četvrtak, 22. svibnja 2014.

Naked 3 (recenzija, swatchevi + look)!

Hey there! Odlučih da moja omiljena paleta zaslužuje sopstveni post! Već sam je spominjala ovdje, ovdje i ovdje, a sada ću vam je predstaviti i trudit ću se da budem objektivna! :)

Naked 3 paleta od firme Urban Decay, košta $54, te se kod nas može nabaviti jedino preko interneta, ili da vam, kao meni, neko iz inostranstva pošalje ili donese.. Možete je naručiti tu i na još par webshopova.

Dolazi u kutiji, na čijoj su prednjoj strani, te poleđini, slike swatcheva sjenila koja se nalaze unutra.


Pored palete, u kutiji dolaze četiri uzorka baze za sjenilo i to Original (koji je proziran), Eden (koji je malo toniran), Sin (koji u sebi sadrži shimmer) te Anti-Aging (koji je namijenjen zreloj koži).

Već odavno koristim ovaj Orginalni, tako da me raduje što imam priliku probati ostale.

Sama paleta dolazi u metalnoj kutijici, koja je divne, tamne, zlatne nijanse, sa ugraviranim imenom NAKED 3, te nazivom firme.

Kutija se čvrsto zatvara mehanizmom sa lijeve i desne strane, pa vam se neće rasipati po neseseru, niti će se oštetiti tako lako. Unutra dobijate ogledalo, u dužini same palete, 12 nijansi sjenila, svako u sebi sadrži 1,3 grama proizvoda, od kojih su 3 bez shimmera, 4 imaju sitni shimmer, a preostalih 5 su shimmerasta sjenila. Sviđa mi se što svako ima svoje ime. Također, pored sjenila, dobit ćete i dvostruki kist, koji mi se, zasada, pokazao odličnim!



Inače, sjenila nisu ovako gore-dole poredana, nego su to moje fotografske sposobnosti došle do izražaja, kada sam po 500-ti put pokušala napraviti panorama sliku i odustala. Tako da, to vam je, što vam je, sorry! :)

Strange, Dust, Burnout, Limit, Buzz, Trick, Nooner, Liar, Factory, Mugshot, Darkside, Blackheart.

Na slici ispod su swatchana sva sjenila, s lijeva na desno, bez baze.


Primjetit ćete da mnoge boje u sebi sadrže roze podton. I dalje mi je zanimljiva ta činjenica, jer nisam očekivala da će se pokazati tako dobro na zeleno-smeđim očima.

Eh sad, da kažem ponešto o svakoj nijansi, iz ličnog iskustva.

Strange je mat bijela nijansa, idealna za naglašavanje područja ispod obrve.

Dust je predivna zlatna nijansa sa roze podtonom. U sebi sadrži krupni shimmer, te ako je nanesete vlažnim kistom oduševit će vas kako se lako razmazuje, blenda, ali i kako je pigmentirana, te kako se divno presijeva na Suncu. Mislim da je ovo nijansa koja se najviše trusi, no ako se nanosi vlažnim kistom, neće biti problema s tim.

Burnout je roskasta nijansa, sa sitnim shimmerom, pomalo mi čak vuče na neku koraljnu nijansu. Za sada sam je samo swatchala pa ne mogu reći kako se ponaša na očima, osim da mi se sviđa nijansa i pigmentiranost.

Limit je moja omiljena nijansa za blendanje na pregibu oka, pogotovo u kombinaciji sa drugim nijansama. Mat je, a boja joj je nekako zemljana, s roze podtonom, naravno. Ipak, koži daje lijepi, nježni izgled i ublažava prelaze drugih nijansi.

Buzz je shimmerasta nijansa, no sa znatno sitnijim shimmerom, nego u Dust nijansi. Rekla bih da je savršena za dnevnu varijantu, ukoliko želite naglasiti unutarnji kut oka.

