nedjelja, 24. kolovoza 2014.

Dodjoska presents : Maybelline NY Baby Lips

Helou bjuti svijete! Da, živa sam, postojim, međutim obzirom da sutra imam jaaako važan ispit, moje postojanje se svodi na ispijanje kafe i analiziranje soneta! :)

Ipak, uspjela sam ugrabiti jedan Baby Lips balzam, iz svog Cm-a. Cijena u Cm-u mu je 3,80KM!

Večeras vam donosim recenziju istog!

Balzam dolazi zapakovan u kartonsko-plastičnu ambalažu, što mi se svidjelo, jer me ne bi iznenadilo da pojedine gospođe i balzam otvore i probaju. Svega se nagledate kad radite u drogeriji.

Ja sam uzela plavi, jer sam totalno nepredvidiva. NOT! :) Njegovo ime je Quenched.



Osim njega, može ih se naći u još u zelenoj, ljubičastoj, roze, narandžastoj i tamno-zelenoj boji. Svaki od njih ima svoj "okus".

*slika preuzeta s interneta



Na kartonskoj ambalaži nalazi se informacija da ima SPF 20, da nudi 8h hidratacije usnama, kao i ostale informacije o zemlji porijekla, trajnosti proizoda i td.



Navedeni su također i sastojci.



Sam balzam dolazi u plastičnoj ambalaži, na poklopcu je ispisano BABY LIPS.



Unutar ambalaže nalazi se 4g proizvoda  i to mi se jako svidjelo!



Sam vrh je zaobljen.



Eh sad što se tiče samog proizvoda..

Kad sam ga tek otvorila, pomirisala sam ga i svidio mi se blagi, slatkasti miris. Na usnama ostavlja vlažan, gotovo uljni osjećaj i fino se razmazuje. Prvo što mi se nije svidjelo je da se proizvod klima unutar ambalaže  i imala sam osjećaj da će svaki čast ispasti, iako sam ga odvrnula vrlo malo. Zatim onaj slatkasti miris s početka, koji mi se svidio, gotovo me naveo na povraćanje, kad sam balzam nanijela na usne! Nisam pretjerano osjetljiva na mirise, ali ovaj je intenzivan, miriše na sapun ili Nivea kremu i što je najgore, ostaje u ustima. Imala sam osjećaj kao da sam zagrizla sapun.

Pomislila sam da sam ga malo previše nanijela, pa sam skinula, sačekala pola sata i nanijela ga opet, ovaj put pazeći da ne idem pretjerano u unutrašnjost usana, ali ponovilo se isto od prošli put. Osjećaj sapuna u ustima i prejak miris. Tako je moj Baby Lips otišao u kutiju i vjerovatno ću ga proslijediti nekome ili ga gledati čisto zbog lijepog dizajna, ali čisto sumnjam da ću ga nositi, jer ne vidim poentu. Obzirom da nisam izdržala više od 5 minuta s njim na usnama, ne mogu reći koliko njeguje i hidratizira usne.

Sad nemam pojma da li je to slučaj samo s ovim balzamom ili i svi ostali imaju tako jak miris i ostavljaju isti okus u ustima. Ako je to slučaj, mogu me slobodno zaobići. Zato bih voljela čuti vaše mišljenje, ukoliko ste već probale Baby Lips balzame?


Konačna ocjena 3/5, a plusevi idu na gramažu, cijenu i izgled. Kvalitet ambalaže iznutra i sam proizvod 0.

Do čitanja,
love,
Dođoška!


