srijeda, 15. travnja 2015.

New in bućkuriš & objava dobitnice nagrade!

Helou bjuti svijete! Iz naslova se da naslutiti, ovo će biti new in post.  S tim da sam u njega nagurala sve živo što sam kupila/dobila, od posljednjeg new in posta, koji je bio.. u februaru. :)

Preferiram ovakve postove pisati tek kada se skupi proizvoda, jer nekako već budem u pola korištenja, pa se nedugo nakon new in posta, izredaju postovi sa dojmovima i meni je to jedna fina cjelina.

Kupovala sam od sitnica za sobu, obuće pa do, naravno, neizostavne kozmetike.

Ima tu proizvoda koju su sad već "stari", a nisam vam ih pokazala, a ni pisala o njima, pa sam skontala da je ovo prava prilika.

Krenut ću sa sitnicama koje svrstavam u kategoriju "ostalo".

Ovaj tanjirić je zapravo ugledao tata i predložio ga kao podlogu za slikanje proizvoda. Meni se također sviđa, samo još uvijek učim kako da napravim lijepu fotografiju.  Savjeti dobrodošli!



Sljedeći je ovaj lijepi okvir za sliku, u koji planiram  umetnuti neku Dorinu sliku i staviti je na vidno mjesto.

Naravno da je morao biti plav! :)



Također sam našla ove slatke kutijice, koje planiram iskombinovati za dekoraciju sobe. 0,90KM komad - nije moglo bolje.



Stvari na stolu mi se gomilaju i to mi se ne sviđa, zato uvijek tražim način da što više stvari strpam u što manji spremnik. Zato sam kupila ovu posudicu, a u nju planiram staviti maskare, olovke i tako te stvari kojih imam previše.




Nekad davno, (ali baš, baš davno, tipa prije 6 godina) sam bila opsjednuta pravljenjem liste knjiga koje želim kupiti/pročitati. Tu listu imam i dan danas i uvijek je dopunjavam i križam, kako koju knjigu nabavljam. Ipak, na njoj postoje knjige koje nikad nisam uspjela naći ni u kakvoj verziji i to me čini baš tužnom, jer ja sam jedan mali hrčak, koji mora sve skupiti! Zato, možete pretpostaviti moju sreću, kada je neka osoba u nekoj Fb grupi objavila sliku i na njoj jednu od knjiga koju tražim godinama! Međutim, osoba je bila iz Hrvatske.. ja sam se odmah dala u potragu za prijateljima koji su mi je voljni kupiti i poslati, a najbrža među njima bila je prijateljica Lara, koja mi je knjigu nabavila isti dan i odmah i poslala - kao poklon za rođendan!



Mama je malo kolutala očima kada sam iz Mostara donijela još jednu knjigu, ali obzirom da je bila 2,35KM objasnila sam joj da sam je MORALA kupiti!



U kategoriju "ostalo", spadaju i plave naočale, koje sam ulovila u dm-u po 50% nižoj cijeni! Naravno da su i one plave.



Ljubav od koferčeta sam vam pokazala na stranici, ali obzirom da je i on novitet, evo i njega ovdje, još jednom.

Iako malen, potpuno je funkcionalan i potpuno zadovoljava moje potrebe, a i naučio me je dobrom planiranju šminke koju nosim na terenska šminkanja, tako da sam prestala nositi stvari koje nikada ne iskoristim. Našla sam ga na pik.ba i žao mi je što aparat nije uspio uhvatiti kako se predivno svjetluca!





Eh sad malo kozmetike.

Što se dekorative tiče, nisam pretjerivala.

U smijeru kazaljke na satu - iako je Come to Town kolekcija još decembarska (ili januarska?), ja sam tek neki dan ulovila ovaj svjetlucavi puder i to za 2KM! Illamasqua pigment mi je poklonila prijateljica iz Vinkovaca, koja je bila u fazonu "ja ne znam ni šta je ovo, ajde da ti pošaljem!", Aurinih trepavica nikad dosta! Golden Rose sjenilo sam slučajno kupila dva puta u istoj nijansi (jedno poklanjam vama u darivanju), šest Moda sjenila mi je kupila Nikolina, sa bloga Unlimited Beauty,da zadovolji moju znatiželju .

Unutrašnji krug, s lijeva na desno : Avon Color Trend ruževi u olovci su mi stigli prošli mjesec, skupa sa Winged Out maskarom i uskoro pišem o njima. Essence baza je ponovljena kupovina jedno milioniti put, a u Mostaru sam ulovila Essence kistove (za sjenilo, gel liner i blending brush) i svi su mi super, ponovila sam kupovinu Satin Mauve nijanse olovke za usne, Marija sa bloga Makeup Nered me nagovorila da kupim Essence crnu olovku za oči, a u Makeup Areni sam dobila preporuku za (odlični) Golden Rose tuš.



