utorak, 31. ožujka 2015.

Dodjoska presents : Smashbox Blue Eyes!


Helou bjuti svijete! Nakon dužeg druženja s ovim proizvodom, odlučila sam da napišem riječ-dvije i možda nekoj od vas pomognem, ukoliko tražite ovakav proizvod za sebe.

Riječ je, kao što iz naslova možete pretpostaviti, o Smasbox Blue Eyes paleti sjenila! Kao što joj samo ime kaže, paleta je namijenjena osobama s plavim očima, no, ne bojte se, moje šućmuraste nisu imale niakakvih problema s njom! :)

Paleta dolazi u kartonskoj kutiji, veličine šake, a koju sam zaboravila uslikati.

Zato sam uslikala šta se to sve nalazi na njoj.

Sa zadnje strane je objašnjenje da su boje ove palete napravljene tako da naglase ljepotu plavih očiju, te da pored 6 sjenila, u paleti dolazi i dvostrani kist.



Na gornjoj strani kutije, nalazi se slikoviti prikaz nijansi, kao i njihova imena.



Mislim da sam više puta izrazila svoju ljubav prema kreativnosti brendova koji nijansama daju unikatna imena. Tako se Smasbox odlučio asocijativno davati nijanse. Prva nijansa je tako krema (za kolače), druga je boja ljuske jajeta, treća je kalaj (kao posuđe od istog materijala), četvrta je fil (opet za kolače), peta je životinja nalik kuni, te šesta je kafa. O samim nijansama ću i riječima, a i slikama malo kasnije.

Što se tiče izgleda same palete, ona dolazi u mat, crnoj  ambalaži od tvrde plastike, a na prednjoj strani je ispisano ime brenda, kao i same palete.



Na zadnjoj strani je najljepnica sa imenima sjenila, kao i slikovitim prikazom i prijedlogom jednog od makeup lookova koji možete postići s ovom paletom.



Mehanizam otvaranja i zatvaranja je na principu uklapanja gornjeg dijela u donji, tako da mogu reći da je paleta fino i sigurno zatvorena i neće se otvoriti u neseseru. Kao što vidite na slici ispod, u paleti dolazi ogledalo, potpuno funkcionalno, a sjenila su prekrivena folijom, koju možete slobodno sačuvati, kako bi držale sjenila zaštićenim.



Kada se folija skloni, dočekaju vas sjenila, podijeljena u Soft Trio i Smoky Trio, kao i kistić.



Kist je zapravo jako mali i nisam ga probala, ali za hitne slučajeve, male popravke i slično, mogao bi se čak i iskoristiti.



Posljednji pogled na sjenila i kistić, prije nego što se raspišem o samim nijansama i njihovom kvalitetu.



Ovo je jedna od onih paleta koje su me osvojile od prvog trenutka. Sve do jedne, nijanse su iskoristive, mogu se kombinovati na milion načina, a kvaliteta im je odlična.

Kao što ste vidjele na prethodnim slikama, podijelili su ih u soft i smoky, pretpostavljam za dnevni i noćni look. Ukupna težina ovih sjenila je 4,56g.

Prve tri, doduše, u sebi imaju sitni, mikro shimmer, dok su preostale tri mat.

Na swatchu ispod vidite prve tri nijanse.



Nijansa Cream je shimmerasta biserno bijela boja, koja izgleda super u samom kutu oka, ali i ispod obrve, ili preko čitavog kapka. Obično ovakve nijanse nisu previše pigmentovane, no to nije slučaj i s ovim sjenilom.

Sljedeća nijansa, je Shell, ja je doživljavam kao boju ljuske jajeta. Dakle breskvasta nijansa sa sitnim, zlatnim shimmerom. Ovakve nijanse ja najradije kombinujem kada radim smeđi smokey, za dnevnu varijantu.

Treća nijansa iz Soft tria je Pewter, a ona je nekakva siva, sa zelenkastim podtonom, sa opet, nešto shimmera. Dakle, nije klasična metalik boja, a opet vuče na nju! :)

Sljedeće tri nijanse su, logično, iz Smoky tria.




Nijansa Custard je kao što rekoh mat, a boja je idealni transition, odnosno nijansa s kojom možete blendati sve ostale i dati im onaj fini prelaz.

Sable bi trebala biti boja krzna, na što i mene asocira. Topla, smeđa nijansa, idealna za pregib oka i pristaje svim bojama očiju.

Posljednja, ali ne i najmanje bitna je nijansa Mocha. Vjerujem da svi znate da je mocha kafa i tu nema puno priče. Mene podsjeća na sirovu kafu, odnosno zrna, a činjenica da je mat, brzo je pretvorila u jedno od mojih omiljenih sjenila.

Mislim da to nisam prije napomenula, pa ću reći sad, swatcheve sam radila preko jednog sloja pudera , u ovom slučaju to je Manhattan Easy Match u nijansi 30.

Ovako swatchevi izgledaju u hladu.


 A ovako na direktnoj prirodnoj svjetlosti.


 Eh sada malo o kvaliteti :

- sve nijanse su jako puteraste, izuzetno pigmentovane, ali da, truse se više nego što sam to navikla, kod recimo, Urban Decay sjenila. Osim trušenja, nemam apsolutno ni jednu zamjerku. Blendaju se fantastično, nadogradive su i jako postojane - ja ispod svakog sjenila nosim bazu, tako da ne znam kakve su bez baze.

Ono što bi vas moglo odbiti, jeste cijena. Naime, cijena ove palete se kreće oko 35-45$, što može biti razumljivo puno, za 6 sjenila. Međutim, ako će ovo biti jedno ulaganje, na duge staze, onda će vam se isplatiti apsolutno. Paleta je kvalitetno napravljena, sjenila su vrhunske kvalitete i ako radije imate jedan komad šminke koji koristite svakodnevno, do kupovine sljedećeg, neka vam ne bude žao izdvojiti novac za nju. Koliko znam, nama je dostupna samo s interneta, s ebaya, a nažalost, nisam je našla na drugim web shopovima, pa ako neka od vas ima link, slobodno ga podijelite u komentarima!

 Da li ste već imale priliku koristiti Smasbox kozmetiku i kako ste zadovoljne s njom?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!




Broj komentara: 7:

  1. Uhhh kakve boje <3 Bilo bi super da u ovakvim recenzijama uradiš i neki look, sa barem jednom senkom. Kad vidim ovako divnu paletu odmah poželim da vidim kako to u stvari izgleda na očima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obećavam da ću se ubuduće potruditi da ukomponujem i neki look! :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Ti se garant sjećaš kako sam ludila kad je tek stigla :D

      Izbriši
  3. Prekrasna je, deluje odlicno! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Do pre par meseci sam bacala hejt na ovakve nijanse, a sada... ljubav se rodila :D predivna paleta :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!