petak, 1. srpnja 2016.

Brand Takeover : Catrice


Helou bjuti svijete! 

Nedavno sam na Facebooku stranici objavila da želim uvesti novu rubriku na blogu, a konačno sam joj smislila i ime "Brand Takeover". Ko me zna, zna i da se više slabo mogu sjetiti i najobičnijih izraza na bosanskom jeziku, tako da slobodno kolutajte očima do mile volje što koristim posuđenice. Sorry not sorry. 

Dakle, koncept ove rubrike je sljedeći : kreiram look koristeći isključivo proizvode jednog brenda. Ukoliko ne posjedujem određeni proizvod, ubacit ću nešto istog cjenovnog ranga. Također ću se potruditi da što više pravim step-by-step tutoriale, a možda i po neki video. 

Obzirom da mi je nedavno stigao paket u kome su se nalazili Essence i Catrice noviteti, odlučila sam da je ovo idealna prilika da isprobam neke od noviteta, a svakako ću ih i zasebno predstaviti, kada ih dobro isprobam. 

Kao što je naslov dao naslutiti, danas je glavi Catrice! Vjerujem svima dobro poznati, drogerijski brend, nižeg do srednjeg cjenovnog ranga. Već dugo se igram sa njihovim proizvodima i zaista rijetko ostanem razočarana ili ravnodušna. 

Na slici ispod su proizvodi kojima sam keirala look.




Kao i prije svakog šminkanja, lice sam očistila i nanijela Balea Sensitive kremu, koja mi je saborac u borbi protiv ljuspica oko obrva, koje su posljedica Dermatitisa.



Zatim sam otpočela sa bazama.

Bazu za sjenilo imam već duže vrijeme i često posegnem za njom jer odlično obavlja svoj posao.

Baza za lice je stigla u najnovijem paketiću i imala sam je prilike koristiti tek tri puta, pa ne mogu reći ništa više osim da nije masna, fino se razmazuje i ostavlja baršunasti osjećaj na koži, a nisam primjetila pretjeranu razliku, kada je u pitanju vidljivost pora, iako ona obećava da će ih sakriti i umanjiti.





Oči uvijek prve šminkam, pa ni ovaj put nije bio izuzetak.

Da bih našminkala oči, koristila sam proizvode sa slike ispod.



Otpočela sam nanoseći nijansu označenu brojem 1, preko čitavog kapka, a nijansu označenu brojem 2 u sam pregib i malo iznad pregiba. Paleta koju sam koristila jeste Nude Chocolate. Broj tri sam koristila kasnije, pa ću to napomenuti.




Zatim sam preko cijelog kapka nanijela nešto stariji Catrice-ov proizvod. Zove se Satin Stay u nijansi 020 Belga-Vu, a riječ je o kremastom sjenilu, koje se suši. Mislim da ga se više nema kupiti, no za ovaj korak svakako može poslužiti bilo koji proizvod slične teksture. Bitno je dakle da je bijel i ljepljiv. Obzirom na brzo sušenje proizvoda, ovaj korak nisam uslikala, ali zato jesam naredni, a to je kada sam dodala mat žuto mono sjenilo u nijansi 010 Sunny We Love You. Ovo sjenilo sam dobila kao gratis uz nešto drugo i nisam sigurna da li ga ima u prodaji.

Sjenilo sam nanijela tapkajući sloj po sloj, kako bih dobila na intenzitetu.



U sam pregib sam nanijela mono sjenilo u nijansi 600 Blackwood Forest. Obzirom da sam i njega dobila na poklon za Bajram još prošle godine, ne znam da li ga još ima u prodaji. Svakako je ovo samo prijedlog prema kojem vi možete kreirati nešto svoje,s a drugim proizvodima.

Ovu tamnu nijansu ponovo sam blendala sa nijansom broj 2 iz Chocolate palete.



Prateći liniju oka izvukla sam crni vodootporni tuš.



Sljedeća na redu bila je maskara. Riječ je o Glam & Doll maskari koja mi je stigla u paketiću i iako je relativno kratko koristim, zaista kupi sve simpatije i spremam joj detaljnu recenziju, kako bih vam je predstavila.



Ko prati ovaj blog, zna da ja nisam neko ko se može pohvaliti umijećem iscrtavanja obrva, ali šta da se radi :)

U novom paketiću stigle su mi i olovke za obrve, u dvije nijanse. Svjetlija se zove 020 Blond Brows Are A Girl's Best Friend (je li moglo duže ime? :)), a tamnija je 030 Dark Brow(n) Is The New Black.

Obzirom da mi je ovaj aplikator totalno nelogičan i neprecizan, a sama tekstura i boja obje olovke odlična, onda sam se snalazila. Kisto, sam dodirivala spužvicu, pa onda nanosila na obrve. Prvo sam ih popunila tamnijom olovkom i pročešljala, a zatim tapkajući ovu svjetliju preko, dodatno posvjetlila.



Da "počistim", koristila sam korektor, označen brojem 1, iz nove paletice, koju ćete vidjeti u nastavku.



Na licu sam koristila sljedeće proizvode :



Prvenstveno sam koristeći staru Color Correcting paletu ujednačila ten, koristeći narandžastu na podočnjacima, a zelenu na dijelovima gdje mi izbija crvenilo.



Koristeći nijansu 1 iz tek pristigle paletice posvijetlila sam jagodice i područje ispod očiju, nos, bradu i čelo, a nijansom dva sam iskonturisala ostatak lica. Nakon što dobro formiram mišljenje o ovom novitetu, svakako ću ga podijeliti s vama, kroz post.



U toku nanošenja sam shvatila da su ovi proizvodi ipak preteški za područje ispod očiju, pogotovo jer idu preko već jednog nanesenog korektora, pa sam zato na taj dio nanijela ono što i inače koristim već par mjeseci - Catrice Liquid Camouflage u nijansi 010. Te kamuflaže su mi promijenile život.

Obzirom da nisam imala Catrice kameni puder, lice sam matirala sa Rimmel kamenim puderom u nijansi 011 Creamy Natural.



Nakon što sam završila područje ispod očiju, uz rub donjih trepavica nanijela sam nijansu iz palete Chocolate, označenu brojem 3, uz sam rub trepavica. Samo par vanjskih, donjih trepavica sam počešljala maskarom u stranu.



Gdje mi je falilo malo više prekrivanja, dodala sam Catrice Even Skin pudera u nijansi 020.

Da bih licu dodala još malo topline i svježine, udružila sam proizvode sa donje slike.



Sa mineralnim bronzerom u nijansi 010 Golden Light se družim već duže vrijeme i jako ga volim, a mineralni higlighter je tek stigao do mene, on je u nijansi 010 Light Infusion.

Planiram pisati zaseban post o oba proizvoda, ali da vam dam hint - higlighter je zasjenio Mary-Lou! Da, dobro ste pročitale!





Na jagodice sam nanijela nijansu označenu zvjezdicom, koja dolazi u paleti Blush Artist Shading Palette u nijansi 020 CorAll I need.

Ova ljepotica zaslužuje post od kilometar, ma ne post, nego hvalospjev! Došla prije par dana, a pomela svu konkurenciju i poslala ih da kupe prašinu!



Posljednje, ali ne i najmanje bitno, na usne sam nanijela Shine Appeal Fluid Lipstick, koji također imam već neko vrijeme i obožavam ga svo to vrijeme. Ovaj je u nijansi 070 Better Make A Mauve.

U pitanju je jako pigmentovano, kremasto sjajilo, divne nude nijanse.



Evo i par slika gotovog looka.



Lak koji proviruje, također je Catrice, odnosno kombinacija sa slike ispod. Nijansa plavušana je 114 The Sky So Fly. Neko u Catrice-u me poznaje vrlo dobro, kada mi je ovu nijansu spakovao! :) Gel baza/nadlak super radi svoj posao, lak mi se nije pomjerio već čitavu sedmicu. Da, perem suđe.









 Kako vam se sviđa look i ovaj tip postova? :)

Do čitanja,
Love,
Dođoška!

Broj komentara: 5:

  1. Odličan look,koji ti super stoji 😘

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako mi se sviđa look i super je to da si pisala korak po korak koje si proizvode odnosno nijanse koristila :) Čisti dokaz da se može izgledati odlično sa jaako pristupačnim proizvodima! Bravo ;)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako mi se dopada kako ovaj luk tako i ovakav tip postova. Odlicno si se nasminkala posebno oci. U lak sam se zaljubila, obozavam plave nijanse. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru!