nedjelja, 11. listopada 2015.

Dodjoska presents : Farmasi True Color Lipsticks - 5 nijansi!


Helou bjuti svijete! Prije desetak dana sam ostvarila saradnju sa još jednom kozmetičkom kućom. Riječ je o turskom brendu, koji nosi ime Farmasi. Do Farmasija se može doći putem kataloške prodaje, moja provjerena djevojka se nalazi na ovom linku!

Prije svega, željela bih pohvaliti Farmasi jer sam primjetila da su svakoj blogerici poslali one proizvode koje ona zaista koristi i kojima piše na svom blogu, a gledali su čak i nijanse. Ja sam dobila mnoštvo ruževa, tuševa i sjenila za oči i obrve, a po nešto od svakog proizvoda sam ostavila za vas.

Dakle, slijedi serija postova o Farmasiju i predstavljanje proizvoda, te moje mišljenje o njima, a nakon što vam ih sve predstavim, objavit ću i pravila nagradne igre, u kojoj možete osvojiti proizvode sa slike ispod.




Eh, sad, ponešto i o ruževima koji su zvijezda današnjeg posta.



Svi su došli u kartonskoj kutijici, na kojoj je ispisana gramaža, a na pojedinim sam primjetila i dodatak "with vitamin E". Pretpostavljam da je to bila neka novija linija, no, nisam primjetila razliku u teksturi.



Ambalaža im nije naročito privlačna. Plastična, minimalistička, sa srebrnim prstenom. Ipak, zaista je čvrsta, kada se ruž zatvori čuje se "klik" i nema straha od otvaranja i oštećivanja proizvoda.



Nijanse koje sam ja dobila su 7,8,10,12,26 i 44. Nijansu 8 sam stavila u darivanje, ali svakako ću vam je pokazati u ovom postu, jer sam je otvarala samo u svrhe slikanja, bez swatcheva, naravno.


Nijansa 7 je koralna, sa ciglastim podtonom. Definitivno nije nijansa koju bih sama izabrala, jer se jednostavno ne osjećam fino sa ovakvim nijansama, no, pozitivno sam se iznenadila kada sam shvatila da uopće nije strašno. :) Pigmentacija mu je sasvim dobra, u dva premaza usne su potpuno obojene. Tekstura je kremasta, a nisam primjetila da se razliva van rubova usana ni da se uvlači u borice. Trajnost mu je oko 4h.



Ovako izgleda na mojim usnama :





Nijansa 08, ona koju ćete imati priliku osvojiti, jeste crvena, sa koralnim podtonom. Vedra, jarka i jako lijepa. Što se tiče teksture i trajnosti, vjerovatno odgovara ostatku drugara iz kolekcije.



Nijansa 10 je nešto zagasitija varijanta crvenog ruža, sa bordo podtonom. Meni je ona jedna od onih pravih, jesenjih, nijansi, koje odlično izgledaju na svjetlijoj puti, ali laskaju i tamnijem, Tekstura mu je jako dobra, ravnomjerno se nanosi i također traje 4h. Svi ovi ruževi imaju blag miris vanilije, koji nije napadan.







Nijansa 12 je jedna od onih teško opisivih nijansi. Crvena, sa roze ili ciklama podtonom. Rekla bih da je ona suptilnija varijanta hrabrog, crvenog ruža. Probala sam je i u kombinaciji sa jačim makeupom na očima i mogu reći da fino idu skupa. Trajnost je 4h, kao i kod prethodnika.







Nijanse 26 i 44 su moji favoriti. Zagasite crvene, jedna nešto plavičastijeg podtona, a druga vamp, šljivasta. 26 je, dakle, hladna, crvena, čini zube bjeljim, a na mojoj puti dominira. Tekstura kod 26 i 44 nije ista, jer 44 se teže i neravnomjernije nanosi. To je obično slučaj sa tamnijim ruževima, s kojima se mora biti oprezan kod nanošenja.



Evo i swatcheva na usnama :)








Evo ih još jednom skupa, swatchani su na ruci, u dva sloja svaki.



Konačni utisci :

Redovna cijena im je 9,00 KM, a trenutno su na sniženju 5,95 KM, po ovoj cijeni se dobije 4g proizvoda. Ruževi su izuzetno kremasti. Sve nijanse, osim ove posljednje, najtamnije, nanose se ravnomjerno, Trajnost im je 4h i nisam primjetila da se za to vrijeme razliju van kutova usana. Također ne isušuju usne, a ne ostavljaju ni stain na usnama, dakle kad se skine ruž, skine se ravnomjerno i bez mrlja. 

Konačna ocjena 5/5! 

Da li ste već imale priliku probati ove ruževe i kako se vama sviđaju? 

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Broj komentara: 5:

  1. Sve ti lijepo stoje a najljepse 44 :D Ja imam 30,prelijep mi je

    OdgovoriIzbriši
  2. Divni su svi ali ovaj 12 mi je naj naj :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni se TC ne svidjaju. Matte i Rouge su mi odlicni, TC ni u snu. Ja prosle god vidjela predobru nijansu kod Marije ali mi je tekstura bila uzas. Mozda su promijenili teksturu od tad, ali i da jesu ne bih probala. GR za tri marke bolji

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja do sad nisam vidjela da tebi i Aneli neka nijansa ruza ne stoji lijepo :) Svidjaju mi se ove tvoje nijanse, ja imam dva TC ruza, i volila bi da su malo manje kremasti, ali fini su i ovako :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!