utorak, 6. siječnja 2015.

Personal post : Review of 2014!

Helou! Sumirati godinu u par redaka, može biti poprilično teško. Iz tog razloga sam htjela snimiti video, no, kako to obično biva kad se planira - izjalovilo se. Naime otkako sam ušla u 2015. godinu, bolesna sam, pa sam se neki dan našalila na svom Facebooku da bi bilo super kad bi mi se univerzum revanširao recimo dobitkom na lutriji! Još uvijek nisam ozdravila, a nadam se da uskoro hoću, pa iz tog razloga će ovo ipak biti pisani post.

Za mene je 2014. godina bila puna početaka. 2014. sam dočekala u društvu najdražih ljudi i dečka, za razliku od 2013. koju sam dočekala s relativno nepoznatim ljudima u "gradu koji nikada ne spava". Iako je sam doživljaj bio očaravajući, bila sam jako usamljena. Zato sam u 2014. bila svoj na svome.



U februaru sam napunila 22 godine, ponovo proslavljajući u malom krugu prijatelja i porodice, a već u aprilu sam, na nagovor Melise sa bloga The Beauty Department otpočela pisanje ovog bloga.





 Nedugo zatim dobila sam priliku da zaradim svoj studentski džeparac, radeći kao beauty savjetnik/promotor za firmu Orbico, odnosno brend Max Factor ( i taj posao radim i danas). Kroz ovu poslovnu priliku i pisanje bloga upoznala sam divne osobe te konačno počela osjećati da pripadam i da imam nekoga ko dijeli istu strast. Postala sam dio tima.

Moj Max Factor team!


Ljetos sam se ohrabrila i počela stvarati mali krug klijentica koje su se prepustile mojim rukama za šminkanje. Kako je godina odmicala, taj se krug proširivao i raste svakim novim danom, na čemu sam vam neizmjerno zahvalna!



Kraj ljeta meni je donio stres i depresiju, jer sam zbog odsustva u 2013. godini propustila dio gradiva na fakultetu koji nisam mogla nadoknaditi i desilo se neizbježno - obnovila sam godinu, a da moje  razočarenje bude veće, desilo se zbog jednog predmeta i samo 3 boda. S depresijom sam se borila mjesecima i tek nekako, nedavno, uspjela malo da dodjem sebi, a pisanje bloga mi je uveliko pomoglo, kao i podrška prijatelja, porodice i dečka.

U jesen sam dobila još jednog člana porodice, snahu, koja mi je popunila ulogu sestre, koju sam oduvijek htjela imati, a onda, malo zatim, preselila sam se iz ulice u kojoj sam živjela posljednjih 12 godina, u novu kuću. Sama pomisao me je tištila, ali sad već u tome vidim ljepotu i novi početak. Udomili smo jednog psa, dobila sam svoj kutak..



Nisam se uspjela ni osvrnuti, a 2015. je već stigla, u novoj kući, s novim članom porodice, ali istim krugom prijatelja, nekima kraj mene, nekima u drugoj državi i na drugom kontinentu, no ipak, u mom srcu.




U 2015. ne želim planirati! To je jedini plan koji imam! Želim biti spontana. Činiti dobro, osjećati se dobro, raditi na sebi, unaprjeđivati se i rasti skupa s ovim blogom, s vama.

Hvala vam što svratite, pročitate šta imam za reći, pogledate fotografije, date kritiku, pohvalu. Svako slovo cijenim i svako me oblikuje u nešto stvarno, nešto unikatno.

Dođoška nikada ne pripada jednom mjestu, uvijek je odnekud pristigla, malo je drugačija i trudi se.

U ovoj godini me čekaju svadbe,  putovanja, neki odavno planirani sastanci, a ja nam svima želim puno zdravlja u ovoj godini, a sve drugo dođe samo po sebi, samo ako smo mu spremni pružiti priliku, a ja znam da ja jesam!

Moja (najljepša) ulica


Idemo li na ovo ludo putovanje skupa?

Do čitanja,
love,
Dođoška!

4 komentara:

  1. Divan post baš sam se raznežila,želim tebi i tvojoj porodici samo dobrog zdravlja i sreće,uspeha u svemu što radite ostalo će biti <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijep post. Žao mi je za propuštenu godinu na faxu jer znam kako je to. I meni se desilo jedne godine, ali kad sam se pomirila sa time bar sam te godine radila sve što tokom faxa nisam stizala. Ja isto jako rijetko radim planove, više volim da sve bude spontano, nego da se na kraju razočaram. Želim ti lijepu, veselu i uspješnu 2015 godinu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma ova će da ti bude sto puta bolja hihi <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!