, kazat će vam se ako nastavite čitati! :)

Imam previše torbi. Velike, male, uske, široke.. a nosim uglavnom jednu, kad se na nju nakanim. Ostale stoje na dnu ormara, dok me nešto ne lupi da mi se ponovo sviđa ta i ta i sve tako. U današnjem postu, predstavit ću vam onu koju trenutno nosim, svakodnevno, s malim iznimkama, kad mi treba više prostora, pa ju zamijenim s nekom većom. Pod "predstavim", mislim da ću vam pokazati samu torbu i njen sadržaj.

Nadam se da će vaš komentar biti malo bolji od bratovog haha :)


Dakle, ovako izgleda kada su u njoj sve stvari :) 

       Ispod je, kao što vidite, slika spoljašnjeg izgleda torbe :) Srednje je veličine, ima kaiš, tako da je nosim preko ramena i jako mi se sviđa i vanjski i unutrašnji izgled! :) Krećem sa njenim sadržajem! 
  Nešto bez čega ne izlazim iz kuće je moj Kindle Fire, koji sam dobila na poklon za svoj 21. rođendan od svoje host porodice u Americi. Bukvalno mi je najdraža stvar koju posjedujem! Na njemu su mi knjige, filmovi, muzika, slike, zabilješke, rječnici, ma sve! Uz Kindle tu su i slušalice, upravo one oko kojih se svađam s bratom. 'ta ću :) 

                                                 
Zatim sveska, koju sam dobila u paketiću haha :) Čisto za slučaj da mi baterija na Kindlu umre :) Ona je obična, tanka, ali ima pink listove, pa mi se zato sviđa više od ostalih :) 

                                   
 Zatim su tu maramice, vlažne i obične. Ne gledam pretjerano na njihov izgled niti brend, bitno mi je da obavljaju svoj posao i da nisu prevelike. Ove plave sam kupila u DM-u za 1,20KM, a tetu Violetu vjerovatno svi već znaju :) 
 Kesa.. da.. Pa, opravdat ću se time da obično nosim neku užinu sa sobom u torbi, pa mi zbog toga ostane kesa, papirni fišek, omot.. you get the point. 
 Dioptrijske naočale. Moja mama ih prezire jer su velike, ali ja ih volim jer sakrivaju podočnjake! :) Naručila sam ih preko interneta, u Americi, za 20-ak $, jer sam na one prije njih sjela i možete pogoditi šta je s njima bilo. :) U mojoj lokalnoj pošti u New Jerseyu, postojala je korpa sa futrolama za naočale, koje nisu nikome trebale, a eto, pošto je meni jedna trebala, uzela sam ovu. :) 
 Novčanik je jako star, ali za mene ima posebnu vrijednost jer je pripadao mojoj rahmetli majki (neni/baki), tako da ga jednostavno ne želim zamijeniti ni jednim drugim. Imala sam i futrolu za naočale, od rahmetli djeda, ali sam ju nažalost izgubila u Americi. Do njega je  Victoria's Secret metalna kutijica od bombona, koju ja sad koristim za sitni novac, jer ga moj novčanik ne čuva baš najbolje. 
                   Flašica vode. I tu nemam brend koji preferiram. Bitno mi je da je plavo! :) 
 U suštini se dosta znojim, pa mi je bitno nešto što će mi pomoći, a u posljednje vrijeme sam vijerna Dove dezodoransu u stiku. 
 Nesseser sa nešto malo šminke, uglavnom je to sample pudera ili ruž koji već imam na usnama.
 Index, jer nikad ne znaš gdje možeš naletiti na studentski popust! Uglavnom su to autobusi, haha. :) 
 Hemijske olovke. Prva s lijeva ima također posebnu važnost, jer sam je dobila od kolegice na fakultetu, kao poklon, specijalno u plavoj boji! :) Druga je tu kad prva zašteka. 
 Otkako sam zaposlena, onda uz sebe nosim ovaj dokument, da bi sve bilo regularno, u slučaju kontrole. 
 Svemogući Analgin! :) Ne znam za vas, ali meni kod glavobolje, ili bilo koje druge "bolje" pa i iznenadnih bubuljica, ne pomaže ništa kao Analgin. Uvijek imam tablu u torbi. 
 Obično, Nivea labelo i Eos labelo. Ne volim osjećaj suhih usana, pa uvijek se mažem s nekim od ovih. 
 Mobitel. On mi je doduše, češće u džepu, nego u torbi, ali danas se našao. Njega sam dobila na poklon od dečka. Isto, ne patim za mobitelima, bitno mi je da služi svrsi i da ima ok kameru. :) 
 Ključ od stana, na privjescima koje sam kupila kao što vidite u New Yorku i u Italiji (ne sjećam se grada). New York, jer ima posebno mjesto u mom srcu, a Italija kao zemlja u kojoj bih voljela živjeti. 
 Iii eto, ovako moja torba izgleda, sad kad sam je skroz ispraznila. Pa i nije tako strašno, ili se to samo meni čini? :) Dakle unutra ima 2 pregrade. Jedna je veća i u nju obično stavim labelo, ključeve, hemijsku, slušalice i maramice, a druga je za mobitel, no rekla sam već da mobitel držim u džepu. 

