petak, 29. prosinca 2017.

Dodjoska presents: HudaBeauty Desert Dusk!


Helou bjuti svijete!

Dobra dva mjeseca su prošla od mog posljednjeg posta i nemam neki pretjerano dobar razlog zašto nisam pisala, osim da mi se, jednostavno, nije dalo.

Ipak, nedavno sam kupila jednu od ljepših paleta iz trenutne ponude, pa je to dovoljno dobar razlog za novi post! :)

Kao što sam naslov kaže, radi se o paleti brenda HudaBeauty, a puni naziv je Desert Dusk Palette. Ovo je druga paleta od ovog, relativno mladog brenda, a imala sam veliku želju kupiti i prvu, Rose Gold, no, nažalost, nije bila dostupna.

U standardnoj kartonskoj kutiji se krije prava ljepotica!



Nedavno sam gledala video u kome Huda (vlasnica brenda, za one koji nisu upoznati) priča kako su upravo njene oči potpis njenih proizvoda (poput trepavica), pa su se tako našle i na paleti. Lično su mi divne i ovo je svakako detalj koji izdvaja ovu paletu od svih iz moje kolekcije.



Ambalaža je napravljena od čvrstog kartona, na poleđini se nalaze podaci o gramaži, završnicama sjenila, sastojci i slično, dok unutrašnjost, osim samih sjenila, krasi i veliko ogledalo.



Na službenoj stranici, ova paleta je opisana kao odraz pustinje i predivnih boja koje se po njoj razlivaju u sumrak (Desert Dusk - pustinjski sumrak). Nisam nikada bila u pustinji, ali ako je vjerovati nijansama odabranim da budu u ovoj paleti, onda mora da je prelijepo! :)

Paletu čini osamnaest sjenila, koja dolaze u četiri različite završnice. Jedno su čiste šljokice, osam je mat sjenila (kroz mat sjenila se u paleti vidi mikro shimmer, koji se na očima ne uočava uopće), šest je svjetlucavih bisernih nijansi, te tri duo-chrome nijanse koje je preporučljivo koristiti preko drugih sjenila, ukoliko se želi postići njihov puni intenzitet i namjena.



Nijanse variraju od trenutno popularnih, toplih narandžastih i smeđih tonova, preko rozih, pa do mješavine nježnih bisernih i hrabrih metalik crvenih.








U prvom redu se nalaze nijanse (s lijeva na desno):

Desert Sand, Musk, Eden, Amber, Blood Mood, Oud.

Desert Sand je mat nijansa breskvastog tona, idealna kao prelazna nijansa. Kao swatch se nije pokazala pretjerano pigmentovanom, što nije slučaj na samom oku.

Musk je također mat nijansa, mauve podtona, idealna kao prelazna nijansa za lookove u kojima preovladavaju hladniji tonovi.

Eden je nešto intenzivnija verzija Desert Sand nijanse i zbog ovakvih nijansi ću uzeti svjetlija sočiva, jer smatram da divno ističu zelene oči.

Amber je četvrta mat nijansa, popularna brusnica, crvenog podtona, ponovo, divno ističe zelene i plave oči, ali daje i posebnu čar smeđim očima.

Blood Moon je Amber sa primjesom mljevenih šljokica. Ima neku neobičnu završnicu, najsličniju metalik sjenilima, ali opet sa nešto više teksture.

Oud je smeđa nijansa crvenkastog podtona, također je mat i pigmentacija joj je odlična za ovako tamnu nijansu!

Swatcheve sam radila preko Golden Rose baze za sjenila, setovane sa Golden Rose puderom u prahu.



U drugom redu se nalaze nijanse:

Celestial, Nefertiti, Twilight, Amethyst, Royal i Retrograde.

Celestial je divna, breskvasta nijansa, sačinjena od mljevenog shimmera. Generalno sam fan shimmera i šljokica, tako da sam svim ovim nijansama oduševljena, da se ne ponavljam.

Nefertiti ima zlatni podton, a opet mljeveni shimmer.

Twilight mi je vjerovatno jedan od favorita u paleti. Ljubičasto-rozi podton, sa plavičastim mljevenim shimmerom.

Amethyst je mat roza nijansa, ne swatcha se baš najsjajnije, ali na očima radi odličan posao. Zbog ovog reda ću uzeti plava sočiva! :)

Royal je bogata berry nijansa sa mljevenim shimmerom, opet jedna od onih koje bih donekle svrstala i u metalik.

Retrograde još jedan od favorita, nijansa koja je mješavina neobično toplog podtona, a hladnih šljokica. Na njoj se najbolje vidi duo-chrome efekat jer je kamera uhvatila obje nijanse koje se u njoj nalaze.


Treći, ali ne i najmanje bitan red, krase:

Cashmere, Angelic, Cosmo, Turkish Delight, Saffron i Blazing.

Cashmere je ponovo nijansa sa mljevenim shimmerom, podton joj je hladniji smeđi, a shimmer roskast.

Angelic je prava nježna nijansa, skoro prozirna, baby roze podtona i šampanj šljokica.

Cosmo su čiste bakrenasto-crvene šljokice, smeđeg podtona.

Turkish Delight je još jedna od onih "skoro pa metalik" nijansi, podtona koji donekle vuče na smeđe, a na drugi pogled na totalno crveno.

Oduzmete shimmer nijansi koju sam opisala iznad i eto vam Saffrona. Mat crvenkasta nijansa.

Blazing je bogata, narandžasta mat nijansa.



Za look na slici ispod sam koristila nijansu Eden kao prelaznu, Amber u pregibu oka, Retrograde preko cijelog kapka i Royal uz donje trepavice.



Ono što krasi sve nijanse jeste kremasta tekstura i visoka pigmentacija. Truse se minimalno i blendaju bez problema. Izbor boja mi se također sviđa, mislim da je dobar omjer između hladnih i toplih tonova i fali mi jedino mat crna, da bi ovo bila savršena paleta za ponijeti na neko putovanje.

Svako sjenilo sadrži 1,4g. što znači da je ukupna težina palete 25,2g. Trajnost sjenila na očima je odlična, nakon cjelodnevnog nošenja (preko baze, kao i uvijek), nisam primjetila nakupljanje ili da je neka nijansa izblijedila.

Redovna cijena ove palete je $65, što izađe oko 106KM, a moja je stigla iz Dubaia i u njihovoj Sephori košta oko 113KM. Ako ovaj iznos podijelim na broj sjenila, ispadne da je jedno sjenilo oko 6,30KM, što je po meni sasvim korektno.

Ukoliko kao i ja živite u zemlji u kojoj nema Sephore, svoj primjerak možete naručiti sa stranice Cult Beauty (očekujte carinu).

Moj sveukupni dojam je da je ova paleta odlična i da vrijedi novca i svakako ću ponovo kupiti proizvode ovog brenda i naravno prenijeti vam utiske.

Ocjena 5/5.

Jeste li već probale HudaBeauty proizvode ili ovu paletu? Kako ste vi s njom zadovoljne?

Do čitanja,
Love,
Dođoška! 

2 komentara:

  1. Nisam probala nikako paletu, ali non-stop slušam o njoj sve pohvale i mnogo bih voljela da je posjedujem u svojoj kolekciji. Boje su očaravajuće i zaista izgledaju odlično. Posebno što se mogu koristiti za dnevnu varijantu, ali i za noćne izlaske. Odlična recenzija ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!