nedjelja, 14. prosinca 2014.

Dodjoska presents : LSC Orkide Cosmetics!





 Helou bjuti svijete! U večerašnjem postu predstavit ću vam relativno novu kozmetičku kuću u našoj zemlji, a oni se kriju pod imenom Lsc Orkide. Prije par dana sam kontaktirana preko Facebooka, od strane jednog od predstavnika ove kozmetike, te pozvana da im se pridružim na predstavljanju njihove kuće. Usput su me pitali da li bih imala želju odmah probati njihovu kozmetiku, šminkajući nekoga, te da mogu povesti nekoga sa sobom. Odlučila sam ponuditi Emu sa Soeurs Beauty Bloga i tako smo se nas dvije skupa upustile u ovu avanturu! 



Mali event se održavao u Dramar centru u Tuzli, a tamo se skupilo 30-ak radoznalih djevojaka. Sve skupa nas je pozdravila direktorica Sabina Zukić, koja nam je zatim održala kratku prezentaciju, objašnjavajući čime se firma bavi. Lsc Orkide je kuća iz Turske, koja se bavi kataloškom prodajom parfema, dekorativne kozmetike, te osvježivača prostora. Na naše tržište su stigli prije dva mjeseca i na samom su početku stvaranja povjerenja kod kupaca.



Nakon što smo saslušale osnovne informacije, te pojašnjenja kako postati član i slično, ja sam pozvana da izaberem dobrovoljca za šminkanje. Ema je bila najbrža, tako da sam nju šminkala! :)



Ono što mi se najviše svidjelo, jeste činjenica da sam mogla na licu mjesta probati proizvode i raditi s njima, a svi su bili novi i fino zapakovani. Tokom šminkanja rukovodioci firme su me ispitivali šta po mom mišljenju treba unaprijediti, kako mi se čini sve skupa i sl, što me se jako dojmilo, jer mi se sviđa to što odmah u početku žele komunikaciju i povratnu informaciju. Predstavljanje kozmetike pratila je i urednica Arabella magazina, te kasnije o tome napisala članak, koji možete pročitati ovdje, te pogledati više fotografija.

Nakon što sam našminkala Emu, malo smo se fotkale za Orkide kompaniju, malo za Instagram, a onda je ljubazna Sabina dopustila Emi i meni da detaljnije razgledamo i swatchamo kozmetiku, te da odaberemo sve što nas zanima, kako bismo probale proizvode kod kuće.









Ja sam bila pravo radoznala (ili prokleta, kako hoćete), pa sam izašla iz Dramara sa velikim paketom kozmetike, Sadržaj istog ćete vidjeti na slikama ispod, a u narednim danima slijede pojedinačne recenzije i moji utisci.

Za lice sam uzela dva rumenila u kuglicama i dva pečena.









Za usne sam uzela dva ruža i pripadajuće olovke.





Za oči sam uzela tri mono sjenila : crno sa divnim, svjetlucavim česticama, smeđu za pregib te pečeno sjenilo, koje je kombinacija smaragdno zelene i zlatne boje.



Dva tuša, tečni i u flomasteru.



Maskaru za volumen,



olovku za obrve,



te bordo, mat lak.



Radujem se isprobavanju ovih proizvoda! Šta biste vi voljele prvo vidjeti u akciji? Jeste li se već susrele s ovom kozmetikom i kako vam se sviđa, ako jeste?

Do čitanja,
love,
Dođoška!

Broj komentara: 6:

  1. I ja sve čekam da uhvatim vremena pa da već počnem sa recenzijama dok ima ovog sunca vani, pa je lijepo za slikati hehe :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam danas jedva uhvatila vrijeme da slikam, ali mi je drago da jesam i da sam otpočela s predstavljanjem :)

      Izbriši
  2. Ja već odavno imam to pečeno rumenilo, kupila ga na pijaci još davno nekad kad sam na starom blogu pravila 20KM makeup challenge i za neke male pare sam ga kupila, oko 3-3,5 KM i mislim da je baš isto kao tvoje. Inače ambalaže mi izgledaju previše jeftino, a i to rumenilo mi je bilo prešimerasto. Ne vjerujem da ću probati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto ja ih nisam do sad vidjela kod nas, obzirom da se samo unazad 2 mjeseca mogu nabaviti od ove firme. Osim Bourjois nisam probala druga pečena rumenila, pa mi je s ovim zanimljivo raditi, iako si upravu da su shimmerasta, za moj ukus nije previše. Eto im još jednog prijedloga - poradite na ambalažama! :)

      Izbriši
  3. Nikad cula. Bojice su mozda fine, moze biti i da je kvalitet ok, ali iskreno jako me odbijaju takva pakovanja, bas daju neki los dojam. Ne znam kakvi su sa cijenom, ali radije bih se ipak odlucila za GR ili Flormar- isto turski brendovi, ali zaista su mnogo napredovali, i kvalitetom i odabirom boja, pa i dizajnom pakovanja. Ali eto, nov je brend, imaju godine ispred sebe da se usavrsavaju i napreduju. Lijepa mi je boja te pecene sjenke, imam neku slicnu nijansu od Kika, isto zelenkasto i zlatno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo izgleda čarobno,sve mi se jako dopada i uživala sam gledajući i čitajući :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!