Broj komentara: 16:

  1. Koristim Baby lips duze jer je kod nas nesto ranije stigao, tj ima ga stalno u Mulleru. Imam bas taj plavi i zuti. Meni je stvarno odlican sto se tice hidratacije, ne radi neka cuda, ali ja inace imam jako suha usta i labello mi npr ni malo ne pomaze a on mi je skroz ok. Miris je malo intenzivniji, zao mi je sto ti toliko smeta. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam pretjeranih problema s hidratacijom, pa mi to i nije prijeko potrebno, ali miris me ubio u pojam! :/ Mozda neki drugi bude bolji :)

      Izbriši
  2. Ja sam nedavno kupila Cherry Me i odmah dobila dosta komplimenata na racun boje, a sasvim dovoljno hidratizira usne! Definitivno ga probaj! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci Sejla, Cherry Me je na "to buy" listi! xoxo

      Izbriši
  3. Ja sam Cherry Me kupila još davno u Berlinu. Miris mi je predivan, ali nisam ljubitelj te providne crvene boje. Ali opet ga koristim, ne mogu da odolim mirisu :D Idući mi je Pink Punch :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne zelim da se pomirim s tim da me omiljena boja izdala haha! Bit ce da cu probati te ostale, da se probam izmiriti s Lipsićima :D

      Izbriši
  4. Marketing je mocna stvar drage moje a mi se praznoglave glupace upecale..Ja imam sve...I ne vrede nista...Nisu nista posebno...Tuga i jad koliko smo glupe i upecamo se na svakiu mocnu i skupu.kampanju..Kada cemo nauciti da cenimo kvalitet i pravu vrednost..Nikada mislim..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ja sam kombinacija "kud svi tu i mali Mujo" i onog "ne vjerujem dok sama ne ocijenim", tako je bilo i s ovim. Čitala sam podijeljena mišljenja i odlučila da donesem svoj sud, a što se tiče ovog konkretno sve sam već rekla, možda dam šansu drugim. :)

      Izbriši
  5. Sva ovo frka oko Baby lips prolazi pored mene i nemam želju da probam :) Možda, možda nekad kad potrošim zalihe, ali kao što komentar iznad napisa: marketing je moćna stvar :) Ponekad je teško oduprijeti se, ali mislim da nemam potrebu da imam sve u kolekciji jer to bi bila životna zaliha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto nisam kolekcionar ničega konkretno, tako da nemam želju da ih sve pokupujem. Ovaj sam uzela da zadovoljim vlastitu znatiželju, sama pala, sama se ubila haha :D

      Izbriši
  6. Imam sve baby lipseve i moram priznat da su meni super za ovaj ljetni period, a mirisi su mi odlični :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zao mi je sto ti se nije dopao ,i sto si imala malo lose iskustvo sa njim.Ja sam ih koristila i pre nego sto su stigli kod nas,ali me nisu specijalno odusevili.Pakovanje je slatko,miris je ok,ali daleko je od savrsenog balzama..Moje usne nisu zahtevne ,ali da jesu ovo ih definitivno ne bi hidratiralo.Sve u svemu velika reklama ,niokocega..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je također žao! Nisam očekivala neku magičnu hidrataciju, jer kao što sama kažeš, tako ni ja nemam zahtjevne usne. Tekstura bi i prošla, da nije mirisa :)

      Izbriši
  8. Kupila sam neki dan tri- pink punch, cherry, i zeleni od mentola. I kako su mi se svidjeli kupila sam dupli rozi i crveni jer su bili na nekoj akciji ( u inostranstvu sam uzimala ). Ok, jeste marketing odradio svoje, i svasta se pisalo, te valjaju, te ne valjaju, ali meni su sasvim ok. Nije da cu posegnuti za njima kad mi usne bas ispucaju, ali ovako za svaki dan su mi super. Posebno Pink Punch, divnu boju ostavlja i super mirise. Vec sam kupila i preostala tri, ali njih jos nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su izgledom jako lijepi i svidjela mi se gramaža, to sam pisala, ali me miris jako odbio. Obično kad imam takvo iskustvo s jednim proizvodom, onda sam skeptična i oko ostalih iz iste linije, no, ne mora značiti da je ovo pravilo, možda je moj bio izuzetak. Zato sam i rekla, dat ću im još neku šansu da se izmirimo! :)

      Izbriši

Hvala na komentaru!