nedjelja, 11. svibnja 2014.

Prom night!

Meni se bliži moja 5. godišnjica  mature, a neke od vas se tek spremaju za tu noć! Današnji post sam odlučila posvetiti baš maturskoj zabavi, odnosno look-u koji nije komplikovan i koji možete rekreirati. Također podijelit ću s vama šta je to što bih ja promijenila u vezi sa svojom maturskom zabavom, da sam ove pameti! :)

Prvo ću vam reći nešto o tome u čemu sam sve pogriješila, ukratko. Prvo, šila sam haljinu kod gospođe koju nisam od prije poznavala, a ona je ispala krajnje neprofesionalna. Nije mi sašila haljinu kakvu sam htjela, dodavala je kojekakve detalje po svojoj želji, a haljina je bila gotova noć prije mature i nije bilo vremena za popravke, pa sam bila očajna. Nemojte to sebi raditi! Dajte dovoljno vremena i sebi i krojačici, ukoliko haljinu šijete, da popravite ono što vam se ne sviđa. Drugo, ne očajavajte, k'o ja, pobogu, jer čim slavlje počne, bit će vam svejedno u čemu ste! :D Sljedeće u čemu sam pogriješila je što sam kasno zakazala termin za frizuru, pa sam zbog nje zakasnila na šminkanje (odlučila sam se da me neko drugi šminka), a zbog šminkanja na samu maturu. No, nije to meni strano, također sam kasnila kad se kretalo na matursku eksurziju i niko, u tri busa koja su me čekala, nije bio oduševljen. Sorry, krenula sam na vrijeme, svega mi!
Također, osjekla sam kosu prekratko, baš nekako pred maturu i naravno, nisam imala dovoljno dužine za frizuru kakvu sam htjela, pa sam se i tu iznervirala. Sve u svemu, moje pripreme se mogu opisati u tri riječi "ne ponovilo se". Ipak, kad sam stigla u svoje društvo, prestalo me bit briga i za haljinu i za frizuru i matura mi je bila jedna od najboljih noći u životu!

Ispod je slika moje katastrofe :)
 Od tad se štošta promijenilo. Tipa boja kose, dužina, godine, razmišljanje.. :) Ono što je ostalo isto je moje obožavanje plave boje! U tom duhu, donosim vam step by step tutorial, ukoliko se šminkate same. Uopće nije komplikovan, a za njega će vam trebati 40 minuta laganog šminkanja. Pa da krenemo!

Na lice sam nanijela hidratantnu kremu, a na oči primer. Na slici ispod vidite prva dva koraka šminkanja očiju. Koristila sam Naked 3 paletu u ovom koraku, nijansu Nooner, a vi možete koristiti bilo koju svijetlo-smeđu matt nijansu sjenila koju imate. Nju nanosim najmanjim pencil kistom malo iznad pregiba oka. Ne brinite ako vam linija nije ravna, ionako će se blendati.



Prethodni korak blendajte sa roskasto-bež matt nijansom, u ovom slučaju to je Limit iz Naked 3. Ovo što na drugoj slici, sa strane, vidite, to je komad selotejp trake. Zašto? Zato što mi ona pomaže da odredim kut ostatka šminke, kao i tuša. Bitno je da ta linija selotejpa bude ravna i fino zalijepljena, ostatak ne mora. Naravno, nemojte uzeti neki selotejp sa ekstra jakim lijepljenjem, da vam ne bi počupao pola lica :D

Sljedeći korak je uzimanje najtamnijeg plavog sjenila koje imate, moje je ovo iz Little Beauty Book Cool Edition, Elf-ove palete. Koristila sam opet pencil kist, jer je jako precizan. Ovim sjenilom napravite slovo V, koje je okrenuto ka vašem nosu. Ima li ova rečenica smisla? :) Poslije toga, uzmite svjetliju nijansu i njom pređite čitavom dužinom creasa, odnosno pregiba oka. Također ni ova linija ne mora biti perfektna, jer će se blendati.


Sljedeća je na redu matt crna sjena, iz već pomenute Elf palete. Nju blendajte s ovom prethodnom plavom. Od vanjskog ka unutrašnjem dijelu kapka. Ipak, neka vam linija koju ste napravili plavom bojom bude granica do koje ćete blendati.

Naredni korak je uzimanje biserno bijele nijanse, moja je iz Revlonove quatro palete. Njega uzmite vlažnim, ravnim kistom i tapkajte od unutrašnjeg dijela kapka, pa do ove crne iz prethodnog koraka. Sljedeći korak je kreon. Ako nemate kreon u željenoj boji, uvijek možete nanijeti bijelu olovku na waterline, a zatim vlažnim, najmanjim kistom koji imate, lagano utapkati željenu boju preko.

Posljednji korak je nanošenje tuša i još malo blendanja. Ja sam koristila L'Orealov gel liner i kosi kist od Catrice-a, a kad sam završila, skinula sam selotejp traku. Dodala sam još bijelu matt sjenu na dio ispod obrva i još malo izblendala prelaze koji su mi se činili oštri.

Look možete završiti samo stavljanjem maskare, a možete, poput mene, dodati umjetne trepavice. Korake stavljanja trepavica, ispunjavanja obrva te nanošenja podloge, nisam slikala. Lice sam konturirala sa Elf bronzer + blusher duom. Ispod je slika korištenih proizvoda. Ako vas neki konkretno zanima, slobodno pitajte u komentarima ili na stranici .


Ono što sad slijedi su slike pod različitom svjetlosti i mali milion Jasenkinih faca :) I unaprijed se izvinjavam na kosi, tek je oprana, a nije fenirana! :) Kako vam se sviđa look? Je li vam dovoljno jednostavan da biste ga same probale?







 I sredila sam se za post, zar nisam prava maturantica? :p Haljina i naušnice su iz Forever21 butika, kupljene u Americi. Cipele nikad u životu nisam obula, ali ih i dalje imam, kupljene u Omegi u Tuzli. Bolero unknown, ogrlica iz Century21 Department Store, kupljena u Americi.





 Do čitanja,
love,
Dođoška! 






2 komentara:

  1. aj lajk it :D bilo bi i više nego poželjno da staviš blog o trepavicama, stavljanju/skidanju, kvaliteti, ljepilu i slicno, ali sve do u detalje :D :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti na prijedlogu, potrudit cu se da ga realiziram! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!