Trick je također shimmerasta nijansa, no, opet, s manje shimmera nego što ga ima Buzz. Mislim da je ovo nijansa koja ima najmanje roze primjese u sebi, te bih je opisala kao klasičnu zlatnu. Ujedno, možete vidjeti kako sam je fino zarovila noktom, slučajno. :)

Nooner je moj apsolutni favorit! Boju ne mogu ni opisati adekvatno. Ljubičasta, roze, smeđa.. ne znam ni ja šta su sve umiješali, da dobiju ovu prelijepu nijansu, koja naglašava zelenu boju u mojim očima, a u isto vrijeme ne čini da smeđa odudara. Mat je i najviše je koristim za pregib oka i dio tik iznad. Divno otvara pogled i mislim da će to biti nijansa koju ću najviše potrošiti!

Liar je smeđa nijansa, s vrlo malo ili nikako primjese rozog, sa sitnim shimmerom. Nisam se još igrala s njom :)

Factory je po meni neke 2 nijanse tamnija verzija Liara, također još uvijek netaknuta.

Mugshot je sivkasto-bež boje, sa sitnim shimmerom, ona spada u grupu s ovima, koje još nisam maltretirala! :)

Pretposljednja nijansa je Darkside, a ona je tamno-siva nijansa, sa vrlo sitnim shimmerom, skoro neprimjetnim, a odlična mi je za potamljivanje pregiba oka. Lako se blenda, stapa se s drugim bojama, a nije pretamna i nećete s njom dobiti onaj Panda look.

I tako dođoh i do posljednje, a to je Blackheart nijansa. Ona je tamnosmeđa, sa srednje-krupnim shimmerom, jaaako je pigmentirana, i dovoljan je jedan nanos pencil kistom, tik uz donje trepavice, da oči budu i više nego naglašene! Ponekad čak izgleda bakreno.  Također, na slici ispod, još jednom ćete uočiti moje fotografske sposobnosti :)


Omjer cijene i kvalitete je definitivno realan. Iako je sada koristim skoro na dnevnoj bazi, ne primjećujem da sam imalo potrošila neku od boja. Mislim da bi divno pristajala svakoj boji očiju, te da nudi bezbroj mogućnosti, kako u dnevnoj, tako i u noćnoj varijanti.

Konačna ocjena 5/5!

Dalje vam prilažem sliku looka koji sam nosila sinoć van, a koji sam napravila koristeći ovu divnu paletu. Obzirom da u posljednje vrijeme preferiram nude lookove začinjene sa naglašenim usnama ili eyelinerom, za takav sam se i odlučila.

Uz nju, koristila sam još i :
Lice :
Max Factor Facefinity tečni puder u 55 Beige
Elf brozner i blusher

Oči : Naked 3,
L'Oreal gel liner,
Max Factor 2000 Calorie maskara













Posjedujete li Naked 3 ili imate li uopće želju da se nađe u vašem posjedu? :) Mene je baš obradovala i ovim putem se po stoti put zahvaljujem svojoj Nini koja mi ju je kupila i poslala!

Hvala na još jednoj posjeti mom blogu, a kada ste već tu, molim vas učestvujte u prikupljanju pomoći za ugrožena područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske! To također možete učiniti na sljedeći način :

                            
                            

Također možete učestvovati u akciji "Žena ženi", o kojoj možete pročitati na https://www.facebook.com/zenskaposla.ba ! Hvala!

Do čitanja,

love,
Dođoška!







4 komentara:

  1. love this palette,still need to try it, the colours look good and you look gorgeous :) <3

    http://amelodyofdiaries.blogspot.co.uk/
    http://www.youtube.com/marieljanina

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you! You should get one for sure! <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma paletica je...kao i sve prije nje :) mada bih ja najprije uzela basics pa nastavila dalje :)
    Slobodno stavljaj malo vece slike ili vidi da napravis novi template gdje se bolje vide, mozda je i do njega pa ni ne mogu biti na citavom ekranu. Ako na aparatu imas macro opciju, iskoristi sve njene prednosti kako bi ti slike bile bolje :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam se dugo premisljala koju da kupim i uz konsultacije s djevojkama koje su ih koristile, odlucila sam se za ovu i nisam se pokajala! :) Do template-a je, znam, u potrazi sam za nekim funkcionalnijim, a macro imam, ali iz nekog razloga se ukljucuje i iskljucuje sam od sebe pa me nervira :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!