petak, 11. srpnja 2014.

Max Factor haul!

Raditi u drogeriji ima svoje mane i prednosti. Glavna, osnovna i jedina mana je ta što pravite wishliste 24/7 jer sve vam je tu dostupno, pa isprobavate, swatchate, upoređujete - i onda tu potrošite platu! :) #FirstWorldProblems :) Prednosti su mnoge, za jednu ljubiteljicu preparativne i dekorativne kozmetike, rad u drogeriji za mene nije rad, nego uživancija! 

Mislim da sam već negdje spomenula da imam tu sreću da budem dio jednog velikog, divnog tima, po imenu Max Factor. Ja sam, kako nas Max Factor opisuje, savjetnik ljepote.

Uzmete li u obzir da sam u pubertetu nosila aparatić na zubima, dioptrijske naočale, udebljala se 15-ak kilograma, kosa mi se nenormalno mastila i imala sam prištiće - život mi se od tad poprilično promijenio i što bi se reklo, okrenuo! :)

Biti dio Max Factor tima, do sad se pokazalo kao jedna od najboljih odluka u mom životu. Ne samo da sam upoznala ljude koji dijele iste strasti kao ja, nego sam se našla u prilici da fino zaradim - radeći ono što volim, a uz sve to, da nešto od toga ponesem kući!

Danas sam razgledala svoju MF kolekciju, te shvatila da vam ništa od tih proizvoda nisam predstavljala, a imam želju podijeliti s vama svoje dojmove o određenim proizvodima.


Ovi koji su u mom posjedu nerijetko su u tester formi, a njih često dobijem da isprobam, ili ponekad stigne nova kolekcija, a meni se iz stare nešto jako sviđa!



Danas vam, dakle, donosim grupnu recenziju Max Factor proizvoda i to sjenila, maskare, sjajeva, ruževa, CC kreme te pudera! Već rekoh da su moji u tester formi, iz tog razloga postavit ću vam slike pravog izdanja proizvoda, kako biste isti mogle pronaći na policama, ukoliko vam moja recenzija pomogne oko odluke i kupovine istog. Također potrudila sam se da nađem sve ili barem što više nijansi ovih proizvoda, kako biste stekle dojam šta možete pronaći za sebe!

Da počnemo!

Prvi je moj lični favorit! To bi bio Whipped Creme puder! Nikada nisam bila fan teških pudera, jer nemam pretjeranih problema s bubuljicama ili šarenilom kože, a takvo razmišljanje se zadržalo do dan danas. Ova divotica dolazi u teglici (što joj je prvi plus, jer ćete puder moći iskoristiti do kraja - naravno, gledajte da su vam ruke čiste ukoliko preferirate nanošenje prstima), u pakovanju od 18ml. No, ne dajte da vas veličina zavara! Vrlo mala količina je potrebna da biste prekrile cijelo lice! Puder ima baršunastu teksturu, fino se razmazuje, a na mom licu izdrži oko 4h, prije nego moram matirati čelo, no, to mi se dešava i sa svim ostalim puderima, tako da mu za trajnost ne mogu ništa reći.

Whipped Creme također dolazi u 5 nijansi i to 45 Warm Almond, 50 Natural, 55 Beige, 75 Golden i 77 Soft Honey.

Cijena ovog pudera u redovnoj prodaji je oko 20KM u CM-u i oko 17KM u DM-u (ako sam dobro zapamtila), no često ga se može naći na popustu od 20-30%. Pratite moju Facebook stranicu, ukoliko želite uloviti neki od ovih popusta, jer ih često tamo objavim!

Ovako izgleda proizvod.

Na slici ispod vidite njegovu moć prekrivanja. Rekla bih da je srednja i da se može nadograđivati sa više slojeva, ukoliko to preferirate.



Sljedeći na redu su Lipfinity ruževi! Oni su dugotrajni ruževi, koji na mojim usnama traju dok ih ne skinem četkicom za zube s usana. Uhvatila sam foru da je bitno da se nanese prvo na donju usnu, pa na gornju i da mu se da malo vremena da se osuši, prije nanošenja balzama, kako bi sve bilo na svom mjestu. Nedavno je izašla nova kolekcija sa ne znam ni sama koliko nijansi (rekla bih oko 15-20), a razlika između stare i nove kolekcije je, osim nijansi, također izgled. Nova kolekcija ima zlatnu ovojnicu prvi vrhu, s logom firme, te je balzam u crnoj ambalaži, dok je u kolekciji ispred ove bio u bijeloj. Ovako izgleda primjerak nove kolekcije


Ja posjedujem 2 Lipfinitya iz nove kolekcije i 2 iz stare. Swatchala sam ih na usnama za vas.

