nedjelja, 27. rujna 2015.

Instagram inspired (fall) look! #2


Mislim da sam već spominjala da inspiraciju za lookove pronalazim na Instagramu, gdje pratim izuzetno talentovane mlade ljude. Ja se trudim da budem među njima, da vježbam tehnike, isprobavam i sam proces mi je jednako zanimljiv kao i krajnji rezultat. Pratimo li se na Instagramu? Moj nick je dodjoska_ 

Jučer sam na stranici WeHeartit naišla (tamo se zovem smileyass) na look sa slike ispod, a nakon što sam djevojku zapratila na Instagramu, definitivno sam željela rekreirati pomenuti look. 



Za lice sam koristila sljedeće proizvode :

Mislim da su svi proizvodi sa slike poznati. Max Factorov puder je jedan od meni dražih pudera, za one dane kada želim laganu teksturu, a dobro prekrivanje. Maybellineov korektor izrabljujem godinama i jedina mana mu je što ga se mora naručivati s interneta. Airspun puder u prahu mi je stigao iz Amerike i odgovorno tvrdim da je to puder koji miriše najljepše na svijetu! S njim setujem područje podočnjaka. Flormarov bronzer ste valjda vidjele u svakom mom postu. On je u nijansi 05 i idealan je za konturisanje. Obzirom da će vam ove perlice biti nepoznate, one su od firme Lsc Orkide. To je turski brend, pisala sam o njemu ranije, bave se kataloškom prodajom. Ja sam imala priliku dobiti mnošttvo proizvoda na recenziju, od kojih su mi tek možda 2 bila loša. Zaista se nadam da će zaživjeti kao brend! Posljednji je voljeni Mary-Lou highlighter od firme theBalm.







Na očima sam koristila četiri nijanse iz Sephorine Color Anthology palete (smeđu, 2 varijante ljubičaste i bijelu), na sredini kapka je Moda nijansa 232, na donjem kapku je ista kombinacija boja, kao i na gornjem, a u waterline-u je Stilla smudge liner u smeđoj boji. Na kapcima imam Farmasijev crni liner i  Glam Eyelash trepavice, model Anabelle.




Obrve sam uredila sa kombinacijom Farmasi proizvoda, sjenilom i olovkom za obrve. Sjenilo i olovka su oboje u nijansi 02. Iako sam ih dobila tek jučer i jučer prvi put isprobala, ovi proizvodi su već ušli u ozbiljno razmatranje da postanu moji all time favorite proizvodi. Jako pigmentovani, ni malo se ne brišu i ne truse se niti mrve. Spremam i detaljnu recenziju, te demonstraciju ovih proizvoda.



Na usnama mi je Wet n Wild ruž u nijansi Cherry Bomb. Nisam ga nosila od prošle godine i ne pamtim ga ovakvog, ali ovaj put mi se baš teško i neravnomjerno razmazivao. Mnogi ga upoređuju sa MAC Divom, no, ja je ne posjedujem, pa ne bih znala da li su slični.





Iii za kraj, još jedna slika kompletnog looka :)




Kako vam se sviđa? :)

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Broj komentara: 11:

Hvala na komentaru!