petak, 29. kolovoza 2014.

Dodjoska presents : Ecotools brushes!

Helou bjuti svijete! Večeras vam donosim recenziju kistova koje sam dobila na poklon od prijateljice, a kako me njen izbor nikada ne razočara, nisam sumnjala da će pogoditi i ovaj put.

Riječ je o Ecotools setu kistova.
Ecotools je jedna od onih firmi koje koriste prirodne materijale u izradi svojih proizvoda. Tako da je i ovaj set kistova napravljen od bambusovog drveta i kažu da je "earth-friendly"!

Set od pet kistova dolazi u finom nesseseru, odnosno futroli, koja se otvara na rajfešlus, a na samoj futroli su nacrtani listovi, što i vidite na slici ispod.



Kao što rekoh, u futroli se nalazi 5 kistova i to ( s lijeva na desno, prema Ecotoolsu) :

1. kist za korektor
2. kist za nanošenje sjenila
3. kist za nanošenje pudera u kamenu/prahu
4. kist za blendanje sjenila
5. kist za usne


Sve drške su iste veličine, nego sam ih ja retardirano poredala.

Za ovaj kist, na slici ispod, Ecotools kaže da je namijenjen nanošenju i blendanju korektora, međutim, ja ga još ni jednom nisam koristila u tu svrhu, nego mi se pokazao kao oooodličan pencil/blending kist. Pretpostavljam da i korektor dobro blenda! :)


Sljedeći je, opet prema Ecotoolsu, kist za nanošenje sjenila. Moram se složiti da je super za tu namjenu, ali ako imate nešto veće kapke, jer je i sam kist glomazan. Ipak, osim tog nanošenja sjenila, ovaj kist je pravo malo čudo za blendanje! Vrlo često posežem za njim, kada želim izblendati prelaze!

Na redu je moj lični favorit! Svi kistovi su fluffy i o tome ću reći nešto kasnije, međutim, ovo predivno čudo je najmekši kist koji sam ikad dodirnula! Ne znam ni s čim bih ga uporedila da vam opišem tu divotu! Dakle, osim što je jako mekan, također svoj posao radi savršeno! Na njemu se ne zadržava previše proizvoda, a on ga fino izblenda po licu.

Opet jedna zbunjujući kist, ovaj put, to je, po Ecotoolsu, "blending brush". Ne kažem da on nije za blendanje, jeste, ali je više pencil brush, iako tek sad vidim da se slika nije izoštrila, pa ćete mi morati vjerovati na riječ. On je odličan za one sitne prelaze u kutu oka, ili za nanošenje sjenila uz donje trepavice.


Posljednji je kist za usne, odnosno za nanošenje ruža. što super radi, ali ja sam mu našla još jednu primjenu, a to je nanošenje sjenila na waterline, odnosno setovanje kreona ili za pravljenje gradient lookova na očima, koje u posljednje vrijeme često nosim, a svima se sviđaju! :) Žao mi je jedino što nije dovoljno pljosnat da bi bio kist za nanošenje gel linera!
Gore spomenuh da me prije svega, oduševila mekoća ovih kistova!! Dlačice na kistovima su od taklona, odnosno posebnog, antialergenog sintetičkog materijala. To im daje posebnu mekoću, a kao i svim pozitivnim osobinama, EcoTools firma se diči i time da su cruelty-free, odnosno ne maltretiraju životinjice kako bi napravili svoje proizvode. 

Ukoliko ste imale priliku doći u kontakt s ovim kistovima, onda znate zašto kažem da su "fluffy". Bukvalno nešto najmekše što sam ikad dodirnula! Podsjećaju me na pliš! 

Dlačice ne ispadaju, a drška je jako kvalitetna. Svaki kist na sebi ima ugravirano slovo "e", odnosno zaštitni znak EcoToolsa. 

Dakle, ukoliko zelite jedan fin set, koji stane u svaku torbu, pa je samim tim savršen za putovanja, koji sadrži kistove nježne prema vašoj koži, onda je ovaj pravi za vas! Možete ga naručiti sa iHerba i to preko OVOG linka, a cijena tamo mu je $16,99!

Moja konačna ocjena za ovaj set je 5/5! 

Da li ste već probale ove ili slične kistove od EcoToolsa? Kako ste zadovoljne? 

Do čitanja,
love,
Dođoška!

Broj komentara: 5:

  1. mozda nekad da pises i o kosi posebno kako se izboriti sa tankom kosom i dovesti je u red da lici na nesto posto si i ti spomenula da imas tanku kosu jest da nema veze s ovim postom komentar al eto prijedlog neki za ubuduce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala lijepo na prijedlogu! Post o kosi je u pripremi, ali će malo pričekati, jer trenutno koristim terapiju, koja još nije gotova, a želim njeno djelovanje prikazati baš u tom postu! :)

      Izbriši
  2. I ja koristim ove kistove, samo moji imaju malo drugačiji metalni dio drške, pa me zbunilo ovo, morala sam guglati da vidim je l' su i moji Ecotools. :) Odlični su, so fluffy I'm gonna die. :) I posebno mi se sviđa to što ne eksperimentiraju na životinjama.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala, ali odlicno izgledaju :) meni bas danas stigli real techniques kistovi pa sam isto sretna :D super sto su mekani, meni je to dosta bitno, ne volim grube i ostre kistove na licu, tesko mi se pigment rasporedi s takvima :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Uvijek sam se bojala probati (ne znam ni ja zašto) ali sada mislim da si naručujem neki njihov set! :D Sviđa mi se i to što su cruelty-free....

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!