Nijansa 215 Constantly Dreamy je divna nude nijansa, sa malo breskvaste boje u sebi. Primjetit ćete da ja furam ili skroz nude boje ili skroz kričave. :)


Sljedeća je 026 So Delightful, je još jedna blaga varijanta, ovaj put sa crvenkastim podtonom.


Stara kolekcija Lipfinity ruževa mi je također divna! Još uvijek je se može naći u pojedinim radnjama, tako da se nadam da ću još neki ugrabiti!

Divnije nude nijanse, od ove - nemam! :) Ona je 016 i vrlo često mi se zagubi među ostalim ruževima i sjajevima, a definitivno zaslužuje da je više nosim!


Sljedeća nijansa je samo za hrabre! :) Broj je 100 i zove se Wicked! Mislim da joj ime i priliči! Ja još skupljam hrabrost da je profuram, jer mi je genijalna, ali još sam u procesu! :) Ovakvu nijansu ne mogu zamisliti na sebi, jer mi se na mom svijetlom tenu čini previše. Ne znam da li je do nje ili do mojih usana, ali na pojedinim dijelovima je malo teže razmazujem, što ćete vidjeti i na slici ispod, pretpostavljam. Ipak, neka stoji i čeka svoj trenutak! :)

Našla sam na netu sliku svih nijansi iz stare kolekcije, pa dijelim je s vama!

Cijena ovih ruževa iz nove kolekcije je 23,95KM, a stara je 11,95KM


Nisam pretjerano opsjednuta lakovima. Posjedujem iz u vrh glave 10, ali gledam da uvijek imam neku roskastu nijansu, crvenu.. znate već, klasične. Ova na slici ispod je baš jedna takva. Sliku sam btw ukrala sa sopstvene Facebook stranice, na kojoj radim neki challenge! :) Moj je u mini verziji (oni koštaju oko 7KM), a nijansa mu je Hot Pink. Solidne je trajnosti, izdrži 7-10 dana na mojim noktima, unatoč pranju suđa i sl.


Ovi lakovi dolaze i u većoj verziji, te naravno, više nijansi. Uspjela sam naći ovu sliku na netu.



Na redu je CC krema. Ona dolazi u 5 nijansi i to 40 Fair, 50 Natural, 60 Medium, 75 Tanned i 85 Bronze! Posežem za ovom kremom kad mi se ne da trackati puderom, a želim dodati malo živosti koži. Plus od mene ima i što ima zaštitni faktor 10. 


Jedini problem koji ja imam s njom, jeste pronalazak nijanse, no i to sam uspjela riješiti, tako što pomiješam prve dvije nijanse i voila! 30ml ove CC kreme platit ćete oko 20KM no trenutno je na sniženju u CM-u, pa je možete nabaviti po cijeni od 15,60KM! Smatram da je ova krema jedan izuzetno kvalitetan proizvod, te da je omjer cijene i kvalitete zaista realan!

Ovako izgledaju swatchevi nijansi na mojoj koži.



Na sljedećoj slici sam pokušala prikazati prekrivenost i tek sad shvatam kako sam očajno razmazala kremu :) Nadam se da ne zamjerite na tome!


Kada je riječ o sjajevima za usne, nemam ih previše, možda do 10 komada. Ovaj mi se sviđa jer s njim imam 3 mogućnosti - matt ruž, sjaj, te glossy ruž.



Ovo su nijanse u kojima dolazi.



Moj je u nijansi 510 Radiant Rose i primjetit ćete da je to divna pink nijansa. Cijene se ne sjećam, sorry!



Sjećate li se Giant Pen Sticka, koji sam poželjela na ovoj (klik) Wishlisti? E pa moj jeee! :)I to ne samo da je moj, nego sam ga nabavila u 4 nijanse! Naprosto sam se zaljubila u ovu u mazalicu za usne! Ruž, dakle, dolazi u buci ili debljoj olovci, u 9 nijansi. Sama tekstura ruža je jako neobična! Nije ni vodenast, a ni potpuno krut. Divno klizi po usnama i dovoljno je pigmentiran da već u jednom nanošenju dobijete željenu boju!



Moje nijanse su  meni omiljena 15 Vibrant pink te 20 Subtle Coral, 25 Foxy Amber i 30 Designer Blossom!

Na slikama ispod sam ih swatchala na usnama.

20 Subtle Coral


25 Foxy Amer


Eto, recite mi da se vi niste zaljubile u ovu neon pink nijansu? :) - 15 Vibrant Pink



30 Designer Blossom


Na mojim usnama su poprilično trajni, a nijanse su mi prave ljetne. Neopisiva je moja sreća što su konačno moji! Cijena je, ja mislim, oko 10KM, ali nemojte me držati za riječ!