Avon mi je poslao dvije kreme iz najnovije linije i još uvijek ih testiram, pa ću pisati o njima detaljnije. Afroditinu masku sam uzela čisto da probam, jer sam nonstop u tripu da mi je lice jako prljavo. Balea dezodorans je čisto da imam u torbi za ne daj Bože, a Rexona je moj Holy Grail dezodorans bez kojeg ne mogu više zamisliti život. Balea gel za tuširanje mi miriše na more i kreme za sunčanje, pa sam uzela da mogu zamišljati kako se brćkam u moru, umjesto u kadi.


Također ponovljena kupovina, Byly trakica za depilaciju. Počela sam s njima sređivati obrve i  osim što mi je brzo i praktično, također mi je i gotovo bezbolno. Ovo jedno pakovanje od 4,90KM mi bude po 6 mjeseci.



Sjećate se mog posta o borbi sa gljivičnom infekcijom tjemena? Eh, nakon prvog kruga terapije, ja sam bila pametna pa sam odlučila da prestanem sa terapijom na svoju ruku. Sad sam joj se ponovo vratila, jer se moja pamet i nije pokazala kao naročito efikasna.


Kod Tanje sa Unlimited Beauty u nekom videu sam vidjela ovaj GR lak i zašmagala, pa ga i kupila prvom prilikom. Ovaj Gabrini mu je savršen pajdo, pa ih skupa mažem i prezadovoljna sam trajnošću!



Zašto bi neko kupio 7 pari obuće za jedan dan, nije pitanje na koje imam odgovor. Ipak, u sve sam zaljubljena, pa da ih podijelim s vama.

Iako ove cipelice imaju povisoku petu, jako su udobne. Sviđa mi se što nisu previše nadžidžane, pa ih mogu kombinovati i sa haljinicama, a i za pantolama.

Ovakve klasične, crne cipelice sam tražila već neko vrijeme, a za ove sam se odlučila zbog ovog suptilnog zmijskog uzorka. Nisu baš najudobnije, ali nije baš da planiram u njima planinariti.


Ove patike ili volite ili mrzite, a ja ih volim. Kupim ih svako malo, iznosam i bacim ili ostavim da ima za oko kuće. Crne, klasične do sad nisam imala, pa nek mi se nađu.


Obzirom da na poslu imam dress code, onda sam sebi nabavila cipelice sa anatomskom petom, da mi je lakše stojati. Nisu nešto lijepe, ali su udobne.


Plave baletankice sa malo pune pete su za vožnju i za kafu i hodanje i .. ok, plave su.

Za ove sivkaste (ili su bež?) imam reći isto što i za one crne, od malo prije.


I moj lični favorit! :D Zar nisu krašne? :D


Eto, to bi bilo to, što se mojih noviteta tiče! :)



Što se darivanja tiče, ne znam da li sam postavila prezahtjevna pravila, ali opet je bilo vas koje ih niste ispunile i time se diskvalificirale. Nadam se da će sljedeći put biti bolje :)

Pobjednica jeeee :




Čestitam Danijeli! Pobjednica ima rok od 24h da mi se javi sa podacima (ime, prezime, adresa) na e-mail dodjoska_@hotmail.com, a u koliko se ne javi, ja ću izabrati novu.

Hvala svima na lijepim riječima i čestitkama, te vam želim više sreće u narednom darivanju, koje planiram uskoro! :)

Do čitanja,
Love,
Dođoška!


Broj komentara: 8:

  1. Ma kakav je ovo Illamasqua pigment? :DDDDD Svega finog!!! :DDDDD
    Jos jedan fetisist na obucu medju nama... :DDD xDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo itekako, strastveni sakupljač cipela!! :) Pigment je u nijansi Android! :)

      Izbriši
  2. Koferče, zaljubila sam se u koferče!!! <3 A i salonkice i plave baletankice, ma sve je super :D Ovo je konkretan jedan New In :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno!! :) Da i ja volim sabrati proizvode na kamaru pa ih slikati za post :)

      Izbriši
  3. Crne salonke su odlicne, imam slicne mada nisu bas udobne, to im je jedina mana. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo je reći da nisu udobne! :D Nisam se još usudila da ih pronosam, zasad ih još uvijek samo gledam iz daleka haha :)

      Izbriši
  4. jao, kutijice su savrsene, gdje si ih nasla ako nije tajna ? :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nije tajna. Kupila sam ih u FIS-u u Brčkom! :)

      Izbriši

Hvala na komentaru!