utorak, 3. studenoga 2015.

Chitchat #2

Chaos


Nekad davno sam rekla da sebe u životu vidim kao bijelog zeca iz moje omiljene bajke, Alisa u Zemlji Čuda. Trčim kroz život i vičem "kasnim, kasnim!". Život mi, opet, s vremena na vrijeme postane rupa bez dna kroz koju propadam bez kontrole i odjednom se nađem u nekakvoj kućici za koju sam prevelika ili budem premala, pa plivam u sopstvenim suzama. Bilo kako bilo, poenta je da sam većinu vremena zbunjena i ne znam odakle bih krenula ni čega bih se prvog uhvatila, kada je riječ o sređivanju nereda.

Imam spremne slike za barem 7-8 postova, no, obično nemam vremena da uz njih napišem i pokoju riječ, a ako imam vremena, onda nemam volje i tako u krug. Snimila sam i video o omiljenim stvarima od Avona, kao i pet postova o Farmasi ruževima, a i post sa darivanjem. Od čega da počnem?



Past events


Iza nas je Halloween, dan u godini kad puno ljudi pusti svoj alter ego da ispliva na površinu. Da se ne lažemo, puno ih koristi da jednostavno budu slutty, ali šta da se radi. Ja sam ove godine prvi put pokušala kreirati masku i to zbog zabavnog takmičenja koje je organizovano u online školi u kojoj radim kao profesor. Obzirom da mi je bio prvi put ikad, ja sam zadovoljna kako je ispalo, a vi mi kažite kako se vama sviđa?




Plans

Planove imam, to je valjda bitno, jer ako nemaš plan, onda si ga tek najebao. Moji planovi nisu nikakvi od kojih možete očekivati velike pomake u svijetu, ali u mom životu će svakako načiniti par novih koraka. Da se ne lažemo, uglavnom pravim wishlistu. Sredinom decembra mi dolazi drugarica iz USA, a ja svaki dan preračunavam koliku sam svotu novca voljna dati i svaki dan s wishliste izbrišem jednu stvar, a dodam tri. Teško je biti opsjednut šminkom, a i razuman u isto vrijeme. NARAVNO da mi trebaju 4 vrste mat ruževa, a i što da se baci kad su na sniženju.



Jedan od bitnijih planova trenutno, jeste pronalazak toplog doma mojim kučićima. Njihovu mama je lutalica, ali je rasni pas, posavski gonič, a mi smo je zavoljeli od prvog dana otkako smo se doselili u novu kuću. Tata im je nepoznat počinilac, iako je naš drugi pas, Semiz beskrajno zaljubljen u Lili (mamu od kučića). Naše bebe sad imaju 47 dana, 4 su curice, a 2 dječaka. Ukoliko neko od vas želi da im pruži ljubav i topao dom, a i dobije beskrajnu radost zauvijek, možete mi se javiti na Facebook stranicu bloga. (Link je u lijevom ćošku na početnoj strani)

Curice :









Dječaci :







Counting days

Osim iščekivanja rastanka sa bebicama iznad, u iščekivanju sam još dvije bitne stvari. Prva je dolaza bratove i snahine djevojčice na svijet - svakog dana, te Ženskog rokovnika. Sa ŽR sam se počela družiti prošle godine, kada sam ga osvojila u nagradnoj igri na njihovoj stranici, a već je vrijeme da kupim novi. Jedva čekam da vidim svaki uživo i zavirim unutra, pa onda odaberem svog malog saputnika. Ne znam samo kako ću se odlučiti na samo jedan. Ukoliko niste upoznate sa pričkom nastanka ovog slatkog rokovnika, onda ih svakako potražite na njihovoj stranici.



Happy things

Za kraj ovog chitchat posta,  moram spomenuti divnu saradnju između mene i Jasmine sa bloga Makeup Arena . Jasmina i ja smo se dogovorile da joj modeliram za šminkanje, pod uslovom da me slika bez šminke, u procesu i sa finalnim lookom. Obzirom da meni hodanje bez šminke, a ni pojavljivanje na Facebooku u istom izdanju ne predstavlja nikakav problem, začas smo se dogovorile i odradile dva looka. Jasmina će uskoro objaviti slike, a i ja ću ih podijeliti s vama. Za sad sneak peek :



p.s. Jasmina mi je također izbila makar 200KM od ove plate, koristeći na meni proizvode koje nemam u svojoj kolekciji, a koji su me zaista oborili s nogu. Hvala Jasmina!

A vi, kako te? :)

Do čitanja,
love,
Dođoška!

4 komentara:

  1. Predivno te je našminkala :D Nadam se da ćeš ubrzo udomiti cuke al' u dobre ruke :D :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan look za noć vještica :) predivno te je Jasmina našminkala. A rokovnike volim iii nekako uživam da ih imam svakakvih,makar da ih gledam samo. Pogledat ću tu stranicuuu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predobar look za noc vjestica! Cim dobijes stvarcice iz USA, stavi u na fb i na indtagram, da ne fulimo :D Rokovnike bas i ne koristim, ali se mora priznati da su bas lijepi...
    Vec sam ti na stranici komentarisala da mi se svidja kako te je Jasmina nasminkala, ali moram i ovdje ponoviti...Prelijepa si!
    Kucici su premedeni i od srca im želim skori pronalazak lijepog i toplog doma!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!