petak, 6. lipnja 2014.

May favorites!

Jeste li čule za izraz "spiritual animal"? Poprilično sam sigurna da jeste, a ako niste, ja bih ga opisala kao nešto s čime se možete poistovjetiti. Eh, moj spiritual animal je onaj zec iz Alise u Zemlji Čuda. Znate onaj, što stalno trči i govori "kasnim, kasnim, kasnim"? Jap, to sam ja.


Malo čak i ličimo, izgleda i on voli plavu boju :)

U tom duhu, donosim vam favorite za mjesec maj, iako smo već na kraju prve sedmice juna!

Nema ih puno, a podijelila sam ih u preparativu, dekorativu, non-cosmetic favorite i u proizvode koji su me ovaj mjesec razočarali. Krećem!

Preparativa :



Prvi na redu je Johnson's baby puder, koji mi je spas za bilo kakvu iritaciju kože, a nekakve male iritacije mi se stalno javljaju u posljednje vrijeme!

Čitava blogosfera je poludila za Marseillais proizvodima, a čim sam ih pronašla, shvatila sam zašto je to tako! Odlučila sam se za tuširalicu sa mirisom bijele breskve i nektarine i malo je reći da sam zaljubljena u nju! Miris je intenzivan, zadržava se na koži još dugo nakon tuširanja i najradije bih se namazala s ovim gelom za tuširanje i ne ispirala ga nikako, koliko je divan! :) Može se naći u DM-u, po cijeni od oko 5KM. (Ukoliko ne volite voćne mirise, također nude i one "travarske" - kako ih ja zovem, pa možete naći nešto za sebe. Jedan od onih koji ne vole je moj momak, koji me pitao zašto mirišem na rakiju? 'Ta on zna.)

Evo nešto i za kosu, a to je Himalaya ulje protiv peruti. Kada imate hronično kožno oboljenje, poput Seboreje Dermatitis, kao ja, onda stalno morate izmišljati nove načine da mu dohakate. Ja uglavnom pribjegavam prirodnim šamponima, losionima (neke i sama pripremam), no, svi oni pomažu samo neko vrijeme. Trenutno mi je spas ovo ulje, koje se nanosi na suhu kosu, prije pranja. Ja ga nanosim kad je baš kritično, tj. kad me tjeme svrbi do neizmoglosti, a perut ispada na sve strane. Pozitivno je to što odmah djeluje, svrab prestaje i nema ljuspica kože. Negativno je to što je, well, ulje i nikako ga ne mogu isprati iz kose kako treba. Kosa bude nikakva, nije masna, ali je beživotna, ali makar je tjeme ok. Nisam dakle prezadovoljna, ali obzirom da mi ono trenutno jedino pomaže, ušlo je u moje favorite za mjesec maj! Dobila sam ga na poklon od prijateljice.

Posljednji proizvod je Autan u stiku. Sredstvo za zaštitu od ugriza komaraca. Ja sam jedna od onih jadnica koje ne mogu žive ostati od komaraca čim počne sezona. Ugrize me po 10 za jednu noć :( Koliki-toliki spas mi je Autan, ali moram kupiti i onaj u spreju, čisto jer je praktičniji. O ovom nemam ništa posebno reći, osim da je suh na koži, da miriše ok i da se nadam da me štiti :D


Prelazim na dekorativu!


Osim na posao, u posljednje vrijeme se slabo šminkam, čisto zato jer mi je vruuućeee :) Ipak, 2000 Calorie maskara od Max Factora mi je obavezna!

Tu je također zalutao Sephorin sprej za čišćenje kistova, koji mi super dođe sada u sezoni svadbi i matura kada šminkam više djevojaka odjednom, pa mi treba brzo čišćenje kistova!

Tu je i Revlonov setting puder, koji je bio u kamenu, no u transportu iz Amerike se razbio, pa je sad u prahu i stavila sam ga u drugu kutijicu. Spas je za dane kada se lice sija na sve strane! Jako malo ga treba, a efekat na licu je perfektan!

Posljednji proizvod je Olayeva krema u tester verziji. Miriše najdivnije na licu, hidratizira, a ne masti kožu i vazda je imam kod sebe u posljednje vrijeme! Moja definitivna preporuka!

To bi bilo to od kozmetike, ostaje mi jedan non-cosmetic favorit!



To su ove cipele - baletanke, sa anatomskim uloškom! Mogu iskreno reći da nikada nisam imala udobniju obuću! Ako kao i ja puno stojite, a nije vam žao uložiti, onda neka to budu ove cipele, koje se mogu naći u Planici za 80KM!


Posljednje je razočaranje mjeseca, tj. dva.

Prvo su Lily trakice za depilaciju dlačica na licu, tj. nausnica. Svako malo ovakve proizvode mijenjam i isprobavam, pa kada sam vidjela ove na policama CM-a, odlučila sam se da im dam šansu. Bolje mi je bilo da nisam. Za 3KM (i nešto) dobijete 20 potpuno neupotrebljivih trakica s voskom, koji više liči na sitni šećer namazan na komadić papira. Plus, dođe samo jedna trakica kojom biste eventualno trebale pokupiti ostatak voska, što znači kad je jednom iskoristite, to vam i bi. Čime ćete se očistiti sljedeći put - parola snađi se. Što se tiče uklanjanja dlačica ono je ravno 0. Pokušala sam ih grijati i rukama, pa i fenom, međutim niiiišta.


Obzirom da mi je britvica najmrži odabir kada je riječ o depilaciji, odlučila sam probati Eveline kremu za depilaciju. UŽAS! Bukvalno ničemu ne služi! Prvo što treba sto godina da ikako počne djelovati, a kada počne, onda nekako oslabi dlačice samo pri vrhu, pa se one kidaju. Na sve to, špatulica koja dođe s njom je preoštra, sve sam noge izgrebala! Jedini plus je što je bila neke 4KM, pa i nisam bacila puno para.




Eto, kako vam se sviđaju moji favoriti i jeste li vi imale bolja iskustva sa proizvodima koji su mene razočarali?

Do čitanja,
love,
Dođoška! 

4 komentara:

  1. Ja koristim Eveline kremu za depilaciju ali za ruke, tj skidanje dlacica sa ruku, i super djeluje na tom podruciju, prezadovoljna sam, vec nekoliko mjeseci, a vjerujem da za noge nema bas ucinke, tj meni niti jedna nema, :D btw svidja mi se postic, super je :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ni ja se ne mogu šminkati po vrućinama, jedva čekam jesen da se fino zamaltam :D Moram probati ove LPM tuširalice, još mi je to ostalo :D

    OdgovoriIzbriši
  3. E ovaj Autan ovo je MUST HAVE za mene! Baš ti hvala što pokaza da to postoji.. (nisam ni znala do sad) .. Gdje kupiš ? :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Senka bit će da im je formula preslaba za moje noge :D Hvala ti!
    Neira obavezno ih probaj, sigurna sam da ces se oduseviti!
    Ema Autan mozes kupiti u CM-u, Apoteci, Merkatoru, Bingu.. pa maltene svugdje :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!