četvrtak, 9. lipnja 2016.

Dodjoska presents : Golden Rose Liquid Matte - 03 i 10!

Helou bjuti svijete! 

Dugo se u blogosferi i općenito svim krugovima ljubitelja kozmetike, nije na nešto čekalo, kao na ove ruževe. Strane blogerice nam prave zazubice već mjesecima, a sada su konačno stigli i kod nas. Ja sam bila dovoljno sretna da dobijem dva, na poklon od momka, pa vam nakon tri dana stalnog nošenja, donosim utiske.

Ruževi dolaze u kartonskoj kutijici, na kojoj su ispisani podaci o militraži i sastojcima, a dno je iskruženo, pa tako možete vidjeti koja je nijansa u pitanju, mada se ova informacija nalazi i na samoj ambalaži. 







 

Sama ambalaža je napravljena od tvrde plastike i obzirom da se radi o tečnom ružu, naravno, riječ je o epruveti, čiji se poklopac odvrće.


Ambalaža je minimalistička, na njoj se nalazi ime brenda, a na dnu nijansa.


Grlo je sasvim dobro napravljeno, tako da neće izaći nepotrebna količina proizvoda, a tu odmah možete provjeriti da li je neko prije vas otvarao proizvod, jer je do prvog korištenja grlo potpuno čisto.


Aplikatorom sam naročito zadovoljna, jer je pljosnat. Riječ je o klasičnoj tvrdoj spužvici, koja je zbog pljosnatog oblika jako precizna i time olakšava nanošenje.




Što se teksture tiče, logično, isprva je tečna, nešto gušća, a u dodiru sa usnama, ona se suši. Da bi ruž postao potpuno mat, potrebno je nekih 5 minuta na mojim usnama.

Miris mi je identičan kao šlag u kesici, tj. vuče na vaniliju, ali za moj ukus je malo pretjeran. Srećom taj miris se uopće ne prenosi na usne, nego se osjeti samo kada se ruž otvori.



Ruževi su izuzetno pigmentovati i potreban je samo jedan sloj da prekrije usne.



Kada je trajnost u pitanju, neće se brisati sa usana zbog pića, niti pod vodom, no hoće ako budete prelazile rukom preko usana. Skidaju se običnom vlažnom maramicom, a skinut će ih i obična papirna. Ipak, dok im ne prilazite na bilo koji od pomenutih načina, oni će ostati na usnama i tek se neznatno izgubiti na unutrašnjem dijelu usana, od recimo, puno pričanja.



Što se poljubaca tiče, ukoliko se kulturno cmačete, preživjet će, ali bilo kakvu ozbiljniju akciju zaboravite, osim ako ne želite napraviti Jokera i od sebe i od momka. Ne pitajte kako znam.



Nijanse koje sam ja dobila su 03 i 10, tako da vam ih tim redoslijedom pokazujem na sljedećim slikama.

Shvatila sam da nijansa 03 nikada ne ispadne isto na slikama. Nekako mi je suviše roza, jer se uživo radi o zagasitoj, čak i nude varijanti roze boje. Meni se jako dopada i mislim da mi lijepo pristaje.







Nijansa 10 je ona koja je zaludila sve redom. Zaista je unikatna i definitivno ne pristaje svakome, a ja još nisam odlučila šta mislim o tome kako meni pristaje. Riječ je o hladnoj, sivkasto-lila nijansi.




Nije strašno, ali mislim da ste vidjele i sretnijih izbora ruža na meni. :)


Za 5,5ml ovog proizvoda izdvojit ćete od 5,5-7,5KM, u zavisnosti od prodajnog mjesta, barem ondje gdje sam ja provjerila. Moguće ih je kupiti i online, preko Golden Rose facebook stranice, te Makeup Arena internet stranice.

Moj ukupni dojam je 5/5. Golden Rose je zaista napravio odličan potez sa ovim ruževima. Kvalitet i trajnost su im odlični, tekstura divna i izbor nijansi odličan.

Na mojoj listi želja, nalaze se još i nijanse : 01, 05, 09 i 11 i nadam se da ću uskoro doći i do njih.

Da li ste ih već probale i kako ste vi zadovoljne?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

4 komentara:

  1. Imam nijansu 3...Razmisljala sam izmedju 10 i 3, ali mi 10ka isuvise siva, mislim da bih s njom na usnama izgledala mrtvo :D A to ne znaci da je necu nekad i kupiti :D Trojku sam nosila samo jednom zasad, i definitivno si sve karakteristike lijepo opisala :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam nijansu 3...Razmisljala sam izmedju 10 i 3, ali mi 10ka isuvise siva, mislim da bih s njom na usnama izgledala mrtvo :D A to ne znaci da je necu nekad i kupiti :D Trojku sam nosila samo jednom zasad, i definitivno si sve karakteristike lijepo opisala :D

    OdgovoriIzbriši
  3. meni se bas svidja 10-ka na tebi =D
    i ja jedva cekam pronaci te ruzeve , 10 uzimam 100% , a ostale bom, otom-potom, hehe =D
    <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Jos ih nisam vidjela u mojoj drogeriji ali 03 mi je nesto ljepsa od 10 i toplija pa cu vjerovatno nju i uzeti :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!