utorak, 21. lipnja 2016.

Dodjoska presents : Maybelline The Falsies Push Up Drama!

Helou bjuti svijete!

Neke recenzije imam spremne već kroz par dana, a neke spremam i po mjesec i duže. Nekada je to dobar znak, ali najčešće znači da proizvod nit' smrdi, nit' miriše.

Ova Maybelline-ova maskara svakako nije prvi proizvod koji sam probala, iz ove kozmetičke kuće, a vjerujem da nikako nije posljednji. Kao i sa svim ostalim stvarima na svijetu, nekada čovjek bude zadovoljan, a nekada ne.

Elem, ova maskara je zaista, nešto između, najblaže rečeno. Malo oštrije rečeno, imam dana kada mi je ok, ali imam dana kad je mrzim iz dna duše. a evo i elaboracije.



Maskara obećava da podigne trepavice i da im dosta volumena, a sama tekstura je opisana kao kremasta.

Dolazi u plastičnoj ambalaži, a zbog izgleda sam na prvu mislila da se radi o dvostranoj maskari. Znate oni fazoni primer s jedne strane, a maskara s druge? E to. No, nije, jedna je.



Grlo je klasične širine, ali po meni i dalje propušta veću količinu proizvoda, nego što je potrebno.



Čekinje su silikonske i obično kod ovakvih čekinja, trepavice ostaju lijepo razdvojene, no, to nije slučaj sa ovom maskarom. Napravljene su cik-cak metodom, tj. naizmjenično su duže i kraće.



Mislim da se ovim kraćim čekinjama zapravo pogriješilo, jer iz tog razloga ostaje previše proizvoda na trepavici, pa se samim tim ona ulijepi.



Evo i demonstracije na mojim trepavicama, koje su trenutno u nešto očajnijem stanju, pogotovo lijeva, jer sam nadograđivala trepavice, pa ih čupala. Idiot. Squeez me.



Da, fakat mi ovako izgleda oko, kada je POTPUNO zatvoreno.


Sa jednim slojem, nije strašno. Mogla bih ovakva izaći iz kuće, no, stvarno smatram da u ovom izdanju, moje trepavice nisu dostigle svoj puni potencijal. Blago su podignute i fino obojene, ali ja inače nosim najmanje dva sloja maskare.




Sa dva sloja, trepavice dobiju na volumenu, međutim, što više puta prođem maskarom kroz trepavice, tako se lagano krenu lijepiti. Zaista je crna i fino oboji te podigne trepavice, no, na njima ostaje previše proizvoda.

 U nastavku sam stavila slike i lijevog oka, na kome je situacija još gora.


Mislim da bi se ovo moglo riječiti sa gušćim čekinjama, ili ako bih kombinovala dvije maskare, no, naravno, to je dupli posao.


Na slikama ispod je lijevo oko i ne znam iz kojeg razloga, ali na njemu ova maskara izgleda očajno.



Dakle, generalno, nisam zadovoljna ovom maskarom. Mogla bi proći sa jednim slojem, no, to nije ono što ja tražim od nje.

Čitala sam i čula od mnogo djevojaka da njima odgovara, tako da ne mora značiti da ćete i vi imati isto iskustvo, naravno.

U ambalaži dolazi 9,5ml proizvoda, što je prosječna militraža za jednu maskaru. Za cijenu nisam sigurna, niti sam mogla pronaći informaciju na internetu, pa ću vas zakinuti za ovu informaciju.

Moja konačna ocjena je 2/5, dva boda joj dajem na izrazito crnu boju te za efekat podizanja trepavica.

Da li ste je vi već probale i kakva su vaša iskustva s njom?

*PR proizvod, pri kojem zadržavam puno pravo da iznesem svoje objektivno, iskreno mišljenje.

Do čitanja,
Love,
Dođoška!



3 komentara:

  1. Nisam probala ovu maskaru, a izgleda niti cu. Ostajem vijerna njenoj prethodnici Lash sensational koja mi je zaista fantasticna.

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh bas vala htjela sam i ja rezenziju da napisem mozda i napisem al sam nju tako slatko bacila u smece. Da dotle je doslo uzas pozdrav od menee

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam zainteresovana bila za ovu maskaru ali čula sam već par ovakvih iskustava a i nas dve imamo slične trepke tako da odustajem od želje za njom :).

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!