utorak, 13. listopada 2015.

Dodjoska presents : theBalm Mary-Lou Manizer!

Šljokica mi je u glavu uvrtila da ovaj proizvod zovem Mejra. Jes' vala nekako ljepše i pristaje joj :) Šalu na stranu, ovo je proizvod o kome se mnogo priča i u Youtube beauty zajednici, a također i u blogosferi. Tako da, sve i da sam htjela, nisam mogla ostati imuna na nju!

Radi se o highlighteru, iza kojeg stoji brend theBalm. Skupi su do Boga, ali su ako je suditi po ovom proizvodu, onda mogu reći da i vrijede novaca!



Svoj primjerak sam nabavila sa stranice Feelunique, možete do njega doći ako kliknete tu, dok je odnedavno dostupan i u Hrvatskoj, u drogerijama Bipa. Redovna cijena mu je oko 50KM, dok sam ja svoj uhvatila na sniženju 40%, te ga platila 30KM.

Dolazi u kartonskoj ambalaži, koja oslikava i samu unutrašnjost. theBalm mi inače ima najljepša i najšarenija pakovanja kozmetike i volim što svaki ima neku priču. Tako je Mejra kriva što je prelijepa i popularna. Muke su to!




U sastav se ne razumijem, ali ljudi su ga fino i pošteno napisali, nalazi se na poleđini kutijice.


Kao što rekoh i na samom proizvodu je ovaj djevojčurak, a pakovanje je plastično, iako sam ja živjela u zabludi da je metalno.


Osim samog higlightera, unutra se nalazi i potpuno funkcionalno ogledalo, koje ispunjava čitavu površinu ambalaže.



Ono što mi se ne sviđa, jeste što mi se čini da ovaj "pot" ilitiga posudica, u kome je highlighter, nije baš dobro zalijepljen za dno ambalaže, pa se ljulja, kad ga dodirujem.

Vidite kako ova strana strši van?

Ovo se svakako može popraviti na način da ga izvadim, pa dodatno zalijepim, ali brate za te pare ne bi smjelo biti ovakvih propusta!



Količina mu je 8,5g, što je po meni sasvim

Boja samog higlightera je šampanj, s tim da više vuče na zlatnu. Proizvod se minimalno trusi, a najbolje ga je uzeti ili prstima ili širim, pljosnatim kistom. (Tipa onaj narandžasti iz Essence LE kolekcije) 


Ukoliko se ne izblenda fino, ostavit će vidljiv trag "linije", zato je po meni bolje uzimati malo po malo pa dodavati. Osim kao higlighter, ja ga koristim i kao sjenilo i super mi se pokazao u tu svrhu!


Na mojoj puti ga je teško uhvatiti na kameri, ali uživo se itekako primjeti da ga imam. Na slikama ispod ga nosim na jagodicama obraza, vrhu nosa i iznad gornje usne.



Posljednja slika je s blicem, jer tek tad se vidi efekat :) 


Osim ambalaže, ovom proizvodu nisam našla manu. Mislim da je nepotrošiv, obzirom na količinu u kojoj dolazi i količinu koja je potrebna za jedno šminkanje. Čak i po punoj cijeni, isplativa je investicija, a isto tako vrijedi pratiti i sniženja, te uštediti koju marku. :)

Konačna ocjena : 5/5!

Da li ste ga imale priliku probati? Kakvi su vaši dojmovi o ovom proizvodu?

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Broj komentara: 5:

  1. Jedan od najboljih hajlajtera! Super ti stoji. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Najbolji highlighter na svijetu :D . Obozavam !

    OdgovoriIzbriši
  3. Prelijepooooo... i ja sam zivjela u ubjedjenju da je pakovanje metalno! XDDD :D

    Cekam da dodjem do paletice tri The Balm hajlajtera i da se zadovoljim! :D XDDD

    Lijepa si kao i uvijek! :******

    OdgovoriIzbriši
  4. OMG! Ovo je divno, super si ga uslikala. Da znas da sam i ja zivela u uverenju da je metalna ambalaza! Mejra nas je sve osvojila :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prelepo izgleda :)
    I odlicno ti stoji

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!