ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Dodjoska presents : NYX Extra Creamy Round Lipsticks - 6 nijansi!

Helou bjuti svijete! Došlo je vrijeme da vam predstavim ruževe koje sam dobila za rođendan, a u koje sam se za tako kratko vrijeme zaljubila do ušiju! Riječ je o ruževima brenda NYX, iz kolekcije Extra Creamy Round Lipsticks. Kao što naslov kaže, donosim vam recenziju šest nijansi.

NYX za njih kaže "Kremasta, mineralna formula ruža za usne pruža prelijepu svilenkastu teksturu, intenzivnu i postojanu boju na usnama. Hidrira usne tokom čitavog dana, dugo traje i ne razmazuje se. Veliki izbor nijansi garantuje pronalazak savršene boje za odgovarajuću priliku."

Ja kažem sljedeće :

Što se ambalaže tiče, neki su mi došli zapakovani u plastičnu foliju, neki nisu, pa ne znam šta da mislim po tom pitanju. :)

Bilo kako bilo, ruževi dolaze u ambalaži od crne, tvrde plastike i dobro se zatvaraju. S prednje strane je naziv samog brenda. 

Dok se sa zadnje strane nalazi spisak sastojaka, informacije o porijeklu, o tome da su ovi ruževi "cruelty free" (ne testiraju se na životinjama), te da ih je preporučljivo potrošiti unutar 12 mjeseci.

Za vas koje se razumijete, sastojci su im sljedeći :

Diisostearyl Malate, Bis-DiglycerylPolyacyladipate-2, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Octyldodecanol, IsostearylIsostearate, Ethylhexyl Palmitate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax /Euphorbia Cerifera Cera / Cire de Candelilla, Ceresin, Beeswax / Cera Alba /Cire d’abeille, Polyisobutene, Polyethylene, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/ Copernicia Cerifera Cera / Cire de Carnauba, Microcrystalline Wax / CeraMicrocristallina / Cire Microcristalline, Tocopheryl Acetate, BHA, Limonene,Fragrance / Parfum. MAY CONTAIN / PEUTCONTENIR (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491,77492, 77499), Red 6 (CI 15850), Red 7 (CI 15850), Red 28 (CI 45410), Red 36(CI 12085), Blue 1 Lake (CI 42090), Yellow 5 Lake (CI 19140).


Sa gornje strane, nalazi se naziv nijanse i neka šifra, koja meni ne znači puno. Vrh je blago zaobljen, pa u mojoj korpici sa ruževima neće stojati, ako ih želim držati naglavačke,  ukoliko nisu poduprti sa svim strana, no, obzirom da na vrhu piše naziv nijanse, onda ih ne moram okretati.



S donje strane, ispisane su ponovo šifre, odnosno brojevi, što, kao što rekoh, meni ne znači ništa, ali zato je tu prikaz nijanse i mogu reći da je vjerodostojan.


Kao što rekoh, čvrsto se zatvaraju, čuje se ono "klik" i neće se otvoriti u torbi ili neseseru.

Šest nijansi koje ću vam ja predstaviti su, s lijeva na desno : Eros, Pink Lyric, Harmonica, Chloe, Stella i Electra. Imena nijansi su ono što me uvijek privuče i volim kad su brendovi kreativni po tom pitanju. Kod mojih ruževa, kao što vidite, preovladavaju ženska imena, pa sam ih već počela zvati svojim drugaricama! :)

Ovako svi redom izgledaju na mojoj koži, u jednom nanosu.



A sada, pomalo o svakom od njih, ponaosob.

Eros je prava, erotična, crvena boja. Iako joj u opisu stoji da je koralno-svijetlo crvena, na mojim usnama ona je klasični, crveni ruž, sa nešto više sjaja. Pigmentacija joj je ok, nisam pala na guzu od nje, ali sam zadovoljna. I postojanost joj je dobra (4-5h) te ne suši usne



Ovako izgleda na mojim usnama, na prirodnoj svjetlosti. Ako ga želite vi skoknite tu ili tu i ubacite ga u virtuelnu korpicu.



Drug Pink Lyric je jedna od divnijih pink nijansi koje imam. Ona je plavog podtona, što joj daje malo neonski fazon, a ja volim neon! Super pigmentovana i super kremasta!


Evo je na mojim usnama. Ako želite baš njega, a vi skoknite do tu  ili tu, pa ga sebi naručite.



