petak, 13. ožujka 2015.

Dodjoska presents : AVON Supreme Oils kolekcija za kosu!

Helou bjuti svijete. Primjećuje li iko da me nema? Meh, trenutno sam u potpunoj, kako se to kaže, kreativnoj blokadi.

Ipak, za to vrijeme sam punom parom isprobavala Supreme Oils liniju za kosu, koju mi je Avon poslao na recenziju.

Prvo, da vam kažem jednu stvar, moja kosa vam je kao dijete od 2 godine. Ni sama ne zna šta hoće, a nešto hoće i vazda je nikakva. Pisala sam da sam imala problema s tjemenom u vidu gljivičnih infekcija, bakterije u organizmu i tako dalje, a taj proces oporavka još uvijek traje. Iz tog razloga, moja kupovina šampona se svodi na to da ja zapravo ne kupujem šampone i ne isprobavam nikad ništa novo, jer kad god sam šta isprobala, to je rezultiralo katastrofom u vidu krastica po tjemenu, svrbeža, peruti, naelektrisane kose - you get the point. Zato sam se, na prvu,  jako iznenadila kada sam dobila ovaj paketić i bila u fazonu "how about no?". Međutim, obzirom da sam ja tip koji u nekom trenutku dođe u fazu "oh, fuck it", tako sam se odlučila dati ovoj liniji šansu, a s kakvim me zaključkom ostavila - pročitajte u nastavku.

Za početak, evo malo slikovitog i tekstualnog prikaza ovih  proizvoda.



Dakle, radi se o četri proizvoda, koja su obogaćena sa pet ulja i to makadamijino, sjemenki grožđa, kamelijino, bademovo i marula. U ovoj liniji nalaze se šampon, regenerator, maska te dvofazni tretman.

Šampon, balzam i maska dolaze u mat crnom pakovanju, dok je dvofazni tretman u bočici koja ima rašpršivač, za lakše korištenje.

Prvenstveno moram reći da je moja kosa masna i tanka, te da je uvijek perem svaki 2. dan, bez obzira šta koristim.

Šampon je rjeđe teksture i zlatne boje, vrlo malo ga je potrebno da kosu fino opere, a kao što rekoh, moja kosa se umasti već dan nakon pranja, tako da ne mogu reći da li ovaj šampon nešto dodatno masti kosu. Dolazi u pakovanju od 250ml i košta 5,50KM.


Balzam najrjeđe koristim, iako ga se može koristiti prvi svakom pranju (čak i u obliku maske, ako ga držite duže na kosi) jer meni balzami izazivaju perut. Guste je, bijele teksture i dovoljna je veličina graška da se proizvod fino rasporedi na kosu. Mogu potvrditi da se kosa fino češlja poslije ovog balzama, te da ne gubi na volumenu, ali ovo nije proizvod za mene. Također dolazi u pakovanju od 250ml i košta 5,50KM.


Masku je preporučljivo koristiti jednom sedmično, kaže Avon, a ja sam je, do sad, isprobala samo jednom, jer sam lijena. Ona je polutečne teksture i zlatne boje. Kao i kod balzama, nije mi otežala kosu, a pomogla je da se kosa manje mrsi. Dolazi u pakovanju od 50ml i košta 5,90KM.


Tretman ne da koristim nego zlostavljam. I to ne samo ja, nego svi po kući, čak i tata, koji svako malo pita "gdje ti je ono što lijepo miriše da malo prsneš tati u kosu?"! Toliko divno miriše da apelujem da Avon napravi parfem s ovim notama! Šta god da su samljeli u njega, AJ'M LOVIN' IT! Kosa bude taaako meka, podatna i zaista nema pravih riječi da se opiše efekat koji ovaj tretman ostavlja na kosi. Dakle, bitno ga je protresti kako bi se sastojci sjedinili, a onda prsnuti po kosi. Ja to radim negdje u pola sušenja/feniranja kose. Jedino što bih voljela jeste da se miris zadrži još malo duže (inače je to par sati), jer kao što rekoh, predivan je! Ono što je meni jako bitno, jeste da ne masti kosu! On dolazi u pakovanju od 100ml i košta 7,50KM, u trenutnoj brošuri.


Ove proizvode testiram skoro mjesec dana. Isprva sam, oprezno, dala šansu šamponu, zatim tretmanu u spreju, onda kombinaciji šampon + balzam + tretman, pa šampon + maska + tretman. Uglavnom, kao što vidite, isprobala sam sve moguće kombinacije, kako bih dobila objektivnu sliku učinka ovih proizvoda.

Ono što odmah moram reći jeste da su me proizvodi oduševili! Šampon kosu ostavlja svilenkastom, balzam je ne masti, maska je ne oteža, a tretman je pretvori u svilu i to svilu koja miriše božanstveno! Drago mi je da sam dala šansu ovoj liniji i hvala Avon na prilici da je isprobam! Definitivno ću je nastaviti koristiti!

Konačna ocjena 5/5!

Da li ste već probale ovu kolekciju? Kako se vama pokazala?

Broj komentara: 13:

  1. Uzela sam balzam koji još niam stigla probati i četku za feniranje koja mi je za sada odlična , ali ulje šmekam još :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulje uzmi slobodno!! Četku moram pogledati, iskreno nisam vidjela :)

      Izbriši
  2. Tretman narucujem u sledecem katalogu, savrsen je. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikada ništa od Avona za kosu nisam probala, mada po tvojim riječima rekla bih da je stavrno dobro, hahah najviše vjerujem tati :) I ja ć morati probati taj tretman, volim brate sve što fino miriše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto ako meni ne vjeruješ, tata je presudio! :D Od svega, najviše bih preporučila da probaš tretman, prelijepo miriše, a ni ostatak ne zaostaje previše :)

      Izbriši
  4. Ja sam odusevljena ovom linijom, sampon nisam narucila, ali cu uzeti u sledecoj narudzbi, tretman jos uvijek nisam probala, jer je stiga tek prije par dana. Balzam mi je savrsen, kosa je tako lijepa i mekana, odgovara mi vise nego vecina maski za kosu koje sam probala...Kosa mi je ostra i posuha pa uvijek moram stavljati masku ili balzam. Sprej je takodje odlican, a miris, miris je fantastican :D Probala sam bas dosta Avonovih proizvoda za kosu, ali ovi su definitivno najbolji, i ona maska za kosu sa crnim kavijarom je odlicna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su od svih Avonovih šampona, ova linija definitivni pobjednik. Osjećaj koji ostavlja na kosi je fenomenalan! :)

      Izbriši
  5. meni je ovaj tretman u spreju zaaaaakon, moram si već drugi nabaviti jer je ovaj pri kraju, eto toliko ga volim :D i gospon muž ga krade haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta je s ovim muškarcima, počeli su nas opasno krasti :D

      Izbriši
  6. Ovaj sprej svi zivi hvaleeeeeeeeeeeeeee... mislim da je red da ga i ja probam... hahahahah!!! :D


    Btw nominovala sam te za Versatile Blogger Award u ovom postu...

    http://arkona-makeup.blogspot.com/2015/03/the-versatile-blogger-award.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kosa će ti biti zahvalna :D Hvala na tagu!! :)

      Izbriši
  7. Čim je izašla ova linija,nećkala sam se a sad mi je žao da nisam uzela, makar sprej :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!