subota, 12. rujna 2015.

Too Faced set - recenzija!



Reći meni da dolazite iz Amerike u Bosnu, ravno je katastrofi. Prvo ću vas gnjaviti da mi kažete koliko TAČNO slobodnog mjesta imate u koferu, zatim ću vam slati wishliste, a nerijetko ću se koristiti vašom kreditnom karticom. Kroz sve to redovno prolaze moji prijatelji i zbog toga ih volim beskrajno! Tako sam svoju prijateljicu izgnjavila da mi donese nekoliko stvari, a među njima se našao set o kome vam danas pišem. 

Volim ove setiće jer imam priliku probati proizvode, pa odlučiti hoću li ih ili ne kupiti u punoj veličini. Nerijetko su skupi, pa nije baš ugodan osjećaj baciti niz vodu 50-100KM. Za ovaj set sam se odlučila, iskreno, zbog maskare, kad ono.. 

Anyways, prvenstveno da vam pokažem set i šta se sve u njemu nalazi, a i moje konačne dojmove, nakon par mjeseci korištenja. 

U setu, dakle, dobijete četiri proizvoda i to : ruž, bazu za sjenilo, maskaru i bronzer.



O koliko malim proizvodima govorimo, shvatit ćete ako pogledate sljedeću fotografiju.



Da krenem redom, ruž iz ovog seta je ujedno i moj najdraži proizvod!

Toliko je malen, da stane i u najmanji džep, ali i dalje ima sve detalje, kao i onaj u punoj veličini.



Nijansa Naked Dolly je jedna od najprodavanijih iz ove La Crème Lip Cream linije. Cijena ovog ruža u punoj veličini je $22, a za tu cijenu se dobije malo više od 3 grama proizvoda. Osim ove nijanse, postoji još 20 nijansi. 


U ovom setu, dobijete nešto manje od 1,5 grama proizvoda, no, po meni je to i više nego dovoljno da odlučite da li vam ovaj ruž odgovara ili ne.

Naked Dolly je, kao što joj i samo ime kaže, nude nijansa, a mene zbog svog nježnog tona baš asocira na porculanske lutke. Obučene, ne gole lutke.



Tekstura ovog ruža je definitivno razlog što mi je on favorit! Nikada u životu nisam imala kremastiji, a pigmentovaniji ruž. Klizi po usnama, ne uvlači se u borice i ne razliva se. Ne isušuje usne ni najmanje, a završnica mu je voskasta.



Obzirom da ovakvi ruževi uvijek izbrišu moje usne i stope ga sa blijedim licem, onda ih ja uvijek volim "utopliti" sa olovkom za usne, koja vuče  na smeđe.



U setu se također nalazi baza za sjenilo. Dolazi u umanjenoj verziji orginalne tube, napravljene od plastike.

Količina proizvoda koji se dobije u setu je 4,80 grama, a orginalni proizvod sadrži 9,9 grama i košta $20.



Sama baza je providna kad se razmaže po kapku i ne mogu reći da sam naročito oduševljena. Da, drži sjenilo na mjestu, ali nisam vidjela nikakvu drastičnu razliku između nje i recimo Essence I <3 Stage baze, koja košta oko 5KM. Također, za vrijeme toplijih dana, desilo mi se da mi umjesto baze, iz tube izađe masnjikava voda, pa sam svaki put morala dobro protresti tubu i paziti gdje pritišćem, tako da bi proizvod izašao. Not impressed.



Set sam, kao što rekoh na početku, željela baš zbog ove maskare. Better Than Sex maskara je izazvala pompu u čitavom beauty svijetu i naravno da je mali Mujo morao tamo kud svi idu.



U ovoj mini verziji se dobije 4,80 grama maskare (puna verzija sadrži 7,70 grama), a četkica je u punoj veličini. Čekinje su sintetičke i jako mekane. Kao što vidite na slici ispod, poprilično su gusto raspoređene i zahvataju dosta proizvoda.



