petak, 3. listopada 2014.

Dodjoska presents : Max Factor Skin Luminizer Foundation and Eye Brightener!

Helou bjuti svijete!


Kada sam pisala o svojim omiljenim YouTube "guruima", spomenula sam da volim Nikki, lijepu plavušicu s blistavim tenom. :) Ono što sam oduvijek htjela iskopirati jeste njen blistavi, sjajni ten. Nikakav highlighter ni iluminator mi nisu donijeli željeni efekat i već dugo sam u potrazi za sličnim proizvodom. Vjerovatno je to razlog što sam napravila neki puppy face, dok sam slušala o najnovijem puderu i eye brighteneru od Max Factora, jer su se u jednom trenutku svi okrenuli prema meni i počeli kolektivno smijati. Dakle, jučer sam se prvi put susrela s ova dva noviteta.

Da ne bih previše duljila sa svojim blebetanjem i osjećajima, jer za to imam kolumnu, evo malo o samim proizvodima.

Oba proizvoda dolaze u identičnim bočicama, koje su napravljene od tvrde plastike. Ambalaža je prozirna, tako da vidite sam proizvod, koji podsjeća na jednu od onih Alverde kremica, s ovim linijama! :) "Linije" nisu krema, nego su dio formule, koji kroz pumpicu izlaze s puderom i daju mu specifičan izgled.



Ono što je meni, a vjerujem i većini vas, bitno, jeste da oba proizvoda dolaze zaštićena folijom, koju je potrebno odguliti kad već kupite proizvod, a tako ćete biti sigurne da ga niko prije vas nije koristio.



Na poleđini pudera nalaze se izlistani sastojci :



Dok brighteneru takve informacije nedostaju, no na njemu ćete naći informaciju o militraži, što je 15ml.


Puder je standardnih 30ml proizvoda. Oba je preporučljivo potrošiti unutar 12 mjeseci.


Nijanse pudera sežu od 47 nude do 80 bronze, tako da će svaka naći nijansu za sebe. Eye Brightener dolazi u nijansama Fair, Fair/Light i Light.

Moje nijanse su : 

Bočica iako od plastike, izgleda elegantno zbog ovih zlatnih detalja i lijepo leži u ruci.



Eh sad malo o teksturi. Puder je namijenjen normalnoj, suhoj, te normalnoj, koja naginje ka suhoj koži. Ukoliko imate mješovitu kožu, poput mene, morat ćete matirati T-zonu, što po meni nije prevelik minus, jer ja želim da mi obrazi budu "sjajni", što postignem, ako matiram samo T-zonu. Za masnu kožu definitivno nije, jer iluminator neće dobro surađivati sa sebumom. Također ukoliko imate nešto proširenije pore, preporučujem da koristite dobar primer, kako se ne bi uvlačio u njih.


Više je gust, nego tečan i ima baš specifičnu teksturu, po meni nekako ljepljivu, pa ga je najbolje nanijeti jagodicama prstiju, koje će ga razgrijati i time olakšati nanošenje.

Na slici ispod vidite količinu proizvoda koja izađe pri punom stisku pumpice (lijevo) i pri pola stiska pumpice.


Prekrivna moć mu je srednja, a ukoliko imate crvenila na licu, poput mene, bit će vam savršen, jer ih sasvim lijepo ujednači i prekrije.




Što se brightenera tiče, on mi je pozitivno iznenađenje, jer prije ovoga nisam imala doticaja sa sličnim proizvodom. Ima nešto rjeđu teksturu od pudera, a ono po čemu se još razlikuje od pudera jeste da ima divan miris, koji se ne zadržava previše, što je plus, za ljude osjetljive na mirise kozmetike, poput mene.

Pokrivenost mu je nešto veća nego kod pudera, a oba ih je moguće nadograđivati.

Ispod je jedan sloj, preko tetovaže. Desno vidite dio gdje nema proizvoda.


Obzirom da je tmuran dan, a ja sam kasno došla s posla, pokušala sam na sve načine pokušati uhvatiti efekat koji puder i brightener daju na koži, no ne znam koliko sam uspjela.

Slike ispod napravljene su nakon dobrih 8h nošenja. Napravila sam i close up, da vidite kako izgleda na proširenim porama, nakon par sati.

Mislim da se najbolje vidi na obrazu, iznad obrve i mostu nosa, jer tu je svjetlost udarala. Slikano na tumurnoj, dnevnoj svjetlosti. Na slikama nemam pudera u kamenu.



Evo i close up slike. Brightener mi se blago uvukao u linijice ispod oka, a puder kako stoji - stoji.


Suma sumarum, drago mi je da je jedan ovakav proizvod došao i kod nas i da naši brendovi prate svjetske trendove. Lagana tekstura, ujednačeno prekrivanje, svjež i zdrav izgled kože - po meni je ova linija čisti pogodak.

Planirate li im dati šansu ili možda već jeste? Kako vam se čine?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!



Broj komentara: 10:

  1. kakav miris ima puder? da li je do mene ili ima neki malo odbojan miris, inače mislim da je ok, i fino mi legne na kozu, ali miris hm.... tester nov sam probala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da meni miris nije odbojan. Brightener ima malo jaci miris, koji brzo izlapi, a moj puder je neutralan sto se mirisa tice. Mozda da mu das jos jednu sansu? :)

      Izbriši
    2. probat ću ga sigurno opet, zatim odlučiti ;)

      Izbriši
  2. Uzimam brihtener dok je na akciji :), hvala
    Mila

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo deluje savršeno,obožavam MF :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaooo, kako si ti slatka i simpaticna, super blog imas. Danas sam te 'otkrila' i bas mi je drago :D

    http://adalleta.blogspot.no/2015/07/persunmall.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Daj molim te objasni mi sta je brightener i za sta sluzi? Hhehe jel to isto puder ili se stavlja na puder? Totalno sam u dilemi

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!