nedjelja, 28. kolovoza 2016.

Dodjoska presents : Revlon Colorstay!

Helou bjuti svijete! 

Danas vam donosim recenziju Revlonovog pudera, koji se nedavno vratio na naše tržište. 

O ovom puderu sam već duže vrijeme slušala same pohvale, a to što ga vizažisti stavljaju u isti koš sa high end puderima, svakako nije odmoglo mojoj želji da ga posjedujem. 

Do nedavno nam je bio nedostupan u Bosni i Hercegovini, no, neko nam se smilovao, pa ih je počeo uvoziti Didaco Shop! 

Danas vam predstavljam dvije nijanse - no u obje verzije u koje dolazi, za normalnu/suhu te masnu/mješovitu kožu.

Po preporuci Jasmine sa bloga Makeup Arena, odlučila sam se za dvije nijanse, 150 Buff Chamois, te 180 Sand Beige.

Ono što sam odmah primjetila, jeste da se tonovi ovih nijansi zaista razlikuju, u zavisnosti od formule (za koji je tip kože), pa tako 180 za suhu/mješovitu kožu neće odgovarati onoj za masnu/mješovitu, u istoj nijansi.

Što se tiče tehničkih detalja, puderi dolaze u staklenoj boci, sa čepom na odvrtanje. Na samoj ambalaži se nalaze podaci o nijansi, kao i za koji je tip kože puder namijenjen. Verzija za normalnu/suhu kožu ima SPF 20, dok ona za masnu/mješovitu ima SPF 15.

Može ih se razlikovati po čepu - ovi za normalnu/suhu kožu imaju dodatnu plastiku na čepu, a ovi za masnu/mješovitu - nemaju. Na slikama ispod ja sam sve pobrkala, jer ih već neko vrijeme koristim i uvijek u frci vraćam čepove nazad, pa ne zamjerite.

Ono što mnogi, pa i ja, nalaze kao manu ovim puderima, jeste to što oni dolaze bez pumpice. Na ovaj način zaista je teško ocijeniti koliko će pudera izaći i nekada zna napraviti pravi nered.


Srećom, internet je tako divno mjesto, na kome se uvijek neko dosjeti nečega, što mnogima olakša postojanje! :) Tako je kolegica Ivana sa bloga Le Makeup Freak negdje pročitala, da ovim puderima savšreno odgovara pumpica sa Avonovih seruma! S ovom pumpicom život mi je znatno olakšan, a sad po komšiluku skupljam prazne bočice Avonovih seruma.

Također, pumpice je moguće naći i preko Ebaya. (Možda i kod lokalnih Kineza?)


Prije svakog korištenja, puder uvijek dobro protresem, jer mu je tekstura nešto gušća. Miris mu je poprilično neutralan i ne osjetim ga pretjerano.

Na slici ispod vidite prikaz sva četiri pudera koja posjedujem.

Nijansa 150 Chamois Buff za normalnu/suhu kožu oksidira za jednu nijansu, na roze. Iako sam ja neutralan podton, koristim najčešće ovu nijansu, jer mi tekstura najviše odgovara.

Nijansa 150 Chamois Buff za masnu/mješovitu kožu ne oksidira i ostaje hladan i neutralan, kao i kada se tek nanese. Uz dobar, hidratantan primer, ovo bi bila moja idealna nijansa, pa je tu i tamo miješam sa prethodno pomenutom, samo na dijelovima gdje mi se koža više masti.

Nijansa 180 Sand Beige za normalnu/suhu kožu dosta oksidira na narandžasto i nisam je pretjerano puno koristila na sebi, ali jesam na klijenticama čijem tonu odgovara.

Nijansa 180 Sand Beige za masnu/mješovitu kožu također oksidira, ali nekako čudno, na vrhu i dalje ostane prvobitna nijansa, a "temelj" joj promijeni boju. Također, koristila sam je na klijenticama i odlično radi svoj posao.


Poređenja radi, evo nijanse koju najćešće koristim, pored drugih pudera sličnog tona, čisto da imate predstavu.


Moj tip kože u posljednje vrijeme je zaista nemoguće odrediti. Kao da se zeza sa mnom. Čelo masno, oko nosa masno, obrazni suhi, između obrva suho, brada normalna.. ko bi joj ugodio.

Kao što iznad rekoh, najčešće koristim verziju za normalnu/suhu kožu i jako sam zadovoljna.

Puder ima visoko prekrivanje i u jednom sloju pokrije 95% nepravilnosti, a nadograđujem ga na crvenilu i potpuno surađuje. Nije težak na licu i trajnost mu je oko 8h, a nisam primjetila da mi izaziva ikakve neželjene reakcije na koži.

Na slici ispod imam jedan sloj pudera. 



Za 30ml ovog pudera izdvojit ćete (čini mi se) 21KM, a svakog posljednjeg vikenda u mjesecu Didaco Shop ima 20% sniženje na sav asortiman, pa ga možete uloviti dosta povoljnije. 

Ovaj puder je opravdao popmpu koja se diže oko njega i svakako ću se vratiti po još nijansi, jer je zaslužio mjesto u mom kitu!

Da li ste ga već probale? Kako ste vi zadovoljne s njim?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Broj komentara: 5:

  1. Koliko dobro prekrivanje ima vauuu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post. Već dugo slušam pohvale o ovom puderu. Inace sam se "opremila" i sačuvala pumpicu kao ti da imam kad ga kupim, bas mi je drago da odgovarab:)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  3. Godinama koristim 180sand za mjesovitu kozu, rado mu se vracam, uvijek mi se drzi na licu cijeli dan, ne oksidira, lijepo se stopi sa kozom, ali ima jednu manu- na fotografijama sam kao duh kad njega koristim :D ima visok SPF hh

    OdgovoriIzbriši
  4. Tolko imam pudera... al patim za ovim revlonovim. Odlican post inače xoxo

    OdgovoriIzbriši
  5. Tolko imam pudera... al patim za ovim revlonovim. Odlican post inače xoxo

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!