nedjelja, 8. siječnja 2017.

Dodjoska presents : Sleek Highlighting Palette - Solistice!

Helou bjuti svijete!

U današnjem postu vam predstavljam paletu u koju sam zaljubljena od prvog trenutka i naša ljubav ne jenjava!

Kao što naslov kaže, radi se o paleti koja je proizvod brenda Sleek. Ove palete dolaze u četiri verzije: Precious Metals, Solstice, Midas Touch i Cleo's Kiss.

Ja vam danas pišem o drugoj po redu - Solistice.

Prvo sam je vidjela kod Maje Galbe, koja vodi YouTube kanal Dash of Blue i željela je nabaviti svim srcem, a kada sam je vidjela u prodavnici u nedavnoj posjeti Njemačkoj, srce mi je zaigralo! :)

Paleta dolazi zapakovana u običnu crnu kutijicu, na kojoj su ispisani detalji o nijansama, načinu upotrebe, gramaži i slično.




Samo pakovanje palete je u jednu ruku divno, a u drugu noćna mora. Divno je jer je zlatno, dobre težine u ruci, a noćna mora jer je cijelo pakovanje jedno veliko ogledalo, pa je stalno prljavo, od otisaka prstiju.




U paleti se nalazi ogledalo pristojne veličine, no, po meni nije potpuno iskoristivo, jer se ne može pomjeriti unazad, pa tako je malo nezgodno, ako ga ne držite u ruci i želite recimo postaviti na stol. Tu su i četiri nijanse highlightera i kist koji je poprilično tvrd i za divno čudo iskoristiv je, kada nanosim highlight ispod obrve ili na nos.



Kako je i sama paleta nazvana prema položaju Sunca, tako su i nijanse dobile ime u istom tonu: Ecliptic, Hemisphere, Subsolar i Equinox.



Nijansa Ecliptic je rosegold nijansa, čija je tekstura kremasta. Divno se blenda i sjeda na kožu, može se nositi samostalno ili poslužiti kao baza za intenzivan highlight.

Hemisphere je moja omiljena i koristim je svakodnevno. Riječ je o hladnoj lila boji koja na mom svijetlom tenu daje onaj WOW efekat.

Subsolar je jako slična nijansi Golden Lights od MUR, njen podton je zlatan, a odsjaj bjeličast. Tekstura joj je također unikatna, jer je između kremaste i puderaste.

Posljednja, ali ne i najmanje bitna je Equinox, riječ je o breskvastom highlightu, koji je nadogradiv od suptilnog do intenzivnog.



S lijeva na desno : Eclipctic, Hemisphere, Subsolar, Equinox. 


Cijena ove palete je oko 25KM, može je se kupiti u Hrvatskoj ili sa Sleekovog oficijelnog sajta : http://www.sleekmakeup.com/eu/solstice-highlighting-palette.

Otkako sam kupila ovu paletu, sve ostale su ostale po strani pa i voljeni Mary-Lou highlighter. Planiram kupiti makar još jednu, za ne daj Bože, jer sam dugo tražila nešto poput ovoga.

Da li ste je već probale, kako se vama dopada?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!


4 komentara:

  1. Kako je divnaa �� Ako te put nanese u hr, pupiiii miii. Sva je nekako njami od pakovanja do prozvoda u istom.. divnoca.

    OdgovoriIzbriši
  2. I meni je ona bolja od Mery lou. Kupila sam ga skoro i bio mi je meh bas zato što imam ovu paletu. Odlična je i jasno mi je zašto je svi Jutjuberi pominju.
    Slike su bas lepe, a post odličan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S ovim sam definitivno otvorila vrata Sleek kozmetici. Nisam do sada bila u prilici da probam, ali ovo me oduvalo!

      Izbriši

Hvala na komentaru!