Na slici ispod imam dva sloja Better Than Sex maskare. Hm, za $23 koliko ova maskara košta u punoj veličini, očekivala sam fakat neki wow efekat. Ovaj koji dobijem s njom, dobijem sa bilo kojom Max Factor maskarom, čak vrlo sličan efekat postižem sa Rimmel maskarom, koja košta oko 5KM. Mogu reći i da sam blago razočarana. Da, trepavice su namazane, ali ih zna ulijepiti i stvore se grudice, a što se dužine tiče, nisam primjetila znatnu razliku. Why o why?
 

I posljednji, ali ne i najmanje bitan, jeste bronzer.

Za Too Facedove čokoladne bronzere čuli su svi ljubitelji kozmetike. Osim što orginalno dolaze u prelijepim, luksuznim pakovanjima, također osvajaju mirisom.

Moj je došao u kutijici koja je mješavina tvrdog kartona i plastike. U ovom izdanju, bronzer teži nešto više od 2 grama.


Iako je moja nijansa Medium, nažalost, za mene je pretamna. Koristim ga isključivo za večernje izlaske, kada mi je i ostatak makeupa dosta jači, no i tad ga koristim oprezno i blendam do iznemoglosti. Osim ove nijanse, koja je srednja (Chocolate),  postoje još dvije, svjetlija (Milk Chocolate) i tamnija (Dark Chocolate). Mislim da bi meni najbolje pristajala prva, tj. Milk Chocolate.


 Tekstura mu je divna, jako je puterast i zaista toliko miriše na kakao i čokoladu da vas tačno mami da ga gricnete! :) Tekstura mu je mat, što je uvijek plus, ne trusi se i dobro je pigmentovan. Težina bronzera u orginalnom pakovanju je skoro 10 grama, a to zadovoljstvo košta $30.


Konačni zaključak : Obzirom da je ovaj set koštao $20, a da sam dobila priliku probati četiri nova proizvoda, onda ga je vrijedilo kupiti. Da li ću ponoviti kupnju nekog od ovih proizvoda je upitno. Ruž bih svakako ponovo kupila, bronzer bih voljela probati u svjetlijoj nijansi, bazu ne bih nikako, a maskaru jedino na nekom sniženju. Upravo zato jer sam imala priliku probati i odlučiti da li ću platiti punu cijenu, za mene je ovaj set dobra investicija.

Too Faced proizvodi se mogu kupiti u Sephori ili naručiti online.

Da li ste vi imale priliku probati neki od ovih proizvoda i kako ste vi bile zadovoljne?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!


Broj komentara: 5:

  1. Bronzer zelim odavno, a ovo ostalo se sve moze naci kod drugih brendova po povoljnijim cijenama da bolje rade posao :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oko Nove godine je u Seforu stigao sličan set kao tvoj, tako da sam imala prilike da isprobam skoro sve ove proizvode. Baza za senke - za mene je jedno ne! Kada je stavim, prođe sat vremena i sve se preslika. Inače imam još dve njihove baze, jedna je žuta, takođe za obične senke i isti slučaj je i sa njom, a druga je Glitter Glue, koja mi je odlična, ali opet može samo za šljokice da se koristi, koje stavim jednom u sto godina, pa nisam sigurna da bih opet investirala u tako nešto. Maskaru takođe ne bih kupila full size. Meni na trepavicama ima baš dobar efekat, izduži ih kao nijedna druga, ali za sat vremena pola maskare je ispod očiju, pa izgledam kao panda. Po toj ceni mi je neprihvatljivo da se maskara tako brzo skine, sama od sebe. A bronzer obožavam, samo je moj u plastičnom pakovanju, pa mi je još slađi, jer je isto ovako minijaturan. Sve u svemu, opet bih kupila tako neki set, a obzirom da oko Nove godine uvek neki stigne u Seforu, uzeću sigurno. Zaista se isplati, posebno zbog bronzera, bez obzira što je mali, čini mi se nikad ga neću potrošiti. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predobri proizvodi! Imam Too Faced bazu za sjenila i odlična mi je

    OdgovoriIzbriši
  4. Maskara je pa hm razocarenje, izgleda prosecno barem meni, nista posebno za te pare. Mislim da je fama velika oko naziva koji jeste bas upecatljiv ali i do brenda. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Better than sex je najbolja maskara koju sam ikada posjedovala! Odlican set!

    xo Emina
    crimeinfashion.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!