Harmonica za mene spada u koš sa korektorima, jer mi izbriše usne, a i ostatak lica. Mogu je zamisliti jedino uz jak, jak, smokey, ali i tad bih je koristila sa roskastom olovkom za usne. Ovi bijeli tonovi nisu my thing at all, whatsoever.


Belo, oko mene sve je belo. Ukoliko ovo jeste your cup of tea, evo ga upravo tu ili tu!



Slijedi red mojih najboljih drugarica.

Drugarica Chloe je nešto najdivnije što sam u posljednje vrijeme, a možda čak i ikad, otkako imam ruž, vidjela. Zašto? Zato što je ciklama, roze, plava, ljubičasta.. sve u jednom. Toliko mi se sviđa da bih najradije namazala cijelo lice s njom! Ne pitajte zašto, ali podsjeća me na barbike! Sva mi je Barbie i svu je volim!


Ako se nisam dovoljno napričala, evo je na mojim usnama. Sad kad ovako gledam, nema te slike koja može dočarati njenu ljepotu. To morate vidjeti uživo. Ukoliko želite, evo je tu ili tu!


Ova drugarica zaslužuje dvije umalo identične slike. Može joj se.





Drugarica Stella ima žuti odsjaj! Neon, pink, kremasto, pigmentovano.. da nastavim?  I AM IN LOVE!


Kao da sam prešla dječijim Orbitom preko usana, eto, takav osjećaj izaziva kod mene.
Ako se poželite umazati dječijim Orbitom, evo vam prilike tu ili tu!



Evo i posljednje jaranice, jako dobre, najbolje. Crveni, hladni ruž sa mat završnicom. Kad ga stavim sva se ufuram da sam u Rusiji sa šubarom na glavi.


 Ako i vi želite do Moskve, makar u mašti, možete kliknuti tu ili tu!


Gdje kupiti, ako ne preferirate online shopping?
Za sve vas koje ne volite online kupovinu, imate više opcija. Ukoliko ste iz Tuzle ili okoline Tuzle, možete skoknuti do TC Omega i u Makeup Areni, naći primjerak za sebe. Za vas sretnice koje imate Alexandar Cosmetics prodavnice, onda znate da se ovi ljepotani nalaze baš tu.

Gramaža i cijena?

Za 4 grama proizvoda, izdvojit ćete 10KM.

Zajedničko za ove ruževe jeste da nemaju miris (woohoo za nas osjetljive na jake mirise), kremasta tekstura i dobra pigmentacija. Od 6 nijansi koje sam dobila, Harmonica je jedina koja nije po mom ukusu, ali nije neiskoristiva, možda joj nisam dala šansu da me osvoji! :)

Imaju li ovi ruževi moju preporuku? Svakako!

Konačna ocjena 5!

Jeste li već imale priliku probati ove ruževe? Ako da, kako vam se sviđaju? Ako ne, da li vam je moja recenzija pomogla da ih pobliže upoznate?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Broj komentara: 14:

  1. uh, dobra ti ta ''dječji orbit'' nijansa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je preluda, furat ću je cijelo ljeto! :D

      Izbriši
  2. Electra ti super stoji! :D

    Ja imam nekoliko komada i iz ove linije ako se ne varam najdraza mi je nijansa tea rose... xD ili se varam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tenk ju darling! :D Tea Rose ide na moju wishlistu, ne sumnjam u tvoj izbor!

      Izbriši
  3. Stella je li? Super nijansa kao i ova zadnja crvena :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam par NYX ruževa i stvarno su isplativi! Ali ajme, Stella :O <3 <3 <3 Kako je lijep, ne mogu mu se nadiviti! E sad mora bit moj, jao kako si me navukla haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od viška glava ne boli! Ja sam do rođendana imala samo par sjenila od NYX-a, tako da su ovi ruževi poprilična pometnja u mom životu! :)

      Izbriši
  5. Predivni su mi svi sem ovog svetlog nekako nije po mom :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam ih i omiljeni su mi Hero i Medusa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Chloe tako ima divan odsjaj na tvojim usnama, baš mi se sviđa taj efekat, a i Stella je divna! Inače volim kada na karminima stoji naziv sa gornje strane, lakše za snalaženje! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruješ li mi da ih nanesem i nosam po kući,koliko mi se sviđaju? :D Nije bolest sve što boli! Ou i ja, najmrži su mi oni bez naziva! :D

      Izbriši

Hvala na komentaru!