Mastertouch sjenila iskreno nikad nisam zamijetila, dok nisam počela raditi za MF i detaljno proučavati asortiman. Nisam ljubitelj tečnih, masnih, kremastih sjenila, no u posljednje vrijeme svakakvim teksturama dajem šansu, tako je bilo i sa ovima.  Dolaze u 5 nijansi, a ja imam 2 i to Golden Green i Coffee. Sjenilo dakle dolazi u tubici nalik onoj u kojoj dolaze sjajila za usne. Aplikator mu je također sličan, spužvast je, no krut, tako da pomoću njega možete nanijeti sjenilo. Sjenila su sedefasta, jako pigmentirana i brzo se suše, tako da je bitno brzo raditi s njima! Obzirom na moje masne kapke, bez baze mi se nakupljaju u pregibu oka, no s bazom nemam taj problem ni nakon višesatnog nošenja. Za 8ml ovog proizvoda, izdvojit ćete oko 20KM. Opći dojam o njima mi je ok, ali valjda jednostavno nisam prevelik fan sedefa da bih se ikada sama za njih odlučila.





Swatch na mojoj ruci :



Posljednja, ali nikako najmanje bitna je Ikona Max Factora - 2000 Calorie maskara! Mislim da nema te ljubiteljice šminke koja nije čula za ovu maskaru! Ona je moj svakodnevni izbor, jer mi fino razdvoji i podigne trepavice. Sviđa mi se što je malo više suha od ostalih maskara i od MF, ali i od drugih brendova, jer joj ne treba par dana da se razradi. Jedino na što uvijek pazim jeste da je doobro zavrnem i stavim na tamnije mjesto, jer ne želim da mi se osuši. Svoju sam nabavila u paketiću sa još jednom 2000 Calorie maskarom, po cijeni od 12,85KM (što je i inače njena cijena), a ova maskara također dolazi i u vodootpornoj verziji, zatim sa zakrivljenom četkicom, te još u plavoj i smeđoj boji.




Eto, to bi bilo to! Ima li među ovim proizvodima nešto što i vi volite, ili biste voljele probati?

Do čitanja,
love,
Dođoška!

Broj komentara: 6:

  1. Ja definitivno ne spadam u ljubitelje MF kozmetike, ali neki proizvodi su im zaista dobri (svidio mi se Whipped Cream i maskare su ipak klasici). Ipak smatram da je većina precijenjena i da odnos cijene i kvaliteta nije zadovoljavajući. I svaka čast koliko ti lak izdrži, ni meni, ni bilo kome drugom koga znam MF lak nije trajao duže od dva dana :D
    Wicked mi se pak sada jako svidio i definitivno ga trebaš pronosati :D Veliki sam ljubitelj ovih trajnih ruževa i nije isključeno da ću ovaj nabaviti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Whipped Creme me stvarno oduševio, prije sam uzimala neke slične i razočarala se, konačno nešto na ovaj fazon da izbaci neko, a da valja! Slažem se da postoje proizvodi koje treba dorađivati i poboljšavati! Što se tiče laka http://i58.tinypic.com/27yr32a.jpg - dan 7., a svaki dan su mi ruke u vodi (ručak, suđe..) eh sad da li je to nešto do mojih noktiju ili su oni poboljšali formulu u posljednje vrijeme - ne bih ti znala reći :D Wicked me toliko privlači da ti ne mogu opisati, ali još nisam dovoljno wicked za njega :)

      Izbriši
  2. I ja volim maskare MF i creme puff je klasik što Neira kaže :-D A nekako ostale proizvode nađem veoma dobre za manje cijene nego što su kod MF :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Creme puff <3 to je kao i sa svom ostalom kozmetikom, neko da 50KM za ruž, nekom najbolje odgovara onaj od 2, bitno da je da nadjemo ono što nama najviše odgovara, ja sam uvijek za to! :)

      Izbriši
  3. Whipped Creme je OK skroz. A zna li neko kakav je onaj njihov korektor u stiku?.. I, usput, moze li neka preporuka za fin korektor,recimo osim MF :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam misliš li na klasični stick-korektor ili na panstick? Što se tiče običnog korektora, rekla bih da je klasične teksture, ima solidno prekrivanje, a panstick je meni zanimljiviji jer se može koristiti kao puder, a ne samo kao korektor, nešto je masniji od običnih korektora i ima visoku prekrivenost, no dolazi samo u 3 nijanse pa to mu je maleni minus. Ja trenutno koristim paleticu korektora od Catrice i ok su mi. Nadam se da je ovo pomoglo! :)

      Izbriši

Hvala na komentaru!