utorak, 15. srpnja 2014.

Bobbi Brown Day to Night paleta - recenzija!

Helo bjuti svijete! Već neko vrijeme želim da podijelim s vama svoje utiske o Bobbi Brown paleti, koju sam u posljednje vrijeme počela forsirati. 

Neću previše duljiti s bezveznom pričom, nego prelazim na samu paletu.

Ovo je moja prva Bobbi Brown paleta (zasad i jedina) i bila sam više nego sretna kada je stigla kao poklon od drugarice!

Sjenila dolaze u crnoj kutiji, od tvrde plastike, a kutija se fino zatvara. Prvo što mi se ne sviđa kod dizajna jeste što se kutija ponaša kao ogledalo, pa samim tim nikad je ne mogu fino obrisati, nego uvijek izgleda nekako zamazano, čime god je obrisala. Prednja strana je sasvim jednostavna, sa oznakom brenda. Pozadi su ispisane nijanse, sa kratkim opisom na Engleskom i Francuskom.



Unutra se nalazi 7 nijansi i to 2 matt, 3 metalik-sedefaste i 2 šljokičaste. Na poleđini palete opisane su kao : Ivory, Dusty Plum, Eggplant, Star, Volcano, Diamond, Caviar. Uz ovih sedam nijansi, dobijete i dvostrani kist, koji je u svrhu šminkanja očiju po meni neupotrebljiv.





Sve je u vezi ove palete maleno (ukupna težina je 7,7g), a to je slučaj i sa kistom. Lijeva strana je loš blending brush, dok se desna može koristiti za korektor oko usana recimo.


Što se nijansi tiče, kao što već rekoh, ima ih 7. Tu slijedi moje podijeljeno mišljenje o njima. Kao što ćete vidjeti na swatchevima ispod, jako slabo su pigmentovane! Prva po redu je matt bijela boja, puterasa je i kist je dosta zahvati, međutim kad dođe u dodir s kožom, nestane je! Odmah za njom je "dusty plum", što je sedefasta lila nijansa.. ni od nje ni traga ni glasa. Zatim slijede 4 nijanse, od kojih su 3 nešto više vidljive.

(swatch na prirodnoj svjetlosti, lijevi red sa bazom, desni bez, nijanse odozdo ka gore)


Treća po redu, tj. Eggplant je moja omiljena nijansa. Ljubičasta je, no, opet ne čisto ljubičasta, te mi se jako sviđa kako izgleda na mojim očima. Shimmeraste nijanse su jako suptilne (Star i Volcano), te opet jedna lila metalik nijansa i na kraju matt crna.
(swatch na umjetnoj svjetlosti)


Boje se ne truse i daju se fino blendati, no veliki minus im je pigmentiranost. Mislim da je paleta savršena ili za početnike, ili za djevojke koje pribjegavaju nježnim, neutralnim tonovima na očima. Meni se upravo u toj, dnevnoj verziji, najviše sviđa. Da vedrinu očima, no one ostanu nenaglašene.

Cijena ove palete je $49. Iskreno mišljenje je da je prodaje brend, prije nego kvalitet. Za ovu cijenu se, sigurna sam, može pronaći paleta sa boljom gramažom i pigmentacijom. Ipak, zbog njene sasvim solidne primjene na dnevnoj bazi, ne mogu je do kraja nagrditi.

Na slici ispod je današnji EOTD koji sam kreirala s ovom paletom.





Konačna ocjena 2,5/5!

Do čitanja,
love,
Dođoška!

Broj komentara: 11:

  1. zasto ne pokusas sa tanjim obrvama?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obrve su stvar ukusa, npr ja ne volim tanke obrve nikako jer lice s debljim obrvama izgleda blaze tako da joj ja ne bih preporucila tanje obrve

      Izbriši
    2. at least malo ih "odozgo" sredi

      Izbriši
    3. Ne kontam raspravu oko nečijih obrva (pogotovo anonimno) . Sve je stvar ukusa, ni meni se lično ne sviđaju njene obrve i ne bih ih nikad nosila jer volim drugačiji oblik, ali ako se Jasenki tako sviđa ona će ih nositi neće niko od nas. Da djevojka nije izblendala sjenu ili da ima maskare po kapcima ili tako nešto pa hajd, ali o obrvama... lol :D

      Izbriši
    4. iskreno misljenje, bez ikakvih losih namjera :)

      Izbriši
    5. Upravo tako, nisam fan tankih obrva. Uskoro cu izci na oblikovanje, ali sto se debljine tice, ja sam zadovoljna.

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Samo jos da su boje maaalkice jace.. jer stvarno su divne!

      Izbriši
  3. Sreća pa postoji internet i blogovi pa mogu da se ne zajebucnem i ne kupim slabo pigmentovana sjenila. Prvi i osnovni kriterij kod sjenila mi je da su pigmentovana. Trušenje mi toliko i ne smeta jer svakako stavljam puder nakon šminkanja očiju ukoliko ih baš naglašavam nekim smoukijem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja praktikujem stavljanje pudera nakon sto nasminkam oci :) Drago mi je da je recenzija pomogla, jer stvarno se moze naci jeftinijih, a boljih!

      Izbriši
  4. Ne razumijem ni ja anonimne rasprave,al hajd... Potpisujem i dzenanin drugi komentar :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!