nedjelja, 1. ožujka 2015.

Dodjoska presents : Max Factor Masterpiece Glamour Extensions maskara!

Helou bjuti svijete, pomalo sam se, kao, vratila u život. Za vas koje me imate na privatnom profilu, ili koje pratite moju stranicu, znate da sam proteklih dana tugovala za svojom Dorom, koja me iznenadno napustila nakon 9 godina. Odlučila sam da je vrijeme da nastavim raditi ono što volim, kako bih se što prije oporavila. Tim povodom, donosim vam post o najnovijoj maskari brenda Max Factor, koja u prodaju izlazi upravo danas!

Puno ime ove maskare glasi Masterpiece Glamour Extensions 3-in-1 Volumising Mascara. Dakle, ona dolazi iz porodice Masterpiece, a zajedničko za ove maskare jeste da su uglavnom namijenjene volumenu trepavica, te raščešljavanju i dužini. Također sve dolaze sa silikonskim ili gumenim četkicama.

Najnovija maskara dolazi u  crno-zlatnom pakovanju, koji polako postaje zaštitni znak brenda. Bočica je od tvrde plastike, obla je i dobro se zatvara.



Na poleđini se nalaze informacije o trajnosti, zemlji porijekla i militraži. Tako ćete, ako je okrenete, saznati da u ambalaži dolazi 12ml proizvoda, koji je preporučljivo potrošiti unutar 6 mjeseci.



Grlić kroz koji se dozira maskara je nešto uži, tako da se neće desiti da na četkici izađe previše proizvoda.



Četkica je uska, a zupci su kratki i gusti. Sjećate li se Masterpiece Transform  maskare, o kojoj sam također pisala? Eh, ova maskara najviše podsjeća na nju, kako pakovanjem, tako i samom četkicom.



Lijevo Masterpiece Glamour Extensions, desno Masterpiece Transform. Kao što vidite, Masterpiece transform sam nemilosrdno trošila, što se odrazilo i na ambalažu. Mislim da to sve govori! :)



Iako na prvu skoro identične, maskare se itekako razlikuju.

Što se četkice tiče, slika govori više od hiljadu riječi, ali ja ću dodat ii to da nova maskara ima nešto mekše čekinje, a kao što i same vidite, one su i gušće raspoređene, te je sam štapić maaalo duži i uži.



Osim izgleda i četkice, razlika je i u formuli. Za novu maskaru glavna vizažistica Max Factora, Aida Čelebić, kaže : "Jedinstvena prednost ove maskare, jeste da se na Instant Impact Magični štapić nanosi optimalna količina formule koja podiže trepavice. Formula u sebi sadrži vlakna koja produžuju trepavice te u kombinaciji sa ovim štapićem pruža nevjerovatan izgled trepavica."

Što se samih informacija o formuli maskare tiče, Max Factor za nju kaže :
  • Volumen : 
Formula Masterpiece Glamour Extensions 3-in-1 maskare sadrži voluminizirajuće čestice voska koje čine da trepavice izgledaju razdvojene i punije.

  • Dužina : 
Ova produžavajuća formula za trepavice sadrži preko 30.000 ugljeničnih vlakana u svakoj tubi. Kada se primjenjuje, ta vlakna se se pretvaraju u glatku, oblikovanu formulu za insant produženi efekat trepavica.

  • Intenzivna crna boja : 
Zahvaljujući formuli koja se sastoji od ugljeničnih vlakana, intenzitet crnih trepavica se povećava.

Kako se maskara pokazala na mojim očima u prvom korištenju? Eh, to će vam se samo kazati :)

Dakle, ovo je moje oko, bez ikakvih preparata.


Prvim prolaskom četkice kroz trepavice, dobila sam blago uvijanje u korijenu, te nešto dužine na svakoj dlačici.

Dva sloja trepavicama daju više volumena i više dužine. U ovom izdanju obično ćete me najviše vidjeti, ovo je neka dnevna varijanta, šminka za 2 minuta.

Sa tri sloja, maskara je moje trepavice pretvorila u nešto novo. Postale su deblje, gušće i duže. Ono što mi se sviđa jeste da tanki štapić nije previše uprljao kapak, što mi se inače dešava sa svakom maskarom. Ono što mi se još više sviša jeste da mi nije slijepila trepavice.

Imamo li svi ovu jednu dlačicu, među trepavicama, koja vodi svoju politiku i strši sama za sebe? :)

Sljedeću sliku gledate na vlastitu odgovornost jer na licu nemam ništa osim ArtDeco olovke za obrve i Max Factor Masterpiece Glamour Extensions 3-in-one maskare i to na jednom oku! :)

Na ovoj slici se fino vidi da su trepavice podignute u samom korjenu, fino su razdvojene i produžene. Što se mene tiče, Max Factor je opravdao ono što tvrdi za efekat koji ova maskara daje.



12ml ove maskare, po redovnoj cijeni, platit ćete oko 26KM, što jeste nešto više, nego što smo navikle platiti maskaru, no, sigurna sam da sve znate da u Dm-ovima i Cm-ovima vazda bude 20% i više sniženja, što je super, ukoliko se odlučite kupiti ovu maskaru i dati joj šansu.

Imam još dodati da se ne trusi, te da moje osjetljive oči nisu negativno reagovale na nju.

Dakle, da sumiramo :

- da li produžava trepavice? - Da!
- da li im daje volumen? - Da!
- da li su trepavice intenzivno crne? - Da!
- da li ih lijepi? - Ne!
- trusi li se? - Ne!
- smeta li osjetljivim očima, osobama koje nose naočale/sočiva? - Ne!

Moja konačna ocjena je 5!

Koristite li Max Factor maskare? Hoćete li ovoj dati šansu?

Do čitanja,
love,
Dođoška!

Broj komentara: 8:

  1. Uuuu odličan efekat stvarno :-D
    I da, imamo svi tu jednu trepavicu koja je luda :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Aaaaaa imam i ja tu jednu sa strane, stalno su mi je kidali jer su mislila da je neka otpala pa visi a ona sama tu duza od ostalih. Al dzaba, opet naraste :D

    OdgovoriIzbriši
  3. vau, odlično! kažeš, vrijedi? i da, da se nadovežem na trepavicu koja ide po svom...vječito je to tako. uvijek ju pokušavam suptilno otkinuti, ali neda se đubre :P stvarno sve pohvale za recenziju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista vrijedi! Zaljubila sam se na prvo korištenje! :) hvala ti! :*

      Izbriši
  4. Super! Ja inače koristim samo MF maskare i prezadovoljna sam :) Trenutno imam Masterpiece Transform, ali moram i ovu probati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti Mp Transform odgovara, ova će ti biti još bolja! :)

      Izbriši

Hvala na komentaru!