Slijedi kratki pregled New in prizvoda. Jučer sam bila poslovno u Sarajevu, pa mi je moja brand menadžerica Hana dobacila par proizvoda. Max Factor podržava mlade blogere, a ja sam trenutno jedina u njihovim redovima. (Koliko znam.) U vrećici sam dobila Face Finity puder, Smoky Eye Effect dvostrano, kremasto sjenilo, Excess Intensity liner u smeđoj boji, te Lipfinity ruž iz najnovije kolekcije. U nastavku ću vam pojedinačno predstaviti već pomenute proizvode. 


Prvi je na redu Face Finity puder, u nijansi 55 Beige. 
                                                          

On dolazi u staklenoj bočici, fino zapakovan dodatnim slojem zaštitne folije, tako da ćete biti sigurni da ga niko nije otvarao i koristio. Ima plastični zatvarač, te "zaključanu" pumpicu. Dakle, da biste ga počeli koristiti, potrebno je okrenuti pumpicu u stranu. Ovo također štiti proizvod od curenja, kada završite s korištenjem. 
                                         
 Oduševljena sam ovim puderom, jer se sastoji od primera, pudera i korektora. Dakle, kao što i samo ime kaže, on je 3 u 1. U bočici je 30ml, a za moje lice je potrebno otprilike 2 pritiska pumpice, tako da će dugo i trajati. Njegova cijena je 24,95KM 
Sljedeći na redu je Lipfinity ruž, u nijansi 026 So Delightful. Hana kao da je znala da je to nijansa koju gledam već neko vrijeme! :) 

                                                   
                                           Sa strane su jasno i čitko napisani sastojci i militraža. 
 Kao i svi drugi Lipfinity ruževi iz ove kolekcije, uz njega dolazi balzam, koji nanosite kada osjetite da su vam usne postale suhe. Ovo je ruž koji traje 24h. 
                                     Ovako izgleda swatch na ruci, na prirodnom svjetlu. 
  
 A ovo je kako nijansa 026 So Delightful izgleda na usnama, također na prirodnoj svjetlosti. Ovaj ruž se prvo nanosi na donju usnu, zatim na gornju, ali ga ne razmazujete dodirom gornje i donje usne, nego sačekate da se osuši, a zatim nanosite balzam. Ostatak dana balzam će biti dovoljan za popravak. 
                                   
Sljedeća na redu su kremasta/masna sjenila iz Smoky Eye Effect kolekcije. Već sam vam ranije predstavila jednu njihovu nijansu, a ovo je nova u mojoj kolekciji. 
                                     
Nijansa je 2 Bronze Haze, a sastoji se iz 2 dijela. Prvi je namijenjen za bazni dio, a drugi za uokvirivanje oka. Ovo je naznačeno sa riječima "Step 1" i "Step 2", na svakom dijelu. 
 Ovo je swatch kremastih/masnih sjenila na ruci, na prirodnoj svjetlosti. Broj 1 je prelijepe, sedefaste, zlatne boje, a drugi je smeđe, sa bronzanim česticama koje se divno prelamaju na Suncu. 
 
Posljednji, ali ne i najmanje bitan je Excess Intensity gel liner u olovci. Već sam vam ranije pokazala isti ovakav, samo u crnoj boji, a i za ovaj imam samo riječi hvale. Lako razmaziv, a dugotrajan.  

                                      
                                 Ovo je swatch gel linera na ruci, na prirodnoj svjetlosti. 

Eto, to bi bilo sve od mene za ovaj put. Da li su vaše torbe prenatrpane kao moja i kako vam se sviđjaju proizvodi koje sam dobila. Koristite li Max Factor?
Do čitanja,
love,
Dođoška! 

4 komentara:

 1. Prenatrpane uvijek! Mislim da većina žena ima taj problem, ali isto tako mislim da nismo mi krive za to, jer sve stvari koje si navela u svojoj torbi ti i trebaju, problem je ipak u dizajnu tih torbi, pregradama unutar njih i sl.
  Imam isti problem, kad se naviknem na jednu, pa je ne mijenjam sto godina, ili ipak kad mi dođe da ih stalno mijenjam (svaki dan) pa onda samo prebacujem stvari iz jedne u drugu. :D Ne znam koje je gore!

  OdgovoriIzbriši
 2. Uh Samra, drago mi je čuti da nisam jedina sa prenatrpanom torbom! Moja najdraža je bila jedna iz HM&BE, totalno bez pregrada, ali sam je iznosala bukvalno do raspada, tražim jednu sličnu! :) Mislim da i u prenatrpanim torbama, a i u mijenjanju istih svaka od nas uživa na svoj način, zato se žene međusobno razumiju! :) Hvala ti na komentaru!

  OdgovoriIzbriši
 3. HAHA bez uvrede ali zasto si slikala kesu?

  OdgovoriIzbriši
 4. Zato što ništa nisam vadila iz torbe, a ni dodavala, nego slikala njen sadržaj baš takav kakav je bio tog dana, a ta kesa se tu, eto, zatekla :)

  OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!