utorak, 24. lipnja 2014.

Elf haul!

Hey there! :) Danas odlučih da napravim jednu kolektivnu recenziju za nedavno pristigle Elf proizvode! Za one koji ne znaju, E.l.f. stoji kao skraćenica za Eyes Lips Face, a pod ovim imenom se krije jako povoljna kozmetika! Šminka od ove firme, za nas je dostupna preko ove stranice, a također ima i američku inačicu. Sama ponuda "naše" i "njihove" stranice je nešto drugačija, ali može se preživjeti! Jedan minus za nas je to što nam je i skuplja, nego što je za tržište Amerike. Ipak, obzirom na kvalitet ove šminke, može se zažmiriti na jedno oko, a možete, poput mene, povremeno terorisati prijatelje koji žive u Americi, da vam donose narudžbe! :) Ono što mi se jako sviđa kod ove firme, jeste da često imaju razne popuste, koji vam dolaze na e-mail, u vidu raznih kupona. Tako više puta godišnje možete obaviti kupovinu u pola cijene. Ja sam do sada par puta naručivala, u Americi  i uvijek mi je sve stiglo u najboljem redu!

Sad kada sam ih fino nahvalila, predstavit ću vam proizvode koje sam naručila po 25% nižoj cijeni i tako za oko $20 dobila 11 proizvoda (plus quattro sjenilo, kao poklon od njih,  koje sam poklonila prijateljici). Predstavit ću vam ih pojedinačno, te se nadam da će vam moje mišljenje pomoći, ukoliko se odlučite za narudžbu s ove stranice!





Krenut ću od kistova. Kupila sam 5! Najskuplji od njih koštao me čak $4! :) Na slici ispod vidite plastičnu foliju u kojoj dođu, fino zaštićeni.



S predstavljanjem ću krenuti s desna na lijevo, čisto zato jer je posljednji na grupnoj slici, upravo meni najdraži kist! :)

Pogledajte samo ovog ljepotana! :) Na slikama ispod vidite kist za blendanje i to iz Crystal kolekcije. Oni također dolaze još u roze i bijeloj boji i mogu se kupiti i pojedinačno i u setu (na američkoj stranici). Dlačice na kistu su izuzetno mekane, a opet dovoljno čvrste da možete ciljano blendati. Gornji dio drške napravljen je od metala, a donji od plastike, koja je "kristalizirana" i pod prstima se osjete ove male izbočine. Iskreno i da se nije pokazao kao funkcionalan, ja bih ga nosala sa sobom i gledala! :) Pa vi vidite koliko ja volim šljokice i plavu boju!



Sljedeći na redu je smudge brush. On je koštao $1 i oduševljena sam! Kist je zaobljen, tako da odlično obavlja svoj posao! Probala sam s njime napraviti smokey eye i tu je odmah položio test. Blendanje mekanog gel linera za njega je mala maca! Također mi je odličan za nanošenje sjenila ispod donjih trepavica!



Eh, eto na red jedinog proizvoda, odnosno kista s kojim sam više zbunjena nego nezadovoljna. Na stranici se zove "eye defining brush", ali ja nemam pojma kako s njim bilo šta definisati. Nisam ga ni pokušala koristiti, jer ne znam čemu bi trebao služiti. Oblik mu je, malo je reći, čudan. Zakrivljen je, ali je gust, debeo, ne znam kako da ga opišem, a da vam predstavim pravu sliku. Čak ni na fotografijama nije to - to. Uglavnom, on zasad stoji, dok jedan dan ne sjednem i pokušam s njim nešto uraditi, pa ću vam javiti, ima li od njega šta. Za njega je potrošeno $1, tako da nije velika šteta!


Slijedi stipple brush ilitiga bockalica! Ovo je mini verzija, a postoji i veća. Meni je ova sasvim ok. Pokušala sam s njom nanositi podlogu i fino sluša, ali ja je ustvari koristim za kremasto rumenilo, koje ću vam predstaviti malo kasnije, u ovom postu. Koštala je $3!


Eh, oko ovog kista na slici ispod, moji osjećaji su podijeljeni. Fer i pošteno je to da je pisalo da je "mini contouring blush", ali fakat nisam mislila da će biti ovoliko mini. S ovim kistom mogu jedino konturisati nos, jer za sve ostalo bi mi trebalo pola sata! Koštao je $3, a obzirom da nije baš da je neiskoristiv, neću ga kuditi više nego što već jesam.


Na slici ispod vam samo želim pokazati o kojoj veličini ili bolje rečeno umanjenosti, govorim. Ovaj smudge pot je veličine kovanice od 5KM.



Sada kada sam vam predstavila kistove, prelazim na dekorativnu kozmetiku. Prvo što se našlo u mojoj korpi je baza za sjenilo. Košta $1, a čula sam dosta pozitivnih kritika za nju! Obzirom da već koristim nekoliko baza, ova je sve do ovog posta čekala zapakovana i otpakovala sam je, samo da je recenziram za vas! :) Moram priznati da mi se jako sviđa. Sadržaj joj je nekako masan, razmaziv, a opet brzo se osuši na kapku i ne mijenja njegovu boju, dakle prozirna je.









