utorak, 5. siječnja 2016.

Chitchat #4, New in & Birthday Wishlist!

To Sum Up 
Helou bjuti svijete! Još uvijek sam u potpunoj nevjerici da je 2015. iza nas i da u ovom 2016. ljetu, punim 24 godine. Ja se ne osjećam ni starijom ni zrelijom s godinama, pa me malo plaši kako to sve funkcioniše i kad je zapravo čovjek spreman za neke bitne životne odluke i da li ću ja ikada biti? Možda ću se jednog dana samo probuditi i shvatiti da imam sasvim novi život. Neki glamurozan, bogat, ispunjen.. šta je? Pa mogu valjda maštati!

2015. me slomila u paramparčad, ali me i divno sastavila, dodavši mi po neku lijepu titulu uz ime. Kolegica. Učiteljica. Tetka. Svim se jednako ponosim.

Ovih dana sve više i više primjećujem, da mi se realnost, zapravo sviđa puno više od lažnih, savršeno namještenih priča, za koje će stranci reći "blago njoj". Tako ću vam reći da je moja Nova godina bila sasvim dobra i ni malo glamurozna. Radila sam od 10-20:30h, u prelijepoj atmosferi, uspjela sam čak i sebe našminkati i sjesti da me isfriziraju.

Oči su mi se vidno zatvorile zbog umora :D


2016. sam dočekala u malom restoranu, za stolom sa još tri meni bitne osobe, uz odličnu hranu i tamburaše. Obukla sam staru haljinu i stare cipele i bila istinski sretna, što sam tu gdje sam.

New Beginnings 


U Novu sam također ušla sa par noviteta, koje mogu zahvaliti sebi i ljudima oko sebe.
Sebi od sebe sam uzela sljedeće : Olival 100% Arganovo ulje, NYX Matte fixator, uvijek voljeni Max Factor Facefinity, tamniju nijansu Catrice multi-color rumenila (svjetliju sam dobila u paketiću od Catrice-a i ostala oduševljena - pisat ću i o njima), te novi okvir za naočale.



A na poklon sam od dečka dobila dugo željeni Zoeva Copper set kistova, (sebi od sebe sam dodala "najmanji kist na svijetu"), a od mame stolicu za šminkanje klijentica, na čemu će joj moja leđa biti vječno zahvalna.





Farmasi me također obradovao, poslavši mi na adresu katalog, u kome smo se pojavile ja i nekolicina kolegica blogerica.



Jučer mi je stigao i uranjeni rođendanski poklon od tetke i rodice. Voljena L'Oreal Million Lashes maskara u pakovanju sa još jednom zelenom, šljokičastom, BareMinerals Warmth puder - bit će odličan za konture, NYX Matte fixator (rodica i ja imamo isti ukus, očito) i Ciate adventski kalendar sa 24 mini laka za nokte! :)



Prvog januara sam se osjećala kao prebijena mačka, pa sam se vukla od kreveta do kreveta, vukući za sobom novi broj Ljepote & Zdravlja i još uvijek nisam otišla dalje od prvih par stranica.

U novogodišnje odluke bih voljela vjerovati, ali pomalo bojažljivo, priznajem, da se sad već dovoljno znam, da bih znala koje imaju neke šanse da se ostvare, a koje su čisti bullshit.

Do sad sam vjerovala da mi fali alat i proizvod, kako bih imala dobre obrve, a kad sam sve skupila, shvatila sam da nije to problem, nego ja to jednostavno ne znam! Ipak, vježbam, učim, a pohvalila me i Šljokica, inače Tito obrva.



Ipak, želim vam reći da sam odlučila kupiti novi krevet i preurediti sobu, a onda, možda, ponovo pokušati spavati u njoj. (U svojoj sobi ne spavam otkako mi je umrla Dora - moj pas)

Odlučila sam i malo aktivnije snimati videe za svoj YouTube kanal, počevši sa vlogom iz Nizozemske. - Prošle godine mi je odlazak tamo bio najveća želja, a evo, sada ću je konačno i ostvariti. Putujem dan poslije rođendana, dakle 6.2..

Odlučila sam i od svake plate kupiti sitnicu koja nije kozmetika, ili otići nekuda,  jer sam shvatila da sam zapala u opsesivnu rutinu, kupovine kozmetike koju slažem i ne koristim, jer nikud ne idem. 

Eto, mislim da je skromno i realno. Željela bih reći da ću pregledati sve filmove i pročitati sve knjige, koje godinama prepisujem s liste na listu ili da ću redovno trenirati i doručkovati svakog dana, spavati 8h i uvijek skidati šminku prije spavanja - ali znam odmah da će to biti laž. Zato te stvari neću odlučivati, nego slaviti neke manje pobjede, koje u silnom trudu da ostvarim neostvarivo, uvijek previdim.

Spreading the Happiness

Svakodnevno me na Facebooku veseli par stranica, pa ih dijelim s vama, da svratite tamo, kada vam treba doza pozitivnog raspoloženja.

Bright SideHappiness IsClassical Art Memes

Wishlist

Eh, što se rođendanske liste želja tiče, tu ću također pokušati biti realna i umjerena, mada odmah znam da lažem samu sebe.

*sve slike su preuzete s Interneta

Što se očiju tiče, želim :

Morphe 350 paletu



Urban Decay paletu koja je nastala u suradnji sa Gwen Stefani

te Zoeva Cocoa Blend paletu



Što se usana tiče, želim :

NYX Suede ruževe u nijansama Soft-spoken, Life's a Beach, Cherry Skies, Tea & Cookies, Pink Lust i Orange County.



Te NYX Whipped Creme ruž i Natural olovku.



Što se lica tiče, želim :

Anastasia Beverly Hills highlighter, u nijansi So Hollywood




MAC Face&Body puder u nijansi C1



Te MAC Studio Fix puder u nijansi NC15



Od "ostalog", želim svoj Calvin Klein Beauty parfem


Kofer za šminku iz Alexandar Cosmeticsa, jer mi je stari postao premalen, a i pokvarila sam ga.

Kozmetičko ogledalo sa LED rasvjetom i uvećanjem, za mene ćoravu



Te knjigu "Neprocjenjivo", od divne Martine Mlinarević Šopte.





Eto :) Mislim da ipak nisam pretjerala, kako ja to znam :) Eh sad, pošto će se garant naći neka anonimna duša da prokomentariše kako se wishliste prave da biste neofirno rekli ljudima šta da vam kupe, moram se ograditi i reći da se barem ja družim sa ljudima koji me otvoreno pitaju šta želim ili šta mi treba, a i ja isto tako otvoreno kažem, jer smo svi skupa davno prerasli fazu kupovanja dezodoransa Malizia za rođendan. Tako da, sve što ja sebi od svoje plate ne kupim, uopće se ne bunim da mi kupe moji prijatelji, porodica, momak.. hell, pokrenite i GoFundMe što se mene tiče! :)

Eh, sad mi recite, imamo li kakvih, zajedničkih, tihih patnji?

Također želim da vam se zahvalim što ste me pratile još jednu godinu i što skupa sa mnom krećete u nove avanture! Želim vam puno zdravlja, sreće, uspjeha i ljubavi u 2016. godini!

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

3 komentara:

  1. Soft spoken kupi obavezno, tekstura mu je super, lahko se maze i dugo traje samo sto nije transfer proof i ne trpi bas hranu. Inace divno izgleda na usnama i uopste ne isusuje

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja ti moram poslati jedno srce!!!



    <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!