četvrtak, 8. lipnja 2017.

Dodjoska presents: MARK by Avon - lakovi za nokte!

Helou bjuti svijete!

Dugo nisam pisala, a razloga je mnogo. O tome više u nekom narednom Chitchat postu, jer zvijezde ovog posta zaslužuju svu pažnju!

Ja ne znam nalakirati nokte. Najstvarnije - ne znam. Neprecizna sam, nestrpljiva pa ne dočekam da se osuše i generalno sam nemarna po tom pitanju. Ipak, Avon me obradovao sa šest nijansi iz njihove nove linije koja nosi naziv Mark pa sam se u  proteklom periodu družila sa ovim ljepotanima, a danas vam pišem nešto više o njima.Nijanse koje su mi stigle su uglavnom pastelne, proljetno-ljetne, a opet dovoljno neutralne. Tekstura lakova je srednje gustine i za potpuno prekrivanje nokta bit će potrebna dva sloja.

Prva nijansa s kojom sam se družila jeste Daysie. Riječ je o pastelno žutoj nijansi, koja me najviše podsjeća na puding od vanilije. Oprostite, jede mi se slatko dok vam ovo pišem.


Surbet je jedna od onih "tu sam. ali me nema" nijansi. Izuzetno nježna, puderasto-roza nijansa, koja bi se, po mom skromnom mišljenju, odlično slagala sa french manikurom.


Sljedeće dvije nijanse su, očekivano, moji favoriti. Prva od njih je Sea My Nail! Riječ je o plavoj nijansi tirkiznog podtona. Najčešće ću je nositi na nožnim prstima, odnosno noktima. Voljela bih reći da će najljepše izgledati malo potamnim, ali što da se lažemo, to se neće desiti ni ovog ljeta.Nijansu Periwinkles nosim posljednjih desetak dana na noktima, pa i trenutno. Da, desetak dana. Sada se lak već počeo ljuštiti od pranja suđa i ostalih uobičajenih kućanskih poslova, ali se minimalno sedmicu hrabro držao. Riječ je o baby plavoj nijansi i da, zaljubljena sam u nju.Ovi lakovi imaju klasičan kistić, ni preširok ni preuzak. Zauzima otprilike trećinu mog nokta, tako da u tri pokreta prekrije cijelu površinu.Osim gore pomenutih lakova, stigla su mi i dva "art" lakića. Riječ je o onim lakovima sa kojima bih mogla, kada bih znala. šarati po noktima.

Prva nijanse se zove White i riječ je o klasičnoj, kreč bijeloj nijansi. Ovi lakovi su nešto gušće teksture pa jednan premaz ostavlja dobar trag.Posljednja, ali ne i najmanje bitna nijansa je ona naziva Coral. Prava ljetna, vedra boja i mislim da ću koristeći veći kist nositi ovu nijansu ovoga ljeta.


Obzirom na namjenu ovih lakova, njihov kist je dosta tanak i uzak. Možete s njim iscrtavati razne motive, ako niste smotani kao ja.


 Kao što sam vam bez pretjerivanja objasnila nisam nikako mogla nalakirati nokte kako spada, a nisam htjela da postavljam neuredno nalakirane nokte. Iz tog razloga vas upućujem na post kod Nikoline, sa bloga Unlimited Beauty, koja je postavila divne fotografije ovih i još nekoliko drugih nijansi. KLIK do njenog posta!

Da li ste već probale ove lakove? Kako ste vi njima zadovoljne?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru!