četvrtak, 14. kolovoza 2014.

Fashion new in!

Helou bjuti svijete!

Nedavno sam malo shoppingirala, pa sam odlučila da podijelim s vama šta sam to ulovila.



Primjetit ćete da ne patim od brendova, nego više volim da je ono što kupim udobno, kvalitetno i da se ja u tome dobro osjećam. Mjesta na kojima kupujem su razna, a nerijetko su to second-hand prodavnice, u kojima nađem unikatne, jeftine stvari!

Pa da počnem! Kupila sam 3 torbe, a dobila još 4 - dvije od rodice, jednu od mame i jednu od tetke. Šta će mi tolike torbe, iskreno nemam pojma, ali bile su toliko jeftine, da čak i kad bih ih nosila samo po jednom-dva puta, pa ih proslijedila dalje, ne bih štetovala.

Prva je ova torbica srednje veličine, u koju stane puno više stvari nego što sam očekivala, ali puno više! Sviđa mi se njen neobičan dizajn, nježne boje i ovaj cirkončić! A i cijena je bombon - 5KM
 

Druga je malena, tirkizna torba, koja je savršena za staviti samo novčanik, mobitel, vlažne maramice i ključeve u nju. Super za ponijeti u kupovinu ili za neke svakodnevne aktivnosti. Koštala me 3KM.


Treća je veća i nije tako čiste, smeđe boje, kao što se čini na slici. Uživo čak vuče na sivo. Ima dosta prostora u njoj, a i sviđaju mi se detalji na prednjoj strani. Bit će savršena za fax! Platila sam je strašnih 5KM

Dvije koje sam dobila od rodice su prave ljetne, šarene.

Prva je ova smeđa, sa žutim i narandžastim kružićima. Neobičnog je oblika i srednjih dimenzija. Sviđaju mi se boje i nekako me razveseli, čim je ugledam :)


Druga je veća i duža. Naprijed ima 4 džepića, a takvih detalja meni nikad dosta, jer vazda nađem nešto da poguram u njih. Naramenice su joj dosta čvrste, pa super dođe kad imam više stvari za ponijeti sa sobom.


Još jedna poklonjena, ona koju sam dobila od mame je klasična crna. Ona mi je malo čudna, jer iako s vana ne izgleda tako, ima ogroman prostor unutra, te nemam pojma čime bih ga popunila, pa se sva nešto izvije. Jedino da stavim kakvu duxericu u nju kad pođem van navečer :D Super će doći za obaveze na faxu, kad imam dosta stvari sa sobom, ali nije mi za svaki dan, zbog već pomenutog, pretjerano velikog, praznog prostora.



Posljednja je ova ljetna, cvijetna, koju sam dobila od tetke. Tetka ju je kupila u CM-u. Platnena je i jako mi se svidjela na prvi pogled, sa svim tim rozim cvjetićima.



Međutim, kad sam je prvi put ponijela napolje, primjetila sam da mi nonstop nekakva bijela zrnca ostaju po odjeći. Ta daaa, torba se sva ogulila! Ovo me baš razočaralo, jer sad je mogu samo baciti.. Poslije sam to ispričala prijateljici i ona mi je rekla da je kupila istu takvu i da joj se isto to desilo. Svašta..



Kupila sam dvoje platnene pantole. Oboje su na gumu, jako su udobne i ubile su se za ovo toplo, ljetno vrijeme!

U prve sam se zaljubila zbog printa! Zar nije divan? Ko još ne voli cvjetiće :)



Iako su čak 92% sintetika (8% elastin), uopće nemam onaj ljigavi osjećaj kad ih nosim, kao što je to slučaj inače, kad je u pitanju sintetika. Dobro me služe preko dana u casual varijantama, kao i navečer, kad ih podignem dobrim štiklama. Možete ih voljeti ili mrziti, ja ih obožavam.



Druge su pamučne, crne, imaju gumu oko struka i oko članaka. Imaju onaj "dimije" oblik, mada ne pretjerano, a uzmite u obzir da sam ja kruškolikog oblika tijela, tako da mojim balvančićima njihova širina fino dođe. Ne sviđa mi se jedino što se brzo gužvaju, ali nije strašno.



Oboje sam platila po 8KM.


Kupila sam i ovaj cvijenti šorc, koji moja mama prezire, ali meni se taaako sviđa! :) Ipak, mislim da ću ga pokloniti nekome, prije nego ga ikako i obučem, jer je išao na sud kod nekoliko osoba i niko ne misli da mi dobro stoji.. dobro je da je koštao 3KM! :)



Zatimmm sam ulovila 2 majice. Što se odjeće tiče, pogotovo majica, nosim pamuk u 99,9% slučajeva jer se grozim od pomisli kako sam se oznojila i smrdim :D Ove majice su 100% pamuk, a platila sam ih po 5KM.


Pošto mi je falila plava majica (nije, lažem), uzela sam ovu, sa The Rolling Stones zaštitnim znakom. Mislim da je fin detalj :)


Također, još jedan sladak detalj nalazi se na leđima, a to su ovi dugmići



Posljednje što sam uzela je ova majica sa 3/4 rukavima, koju nosim u svakodnevnim kombinacijama, na pantole i patike. Ona također, vidi čuda, ima plave detalje! :)



Mislim da sam super prošla za 42KM i 7 stvari! (+ 4 poklonjene)

Kupujete li vi na ovakvim mjestima? Kako vam se sviđaju moji ulovi? :)

Do čitanja,
love,
Dođoška!

Broj komentara: 6:

  1. Dobar ulov! Prva torba mi je prelijepa. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kad ti dosade prva i ova crna predzadnja torba, slobodno ih proslijedi meni :D

    Iiiii baš mi se sviđaju ove cvijetne šarvale, veri veri naajs ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super si stvari našla, prva torba mi je favorit :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!