subota, 26. srpnja 2014.

Boyfiend TAG!

Helo bjuti svijete! :) Kod kolegice na Tanje na blogu (KLIK) sam vidjela ovaj TAG i dobro se nasmijala odgovorima njenog dečka, pa sam odlučila da istim pitanjima podvrgnem svog dečka!

Za početak ću reći da se moj dečko zove Adnan, on i moja najbolja prijateljica su kolege s faxa, tako smo se i nas dvoje upoznali. :)
Skupa smo oko godinu dana, mada smo se upoznali 2 godine prije nego smo se počeli zabavljati. S moje strane je to bila ljubav na prvi pogled, a on se pravio važan :p I tako, tri godine kasnije, leptirići još žive u mom stomaku! :)

Totalno smo različiti, počevši od toga da sam ja visoka 163cm, a on 196 :D Tvrdoglavi smo oboje, slušamo različitu muziku, volimo različite žanrove filmova i knjiga, on voli mačke, a ja pse.. jedino što nam je zajedničko jeste ljubav, ali nalazimo zajednički jezik i valjda smo dokaz da se suprotnosti privlače! :)

Slike su nam poredane hronološki, 2012.,2013.,2014. :D



Eh sad, dosta o nama, a evo njegovih odgovora na 22 pitanja o kozmetici i po koji moj komentar! :)


Adnan : Prvo, šta je cilj ovih pitanja?
Ja : Pa da se mi cure smijemo vašem neznanju :D
Adnan : Pfff znate li vi šta je offside?
Ja : Ja znam, na primjeru prodavnice cipela!
Adnan : Pfff.. ok..

(napad je najbolja odbrana!)

1. Šao je tuš? - Slovenski lanac supermarketa :D (na ovo sam oplakala!) 2. Šta je blendanje? - Recimo da je to stapanje dvije vrste određene šminke.. 3. Šta je bockalica? - Nešto čime se šminka nanosi bockajućim pokretima 4. Šta znači kad se proizvod trusi? - Trebalo bi značiti da se mrvi ali s vama ženama se nikad ne zna tako da... 5. Šta znači kada je make-up "cakey" ? - Znači...znači...hmm, recimo neko slojevito šminkanje pa ti lice izgleda k'o torta (Ahahah, pa kaaako k'o torta? :D) 6. Šta je "cut crease" ? - Na ovo nemam čak ni asocijaciju 7. Šta je primer/baza? - Ono prvo, što ide prije svega. Valjda 8. Šta je bronzer? - Ono što tvom licu daje boju bez kvarcanja 9. Konturiranje ? - Pretpostavljam da ima veze sa crtama lica. Recimo naglašavanje 10. Šta znači mat? - Znači da nije gloss (Maaa ja? :D) 11. Top coat? - Gornji sloj nečega, vjerovatno zaštitni, koji čuva nešto 12. Smokey eyes? - Kad odeš vani i napušiš se pa ti trebaju Visine kapi da roditelji ne primijete ništa a možda su i neki tamni tonovi oko očiju (Al' smo bukvalni :D) 13. Gel eyeliner? - Slovenski lanac supermarketa u gelu (Definitivno..) 14. Piling? - Proces skidanja mrtvih stanica kože 15. Termalna voda? - Ljekovita topla voda bogata mineralima koja se koristi za tretiranje kardiovaskularnih, reumatoloških i sl. tegoba (Au, gdje li si ovo izguglao? :D) 16. Šta znači komedogen? - Dio genetičkog materijala koji poseduju komičari i ljudi sa smislom za humor (HAHAHA dragi Adnane :D ali dobar fazon, komedo-gen, makes sense..) 17. Šta je sjenilo? - Ono što ide na kapke 18. Šta je waterline? - Šminkanje nečega, definitivno na licu (možda oči) ali veze nemam kako 19. Korektor? - Ono što ispravlja nedostatke na licu 20. Kamuflaža? - Također 21. Šta je fiksator? - Nešto što drži šminku da se ne po*ebe 22. Šta je finiš? - Kraj

Zar nije pravi znalac? :P Moram priznati da je orginalan i da mu je logičko zaključivanje na vrhunskom nivou :D Šta vi kažete?

Tagujem sve vas koje možete safatati muškarca da ga smarate ovim pitanjima :) Ukoliko to uspijete, ostavite mi link u komentarima, baš me zanimaju odgovori!

Do čitanja,
love,
Dođoška!


Broj komentara: 13:

  1. Ja prosle godine svog smarala kad je bila pomama boyfriend taga, al evo tanja opet pokrenula lavinu :D ekstra su mu odgovori, pogotovo slovenski lanac supermarketa xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto ja prošle godine nisam bila dio blogosfere :D Baš je kreativan, nema šta hahah :D

      Izbriši
  2. Haha, uvijek su bili maštoviti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Doooobar je, mislim da je najbolje odgovorio od svih do sada haha :D Moj je sve fulio :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram izroviti sve vaše da pročitam, da se malo ismijem :D

      Izbriši
  4. Ljubi ga majka, em pametan....em glavit, aaa Jasenka šta kažeš :P

    OdgovoriIzbriši
  5. hahaha, ovim postovima se uvijek dobro nasmijem.. nedavno sam i ja sa svojim uradila ovakav post i bas sam se iznenadila (ne)znanju, ali i dobro zabavila.. heheh.. btw super ste par :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh pa moram sad pronaci tvoj post i hvala na komplimentu!! :)

      Izbriši
  6. ja ne znam pola ovih stvari, a zensko sam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dobro, nisu baš neke informacije od životne važnosti, mora se priznati :D

      Izbriši
  7. pa poprilično dobro zna neke stvari :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!