Ruž u nijansi Posh mi je jedan od favorita! S njim, doduše, imam love-hate odnos. Obožavam ga jer divno miriše na bobičasto voće, ne isušuje usne i košta samo $1, a u drugu ruku pakovanje mu je u najmanju ruku očajno. Treba se stvarno zadati da odvrnete proizvod iz ambalaže jer nešto, tamo unutra, zapinje. To je ujedno uzrok da se ruž "grebe" o ambalažu. Izgleda da niko nije savršen, after all! :)

Namjerno ga nisam htjela obrisati, da vidite o čemu govorim, kada kažem da se grebe :)
 

Što se swatcheva na usnama tiče, napravila sam dva, a opet ni jedan ne prikazuje pravu nijansu, koja je tamno crvena, a opet ne sasvim bordo.




Prema ovom proizvodu sam bila najsekptičnija i ne znam ni kako sam se odlučila da ga naručim, no, drago mi je da jesam! Smudge pot je teglica koja u sebi sadrži kremasto sjenilo! Obzirom da nisam fan masnih sjenila, razmišljala sam kako će se ovo ponašati, no, iznenadila sam se kad sam ga otvorila, probala i shvatila da ono zapravo nije masno, nego se osuši na koži i tu i ostaje! Ne nakuplja se na pregibima, čak i bez baze! Drago mi je također da sam odabrala boju starog zlata, jer je stvarno divna! Košta $3!

 Na swatchu ispod se i ne vide divna, zlatna zrnca, no na swatchu rumenila čije predstavljanje slijedi, vidjet ćete o čemu pričam! Swatch je bez baze!



Nikada do sada nisam koristila kremasta ili rumenila na pumpicu, pa mi se ova narudžba učinila kao savršena prilika za to! Elf HD Blush dolazi u minijaturnoj bočici, napravljenoj od plastike. 

 Koliko minijaturnoj, uvjerite se same, na slici ispod!



Eh sad, veliki plus ovom rumenilu je pigmentiranost! Jedan stisak pumpice dovoljan je za oba obraza! Ovo rumenilo dolazi u 5 nijansi. Moja je Headliner i ja bih je opisala kao baby pink.  Također pored swatcha rumenila, na desnoj strani vidite ponovo swatch Smudge Pot-a, te zlatne čestice, o kojima sam malo prije pisala! Cijena rumenila je $3!

 Sljedeći na redu je blusher-bronzer duo u kremi! On dolazi u samo jednoj nijansi i to St.Lucia, što bi mogao biti minus za djevojke koje preferiraju druge nijanse. Ipak, meni je ova kombinacija odlična! Boja rumenila je između roze i boje breskve, lagano je i fino razmazivo! Za bronzer isto samo riječi hvale! Nemam pojma zašto sam ih swatchala obrnutim redom, sorry! :)

 Posljednji, ali ne i najmanje bitan je sprej za setovanje šminke! Ako im je vjerovati, u njemu se nalazi Aloe, zeleni čaj, krastavac te vitamini A, C i E (znam da znate čitati, ali reko' da ponovim). Obzirom da nemam pretjeranim problema sa šminkom koja oksidira s mog lica, tako ne mogu reći da mi ovaj sprej radi čuda. Nekako se ljepše i svježije osjećam kad ga nanesem! Brzo se suši, a šminka drži. Sad, da li je do njega ili do mene - ne bih znala. Za njega ćete izdvojiti $3!



Obzirom da sam od čitave narudžbe nezadovoljna sa 1,5 proizvodom (eye defining kistom i polovično sa contouring kistom) mogu reći da me E.l.f. i ovaj put ispoštovao! Osim ovih proizvoda, od njih imam i 2 mini palete sjenila, koje koristim na svakodnevnoj bazi, bronzer/blusher u kamenu i td. i imam samo riječi hvale! Ukoliko želite cjenovno pristupačnu, a kvalitetnu kozmetiku, definitivno preporučujem E.l.f.! Obavezno pratite njihovu stranicu, kako biste ulovile popuste! Nadam se da vam je moja recenzija pomogla! 


Koristite li E.l.f. kozmetiku? Kako ste vi s njom zadovoljne?

Do čitanja,
love,
Dođoška! 

Broj komentara: 6:

  1. Imamo tetovažu na istoj ruci i na istom mjestu :D samo što je moja okrenuta prema meni, valjda znaš na šta mislim :Đ
    Najviše mi se sviđa duo, to rumenilo bih sigurno mnoo voljela :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Yaay još jedan tattoo lover :) Šta tvoja "kaže"? :) Ukoliko budeš u prilici, obavezno naruči duo, oduševit će te!

      Izbriši
  2. Super mi je došao ovaj post, budući da šaljem wish listu za Kanadu uskoro, a definitivno se tu nalazi i e.l.f :D
    I oduševljena sam tetovažom, toliko volim tu frazu, pogotovo jer me podsjeća na Balaševića :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da je post pomogao! Za Panta Rei sam se i odlučila zbog Balaševića, jer osim samog značenja riječi, također predstavlja neizmjernu ljubav prema njegovom radu! :)

      Izbriši
  3. Obozavam Elf! Prije sam ga cesce narucivapa ali ne da mi se cekati da dodje sa iherba :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj sa oficijelne stranice, mislim da onda prije stize! :)

      Izbriši

Hvala na komentaru!