subota, 17. rujna 2016.

Stop znojenju?!

Helou bjuti svijete!

Današnji post je nešto drugačiji, no, odavno razmišljam da podijelim s vama riječ-dvije o proizvodu koji mi je promijenio život. Svega mi.

Dakle, ja sam debela osoba. Imam makar 20kg viška, a i hormoni mi ne štekaju baš najbolje. Epilog te divne kombinacije je da se znojim nenormalno i još gore moj znoj ne da smrdi, nego zaudara na kilometar. Nosim isključivo pamučnu odjeću, tuširam se minimum 2 puta dnevno i presvlačim se 3-4 puta dnevno i ama baš ništa od toga ne pomaže. Probala sam svaki mogući dezodorans iz drogerija (apotekarske nisam) i sa svakim sam ostala razočarana.

Eh, tu na scenu dolazi zvijezda današnjeg posta - Rexona Maximum protection, dezodorans u kremi.
Dok sam radila u dm-u, ugledala sam ga na polici i prvo me zaintrigirala njegova visoka cijena od skoro 12KM. Razmišljala sam da mora da je nešto poseban, čim je najskuplji, pa reko' da probam. To se desilo nekad prošle godine, a moje oduševljenje ovim proizvodom ne jenjava sve do danas.

Evo malo tehničkih detalja :

Dolazi u kartonskoj kutijici, na kojoj su ispisani podaci o sastojcima, načinu upotrebe i sličnim, osnovnim informacijama.

Nemojte me držati za riječ, ali mislim da dolazi u šest verzija, kojima se razlikuje miris. Obzirom da ih nikada nisam mogla otvoriti i provjeriti miris, tako sam nasumično uzimala koji dođe pod ruku, pa vjerujem da sam ih probala sve. U tom smislu mogu reći da ni jedan miris nije napadan, već svi mirišu, jednostavno čisto i svježe.



Sam stick je nešto veći i lijepo leži u ruci, zaštićen je poklopcem koji potpuno naliježe i tako štiti proizvod od isušivanja, a proizvod se dozira mehanizmom na okretanje.


Dolazi zaštićen folijom, koju možete i sačuvati, čisto radi dodatne zaštite.


Na samom vrhu,. nalaze se otvori manjeg i većeg promjera, kroz kojeg izađe pozamašna količina proizvoda, koji je u svakoj verziji bijele boje. Kada ga se nanese, treba mu dati minimum tri minute da se osuši, jer će se u protivnom preslikati na odjeću i ostaviti bijeli trag. Kada se osuši, onda ste mirni.


U sastojke se ne razumijem, no, evo ih na slici ispod, za one kojima to bolje ide.



Sumirati utiske je zaista lako, jer za ovaj proizvod nemam ni jedne loše riječi. Ukoliko se istuširam ujutro i nanesem ga, mogu biti mirna cijeli dan, bez da se moram presvlačiti još dodatna 2-3 puta. Znojim se i dalje, ali znatno manje, a  znoj ne zaudara, nego miriše na čistoću.

Testirala sam ga u svim mogućim uvjetima i prošao je sve testove!

Upratila sam da ga se ima kupiti u dm-u i Bingu, a nisam ga vidjela u drugim prodavnicama. U dm-u često bude na sniženju, pa košta oko 9KM, a količina od 45ml bude mi otprilike mjesec i po dana.
Za one koji žive na području Tuzle i okolici, ostavljam link do profila djevojke, od koje kupujem ove dezodoranse po cijeni od 7KM : KLIK.

Otkako ga koristim pravim zalihe, pa tako uvijek u šteku imam barem dva, a s vremena na vrijeme na par dana ubacim bilo koji drogerijski dezodorans, čisto da ga se koža ne zasiti.

Da li ste ga i vi probale i kako ste zadovoljne učinkom?

Do čitanja,
Love;
Dođoška! 

4 komentara:

  1. Ja non stop kupujem Dove, izgleda isto ovako i meni je odličan, ulovim ga na sniženju u CM-u po 7KM, a inače je isto 12 KM. Al svakako ću pogledati kod Edise ovaj kad si ga tako nahvalila :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Imamo slican problem.Bas tako 2-3 puta se tusiram i mjenjam odjecu ali nista.Kupit cu ovaj pa cemo vidjeti da li mi pomaze.LP
    Posjeti i moj blog nova sam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Imamo slican problem.Bas tako 2-3 puta se tusiram i mjenjam odjecu ali nista.Kupit cu ovaj pa cemo vidjeti da li mi pomaze.LP
    Posjeti i moj blog nova sam.

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam rexona preparate, jedino mi oni drze stvar pod kontrolom :)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!