srijeda, 5. studenoga 2014.

Dodjoska presents : Manhattan Lip Lacquer!


Helou bjuti svijete! :) Ovih dana me baš krenule mazalice za usne, pa sam sretna što vam večeras mogu predstaviti još dva ruža s kojima sam baš zadovoljna!

Riječ je o nedavno pristiglim Manhattan Lip Lacquer ruževima!

Dolaze u šest nijansi, među kojima će svako naći neku za sebe.

*slika s interneta



Ruževi dakle dolaze u ambalaži od tvrde plastike, a sama vanjština je u ombre fazonu, na čijem dnu su nijanse proizvoda koji se nalazi unutra. Ipak, moram priznati da prikaz na ambalaži nije 100% vjerodostojan, pa obavezno probajte tester, da vas ambalaža ne zavara.

Tek sad uočavam da nisam slikala proizvode, ali izgledaju isto kao ovi na prethodnoj slici :)

Nijanse koje vam ja danas predstavljam su A Nude Kiss i Berry Bloom.

Unutar ambalaže nalazi se 5,5ml proizvoda, a trajnost mu je 24 mjeseca,


Aplikator mi je zanimljiv zbog ovog udubljenja na sredini, u kome ostane sasvim dovoljno proizvoda, kako bi se usne u jednom potezu obojile.


Ovako nijanse izgledaju na koži :



Dakle, riječ je o kremastim ruževima, koji su izuzetno pigmentovani i postojani na usnama. Trajnost im je solidnih 3-4h nakon čega boja počne postepeno blijediti.

Nijansa A Nude Kiss je prva nude nijansa koju imam u svom posjedu. Inače za ovakve nijanse smatram da me umrtve, ali ova mi se sviđa jer izgleda baš onako kako želim. Fino, neutralno i nije previše blijeda.

Jedina zamjerka koju imam jeste da mi je malo teže da je ravnomjerno nanesem, što se vidi na unutarnjem dijelu usne, ali osim toga sam izuzetno zadovoljna.


Što se mene tiče, crvenih ruževa nikad dosta, pa je i nijansa Berry Bloom jedan od njih.
Jedna od najbogatijih crvenih koje sam u posljednje vrijeme probala, bez ikakvih primjesa drugih tonova, što mi se uvijek sviđa. Ne uvlači se u borice oko usana i puno ljepše i ravnomjernije se razmazuje, od svog prethodnika. Posljednje što mi se sviđa jeste činjenica tog postepenog blijeđenja nijanse. Čak i kad potpuno izblijedi, ne izgleda ružno.



Eh, moram napomenuti da mi se uopće ne sviđa miris ili bolje rečeno smrad ovih ruževa, ali (divno ALI), on je potpuno neprimjetan jednom kad nanesete ruž na usne. Dakle smrdi samo u ambalaži.

Za ovaj ruž ćete izdvojiti oko 10KM.

Konačna ocjena 4,5/5 i to samo zbog neugodnog mirisa! :)

Jeste li već probale ove ruževe? Kako ste vi njima zadovoljne?

Do čitanja,
love,
Dođoška! 

Broj komentara: 6:

  1. Ja prezadovoljna:) A miris je od krastavaca i nestane cim se stavi na usne:) Tako je barem kod mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam sta su umijesali, ali mogli su izostaviti :D Srecom ne osjeti se na usnama, inace sam bas osjetljiva na mirise :D

      Izbriši
    2. I ja sam osjetljiva na mirise:)A kao krastavce su stavili zbog njege usana tj.da budu dugo na usnama,a da ih ne osuse :)

      Izbriši
  2. Jasenka sa crvenim usnama je svoj na svome. :))
    Mislim da i Rimmel ima lip laquere koji imaju potpuno istu ambalažu. :D
    Pigmentacija tvojih je stvarno na zavidnom nivou. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako draga Meri! :) Imaju istu baznu firmu pa pretpostavljam da je to razlog istih ambalaža :) Nijanse im se zato razlikuju! :) Ovi su zaista super pigmentovani i postojani! :)

      Izbriši

Hvala na komentaru!